Ten pocit poznam, aj ked ak sa mam priznat uz mam vybratu zostavicku (Calyx DAC 24/192 + ADL Svetlana 2 + nejake "drobnosti") a som viac-menej odhodlany si ju zaobstarat aj keby som mal na to setrit 2 roky

. Sluchadla kupovat uz nemusim, v tomto mam nastastie vystarane az kym sa nepokazia, no zvysok audio retazca je dost provizorny.
Inac co sa tyka dac+amp rieseni v jednom, tak v tejto cenovej kategorii mi to pride ako mizeria. Na jednej strane ma napada Cambridge Audio DacMagic Plus, dobry dac s OK zosikom za nejakych 500e, potom dlho dlho nic a potom az modely ako Burson 160D, Anedio D2, kde je ten sluchadlovy vystup uz na urovni, ktoru si nizsi high-end zasluzi, no cena ide cez 1200e. S takym niecim ako je DacMagic Plus si vytieraju p**el, no nic medzi tym ma vobec nenapada, ak vobec nieco take existuje.
Inac, este sa trosku vratim k elektronkam - ako M1ch4l spominal, zvyraznuju stredy. Celkovo na zvuk posobia tak, ze je "romantickejsi", "teplejsi" (ang. warm, neviem ako to vyjadrit po slovensky

). Niektorym sluchadlam to vyhovuje, niektore to velmi nemusia. V neposlednom rade takisto zalezi, co pocuvas. Na klasiku, popripade jazz by som to nevyuzival, no na vokalnu hudbu je to uplne "bozie". Na mojej zostave znie Nightwish, Iron Maiden aj TransSiberian Orchestra ako z ineho sveta (ak neratam zasumene pozadie, ale to sa poriesi neskorsimi upgradami), no jazzove skladby by som si vedel predstavit podane aj lepsie. Ale treba povedat, ze zvuk produkovany elektronkami je viac ci menej zafarbeny, zalezi aj na pouzitych elektronkach, a len velmi tazko dosiahne vernost tranzistormi zosilneneho signalu. Tu je to o osobnych preferenciach, niekto chce zvuk co najviac bliziaci sa realite, niekto si to zas chce viac uzivat prostrednictvom zvyraznenia jeho "oblubenych" casti zvukoveho spektra. Neviem ako tie Grada, ale moje Audio-Technici miluju elektronky