zdravim.
neviem kde presne zaradit toto tema a ci sa to uz niekde rozoberalo.
mam tento router - http://datacomp.sk/tp-link-tl-wr1043nd- ... 72612.html
a rozmyslam nad kupou tejto anteny - http://datacomp.sk/tp-link-tl-ant2408cl ... 82817.html
router ma 3x3 dBi anteny a ta nova by mala 8dBi, ale to hlavne co sa chcem opytat je, ci staci vymenit napr. iba jednu (a ktora by to z tych 3 mala byt) alebo na zlepsenie signalu je potrebne vymenit vsetky 3???
vdaka za rady!
vymena wifi anteny v routri
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
vymena wifi anteny v routri
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: vymena wifi anteny v routri
skusenosti na inych forach hovoria, ze pri vymene anteny vobec nedochadza k zlepseniu signalu, casto to prave zhorsia.
tuto je o tom nieco pisane preco to nefunguje ak sa ti to chce citat http://www.linksysinfo.org/index.php?th ... ost-182553
v skrate, cim dlhsia antena, o to vacsie straty signalu.ten chlapik co to pisal robi vlastny firmware pre routre a budovanim sieti sa zivy, takze je celkom doverhodny
tuto je o tom nieco pisane preco to nefunguje ak sa ti to chce citat http://www.linksysinfo.org/index.php?th ... ost-182553
v skrate, cim dlhsia antena, o to vacsie straty signalu.ten chlapik co to pisal robi vlastny firmware pre routre a budovanim sieti sa zivy, takze je celkom doverhodny
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ja mam inu skusenost.
Na Airlive 3000R Ovislink som vymenil povodne 2anteny za najlepsie co sa dalo kupit, a signal ak bol vtedy 100% tak teraz odhadujem tak 150%ntny. Sice antena mala 3x vacsin vykon, ale pokrytie to zvacsilo cca len 1,5x ale aj to stacilo.
Keby fakt anteny znizivali dosah, kto by ich predaval?..
Na Airlive 3000R Ovislink som vymenil povodne 2anteny za najlepsie co sa dalo kupit, a signal ak bol vtedy 100% tak teraz odhadujem tak 150%ntny. Sice antena mala 3x vacsin vykon, ale pokrytie to zvacsilo cca len 1,5x ale aj to stacilo.
Keby fakt anteny znizivali dosah, kto by ich predaval?..
- matelkoxxl
- Používateľ
to molnart - diky za link, prebehol som si to tak zbezne.
to felipe25 - cize menil si obe naraz. myslis ze vymena iba jednej z 3 bude mat zmysel, alebo treba vymenit vsetky???
ja mam inac celkom dobry signal po byte, na 2 notasoch mam 80-98% stale, takze neviem ci by potom mala aj ta vymena nejaky zmysel? alebo len pre lepsi pocit?
to felipe25 - cize menil si obe naraz. myslis ze vymena iba jednej z 3 bude mat zmysel, alebo treba vymenit vsetky???
ja mam inac celkom dobry signal po byte, na 2 notasoch mam 80-98% stale, takze neviem ci by potom mala aj ta vymena nejaky zmysel? alebo len pre lepsi pocit?
Vsetky obycajne, t.j. jednoprvkove anteny maju +- rovnaky zisk. Tie sialene dB co im niektory vyrobcovia pisu su len marketing. Viacprvkove anteny maju vyssi zisk, ale su smerove, t.j. maju hluche miesta - smery, kde su menej ucinne, ako klasicky "prutik". Zalezi na co to chces. Ak mas tri anteny na routri, tak ho najskor skus natacat roznym smerom. V smere osi tych troch anten je ten router najucinnejsi, ak su vnutri spravne zapojene.. GHz vlny sa siria odrazom, takze odraz mozes vyuzit na obidenie prekazky..
Dlha antena straty nevyraba a je fakt ucinnejsia, ak je to naozaj cele antena... Najvacsie straty vznikaju v kabli! Dlhe anteny, 2-3 nasobky 1/4, 1/2, 5/8 lambdy (vlnova dlzka) su dobre anteny s vacsim ziskom ako jednoduche anteny, ale ako pisem, zalezi na tom,ci to je naozaj v tele anteny aj elektricky korektne zapojene..
Ak vymenis len jednu, tak ten rezonancny obvod rozladis. Ani ak vynenis vsetky tiez si nemusis moc pomoct, lebo nebude sediet vzdialenost, ako daleko su od seba. Skor to skus poriesit externou antenou, alebo zmenou polohy celeho routra.
Ak mas signal ok, tak sa na to vy.. vyhodene peniaze.
Dlha antena straty nevyraba a je fakt ucinnejsia, ak je to naozaj cele antena... Najvacsie straty vznikaju v kabli! Dlhe anteny, 2-3 nasobky 1/4, 1/2, 5/8 lambdy (vlnova dlzka) su dobre anteny s vacsim ziskom ako jednoduche anteny, ale ako pisem, zalezi na tom,ci to je naozaj v tele anteny aj elektricky korektne zapojene..
Ak vymenis len jednu, tak ten rezonancny obvod rozladis. Ani ak vynenis vsetky tiez si nemusis moc pomoct, lebo nebude sediet vzdialenost, ako daleko su od seba. Skor to skus poriesit externou antenou, alebo zmenou polohy celeho routra.
Ak mas signal ok, tak sa na to vy.. vyhodene peniaze.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Tak ako pise AmOK - ak mas OK signal nemen to vobec.
Nema to zmysel.
JA som to riesil vo velkej budove kde som chcel pokryt vacsiu cast aspon trochu, pretoze nieje mozne tam dat dalsiu router, lebo by sa nedal uzamknut inde a urcite by zmizol...
Nema to zmysel.
JA som to riesil vo velkej budove kde som chcel pokryt vacsiu cast aspon trochu, pretoze nieje mozne tam dat dalsiu router, lebo by sa nedal uzamknut inde a urcite by zmizol...
- matelkoxxl
- Používateľ
tak fajn, diky za rady, nakoniec to necham, boli by to iba zbytocne vahodene prachy