Zdravim ako pretaktovat tento procesor, skusal som ale potom mi nesiel komp takze asi to neviem, skuste poradit
Doska : Gigabyte EP45-UD3
Ram : Kingston DDR2 2x2Gb 333Mhz
Grafika : NVidia GeForce GTX 260
Vdaka
Návod na pretaktovanie Intel Core 2 Quad Q8400
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Re: Návod na pretaktovanie Intel Core 2 Quad Q8400
taktujes na vlastne riziko! ak to nevies, popros kamarata nech ukaze, alebo bud opatrny. mozes prist o pc ani nebudes vediet kedy a ako. dalej zalezi aj od tvojej dosky, ake moznosti pretaktovania ponuka (nepozeral som a preto nemusi byt bios ktory vidis vo videu totozny s tym tvojim) a takty, ktore nejdu tebe, mozu tvojmu kamaratovy ist s uplne rovnakym cpu ako nic. to zalezi od toho aky kvalitny kus kremika mas
vela stastia.
Mam taky isty bios a presne toto video som pouzival
Pamäte máš absolútne nevhodné na to aby si mohol pretaktovať ten CPU. Pri základnom takte 333MHz (FSB1333 na ktorom ide ten CPU v základe) ti idú pamäte na najnižšom násobiči na 667 MHz čo je vlastne ich maximum. Musíš si zohnať minimálne 800MHz pamäte , tie pôjdu s pretaktovaným CPU až na 3200MHz bez toho aby si musel pretaktovať samotné pamäte. Stačí Ti pri nich dať deličku na 2.
Ak však nemieniš kupovať pamäte tak skús pretaktovať aj tie Tvoje. Pri zvyšovaní FSB dosky a teda aj taktov CPU nezabudni pamätiam pridať napätia o cca 0,1-0,2 V a zmeniť časovanie pametí. Ak máš napr. 5-5-5-15 daj 6-6-6-18. V takom prípade by tie pamäte mohli ísť aj tých 750 MHz.
Ak však nemieniš kupovať pamäte tak skús pretaktovať aj tie Tvoje. Pri zvyšovaní FSB dosky a teda aj taktov CPU nezabudni pamätiam pridať napätia o cca 0,1-0,2 V a zmeniť časovanie pametí. Ak máš napr. 5-5-5-15 daj 6-6-6-18. V takom prípade by tie pamäte mohli ísť aj tých 750 MHz.
Spoiler: ukázať