Aky minimalny NB na prehravanie 1080p?
Re: Aky minimalny NB na prehravanie 1080p?
Inac berem spat, ten ATOM, ktory chces ty mal integrovanu staru GMA 950 a to bola mizerna karta aj na zobrazovanie..
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
v podstate žiadne cpu v netbooku nezvláda HD
treba mu grafiku, takže môže byť aj atom ale usí mu pomahať aspoň ion
povedané ešte inak čert vezmi cpu, dôležitejšia je v tomto prípade grafika preto by som pri fhd volil niečo od AMD kde to zvláda vlastne čokoľvek práve kôli grafike
treba mu grafiku, takže môže byť aj atom ale usí mu pomahať aspoň ion

povedané ešte inak čert vezmi cpu, dôležitejšia je v tomto prípade grafika preto by som pri fhd volil niečo od AMD kde to zvláda vlastne čokoľvek práve kôli grafike
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
pridám sa k otázke aj ja - ktorá z týchto kombinácií zvláda fullHD bezproblémov?
1. AMD Ontario C-50 + AMD Radeon HD4250
2. AMD Ontario Dual-Core C60 + AMD Radeon HD6290
3. Intel Celeron 877 dual core + Intel HD Graphics
4. AMD Zaca Dual-Core E-450 dula core + AMD Radeon HD6320
1. AMD Ontario C-50 + AMD Radeon HD4250
2. AMD Ontario Dual-Core C60 + AMD Radeon HD6290
3. Intel Celeron 877 dual core + Intel HD Graphics
4. AMD Zaca Dual-Core E-450 dula core + AMD Radeon HD6320
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
podla mna vsetky, aj ked ten prvy bude asi na hrane, bral by som celeron
Islo mi o to, ze sa rozhodujem, ci kupim pod plazmu nejaky media player, alebo radsej jazdeny NB.
Poziadavky podla dolezitosti:
1. FullHD prehravanie cez HDMI
2. pri NB USB na pripojenie wireless klavesnice a mysi (media player riesi bud ovladacom, alebo pripojenim toho isteho K+M do USB)
3. NUTNOST LAN pripojenia a schopnost streamovat subory z HDD napojeneho na router
4. potesi digi audio vystup (ci uz opt. alebo koax.) do buducnosti, este viac by momentalne bodlo 5.1 analog
5. web browser, nie na maily (hovadina), ale na plnohodnotny YouTube a moznost prehravat niektore archivy (STV, CNN, Markiza, ...)
K NB ma to laka hlavne kvoli bezproblemovemu streamovaniu cez LAN (HDD mam napojeny na router, zdielany), bezproblemove a rychle vytvaranie playlistov (drag-and-drop z totalcommandera do VLC palylistu), moznosti updatovat soft, vyberat si prehravac,... proste vacsia konfigurovatelnost a podla mna aj lahsia obsluha.
Bojim sa napr. media playerov s Androidom, neviem ake mate skusenosti Vy - ale pokial viem tak Android nepodporuje NTFS, a taktiez si neviem uplne predstavit, ako by takyto player zvladol prehravanie z toho zdielaneho HDD na routri (ktory je tiez NTFS). Tvorba playlistov mi tiez "nahana strach", ked si budem chciet napr. vybrat a pustit povedzme 20 videoklipov z HDD, ked ich tam mam povedzme 200...
Poziadavky podla dolezitosti:
1. FullHD prehravanie cez HDMI
2. pri NB USB na pripojenie wireless klavesnice a mysi (media player riesi bud ovladacom, alebo pripojenim toho isteho K+M do USB)
3. NUTNOST LAN pripojenia a schopnost streamovat subory z HDD napojeneho na router
4. potesi digi audio vystup (ci uz opt. alebo koax.) do buducnosti, este viac by momentalne bodlo 5.1 analog
5. web browser, nie na maily (hovadina), ale na plnohodnotny YouTube a moznost prehravat niektore archivy (STV, CNN, Markiza, ...)
K NB ma to laka hlavne kvoli bezproblemovemu streamovaniu cez LAN (HDD mam napojeny na router, zdielany), bezproblemove a rychle vytvaranie playlistov (drag-and-drop z totalcommandera do VLC palylistu), moznosti updatovat soft, vyberat si prehravac,... proste vacsia konfigurovatelnost a podla mna aj lahsia obsluha.
Bojim sa napr. media playerov s Androidom, neviem ake mate skusenosti Vy - ale pokial viem tak Android nepodporuje NTFS, a taktiez si neviem uplne predstavit, ako by takyto player zvladol prehravanie z toho zdielaneho HDD na routri (ktory je tiez NTFS). Tvorba playlistov mi tiez "nahana strach", ked si budem chciet napr. vybrat a pustit povedzme 20 videoklipov z HDD, ked ich tam mam povedzme 200...
...the most important is justice...