jasne ze mozes, ja to mam na svojej bedni uz asi 1 rok a np . .. len tam daj este potenciometer, a tym nastav vystupny signal, aby si miliamper. neprebudil, taj aby to pri zatazi netrieskalo do druhej strany
no takze ak ces zapojit miliampermeter tak das na + potik potom merak merak a to zapojis na minus....ak ces dat voltmeter tak zapojis potik ako delic napetia (na krajne vyvody das + a - a zo stredu a z minusu odoberas vystup) a na to napojis milivoltmeter
nebite ma za kvalitu, spachane za 30 sekund
myslim, ze zapojenie s miliampermetrom je identicke, sak miliampermeter a milivoltmeter maju rovnaku stavbu . .
Marek napísal:@ Matl0_w1C: Podla tvojej schemy sa zapaja ampermeter a nie voltmeter.
ja ti neviem ja mam zapojeny merak z nejakeho radia, je tam napisane "tuning" a "batery" a podla schemy to funguje
a kebize zapojim voltmeter do mojej schemy, co sa s nim stane?
Nemalo by sa stat nic, asi by to ani neslo.
Voltmeter by mal byt zapojeny ak sa nemylim takto:
Alebo ho zapoj priamo bez potenciometra. Na diodku by nemalo ist viac ako 3-3,5V takze ked tam bude voltmeter na 5V tak by mal byt akurat.
No ja ti neviem, ale v prvom pripade Lukasko je to voltmeter, pretoze je zapojeny paralelne voci svorkam zdroja a v druhom pripade je to ampermeter, pretoze sa zapaja seriovo.
Tak potom neviem
Musime sa niako zhodnut
A aky potenciometer by to mal byt, hodte niaky konkretny typ, bo neviem co by som si v obchode pytal