Pomoc - Nemozem spustit windows po pretaktovani
Pomoc - Nemozem spustit windows po pretaktovani
Ahojte.Mam problem. Moj pocitac nechce spustit windows xp. Specifikacia mojho pc podla toho co si pamatam je:
processor: amd 3000+ 1.6GHz
ram 2.4 GB
disk 70 GB - polovica volna
motherboard : winfast K8M890 socket : AM2
Predvcerom som v biose (phoenix) zmenil hodnotu CPU Clock z 200 mhz na 220 a vsetko bolo ok, pocitac isiel rychlejsie. Vcera som si povedal ze tuto hodnotu skusim este trochu dvihnut. Najprv som zadal 225MHz. Pred spustenim windowsu mi hlasilo nieco v zmysle ze mam vlozit nejaky disk. Tak som restartol pc vratil hodnotu na 220 a vsetko bolo ok. Potom som vsak zadal hodnotu 224. Tentoraz windows sa zacal loadovat avsak ako sa objavil zoznam pouzivatelov, objavila sa aj hlaska, nieco v zmysle ze systemovy subor bol uspesne zmeneny alebo nieco take (po anglicky). Ked som klikol OK, tak ta hlaska sa objavovala znova a znova a zaroven mys a vobec cely pocitac reagoval neuveritelne pomaly a tak som po chvili natvrdo restartol pc. Avsak tentoraz ked sa objavi logo windows xp a zacne sa loadovat tak asi po 2 sekundach sa pocitac sam restartuje a toto ide dokola, nemozem teda vobec spustit windows. Taktiez pred spustanim windows mi system hlasi ze bol pc zle vypnuty a nechava mi zvolit ci chcem safe mode, normal start alebo last good ...Problem pretrvava aj ked v biose zmenim hodnotu spat na 2000mhz.
Tymto vsak problem nekonci. Snazil som sa problem opravit a tak som vlozil CD s windowsom xp, ktore som dostal spolu s mojim inym pocitacom - notebookom. V menu som zvolil moznost repair ....Po tomto mi uz windows loading screen prejde, ale pocitac zamrzne ked uz je obrazovka modra a je na nej napisane windows xp is loading.
Aby toho nebolo malo, tak po tomto vsetkom som otvoril bednu svojho pc a po dlhom snazeni som vybral cmos bateriu - problem je ze ked ju dam spat tak mam pocit ze je tam nejak navolno, ze nepriliaha tak ako predtym a ked spustim pocitac tak teraz mi hlasi cmos checksum error a uz sa neviem dostat ani do biosu. Prosim pomozte mi, ja si neviem rady.
processor: amd 3000+ 1.6GHz
ram 2.4 GB
disk 70 GB - polovica volna
motherboard : winfast K8M890 socket : AM2
Predvcerom som v biose (phoenix) zmenil hodnotu CPU Clock z 200 mhz na 220 a vsetko bolo ok, pocitac isiel rychlejsie. Vcera som si povedal ze tuto hodnotu skusim este trochu dvihnut. Najprv som zadal 225MHz. Pred spustenim windowsu mi hlasilo nieco v zmysle ze mam vlozit nejaky disk. Tak som restartol pc vratil hodnotu na 220 a vsetko bolo ok. Potom som vsak zadal hodnotu 224. Tentoraz windows sa zacal loadovat avsak ako sa objavil zoznam pouzivatelov, objavila sa aj hlaska, nieco v zmysle ze systemovy subor bol uspesne zmeneny alebo nieco take (po anglicky). Ked som klikol OK, tak ta hlaska sa objavovala znova a znova a zaroven mys a vobec cely pocitac reagoval neuveritelne pomaly a tak som po chvili natvrdo restartol pc. Avsak tentoraz ked sa objavi logo windows xp a zacne sa loadovat tak asi po 2 sekundach sa pocitac sam restartuje a toto ide dokola, nemozem teda vobec spustit windows. Taktiez pred spustanim windows mi system hlasi ze bol pc zle vypnuty a nechava mi zvolit ci chcem safe mode, normal start alebo last good ...Problem pretrvava aj ked v biose zmenim hodnotu spat na 2000mhz.
Tymto vsak problem nekonci. Snazil som sa problem opravit a tak som vlozil CD s windowsom xp, ktore som dostal spolu s mojim inym pocitacom - notebookom. V menu som zvolil moznost repair ....Po tomto mi uz windows loading screen prejde, ale pocitac zamrzne ked uz je obrazovka modra a je na nej napisane windows xp is loading.
Aby toho nebolo malo, tak po tomto vsetkom som otvoril bednu svojho pc a po dlhom snazeni som vybral cmos bateriu - problem je ze ked ju dam spat tak mam pocit ze je tam nejak navolno, ze nepriliaha tak ako predtym a ked spustim pocitac tak teraz mi hlasi cmos checksum error a uz sa neviem dostat ani do biosu. Prosim pomozte mi, ja si neviem rady.
Naposledy upravil/-a qq72 v St 24. Okt, 2012, 15:20, upravené celkom 1 krát.
Re: Pomoc - Nemozem spustit windows po pretaktovani
- zla tema
- aku mas dosku a zdroj
- tie atare AMD sli vlemi tazko taktovat, asi si napetie nezvysoval a ani nesledoval teploty
- skus sa pohrat stou baterko ua nasadit ju spravne
- tipycky priklad nestabilneho pretaktovania, windows uz mohol po tolkych restartoch aj zblbnut, klasika
- aku mas dosku a zdroj
- tie atare AMD sli vlemi tazko taktovat, asi si napetie nezvysoval a ani nesledoval teploty
- tipycky priklad nestabilneho pretaktovania, windows uz mohol po tolkych restartoch aj zblbnut, klasika
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
načo to taktujete , keď to neviete .... si pozrem najprv neake videa na YTBE ako sa to robi ...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
qq72, niektory systemovy subor ci register sa pokazil, ziadna volba "Repair" to nevyriesi. Treba ist spat na stabilne takty a nainstalovat cely OS nanovo na cisty disk.
dosku mam winfast k8m890 a zdroj neviem ani neviem ako to zistit.x_x_x_x napísal:- zla tema
- aku mas dosku a zdroj
s baterkou sa mi nedari - stale hlasi cmos checksum error
Ahoj faugusztin. Nerozumiem tomu, preco sa pokazil syst. subor ci register a prave pri 224 MHz ? (ani menej ani viac nebol problem). Co som urobil zle ?faugusztin napísal:qq72, niektory systemovy subor ci register sa pokazil, ziadna volba "Repair" to nevyriesi. Treba ist spat na stabilne takty a nainstalovat cely OS nanovo na cisty disk.
Ako som spominal momentalne je problemom ako sa dostat cez hlasku cmos checksum error...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Preco sa pokazil prave vtedy je otazka zhruba rovnakeho vyznamu, ze preco spadlo hnile jablko prave vtedy a nie o minutu skor alebo neskor. Proste sa ti to stalo a tym je debata ukoncena - potrebujes znova nainstalovat OS.
Ak sa nevies dostat do BIOS-u, tak tam je problem asi inde, skus PS/2 klavesnicu namiesto USB a tak... Skusal si stlacit F1 ci F2, co po tebe doska pri tej hlaske CMOS Checksum Error pozaduje ?
Alebo to jednoducho tvoja doska vzdala prave teraz, bola uz na hrane kolapsu a ty si jej iba dopomohol aby nezblba za mesiac, ale hned teraz.
Ak sa nevies dostat do BIOS-u, tak tam je problem asi inde, skus PS/2 klavesnicu namiesto USB a tak... Skusal si stlacit F1 ci F2, co po tebe doska pri tej hlaske CMOS Checksum Error pozaduje ?
Alebo to jednoducho tvoja doska vzdala prave teraz, bola uz na hrane kolapsu a ty si jej iba dopomohol aby nezblba za mesiac, ale hned teraz.
taký systém ani nemá význam taktovať...skús preinštalovať win alebo reštartnúť CMOS
Spoiler: ukázať
a baterku nielen vytiahnuť a hneď vloźiť , ale počkaj dlhšie a potom ju vlož ... celý bios ti resetne pripadne chod do biosu, dole mas vysvetlivky , tušim že F6 je default settings ...
ked je baterka navolno, nedal si ju opacne? popisanou stranou, teda plus, hore.
Spoiler: ukázať
Mne je len divne ze ked som zadaval hodnoty 222 MHZ a menej tak bolo vsetko OK, hodnoty 225 a viac taktiez sa nic nestalo, a len jedna jedina hodnota 224mhz (a mozno aj 223 to som neskusal) mi dodrbe os tak to fakt nechapem. Ved to nemoze byt normalne.faugusztin napísal:Preco sa pokazil prave vtedy je otazka zhruba rovnakeho vyznamu, ze preco spadlo hnile jablko prave vtedy a nie o minutu skor alebo neskor. Proste sa ti to stalo a tym je debata ukoncena - potrebujes znova nainstalovat OS.
Co sa tyka baterie, problem som vyriesil. Ostava problem nenabehnutia OS, najnovsie mi hlasi ze nejaky subor v c:/windows sa neda najst alebo je poskodeny. Strata dat pri pripadnej preinstalacii mi nieje prilis po chuti. Naozaj sa to neda nejako zachranit ?
Nesuhlasim. Jeden den co so mal hodnotu zmenenu na 220 moj komp isiel tak rychlo ako nikdy.TheW7U11 napísal:taký systém ani nemá význam taktovať...skús preinštalovať win alebo reštartnúť CMOS
- netoc sa okolo tej hodnoty 224, moze za to samotne viacnasobne pretaktovanie, ze sa to stalo pri tej hodnote je nahoda
- xp-cka su na taketo zaobchadzanie dost citlive, pri 7 a 8-cke som problemami pri pretaktovani nikdy system "neumrtvil"
- data zachranis ak pripojis disk v inom pc, ak mas vsetko dolezite na inej ako systemovej particii, tak ho rovno preinstaluj
- xp-cka su na taketo zaobchadzanie dost citlive, pri 7 a 8-cke som problemami pri pretaktovani nikdy system "neumrtvil"
- data zachranis ak pripojis disk v inom pc, ak mas vsetko dolezite na inej ako systemovej particii, tak ho rovno preinstaluj
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
aha takze viacnasobne pretaktovanie bol problem. dakujem za pomoc.j4ro napísal:- netoc sa okolo tej hodnoty 224, moze za to samotne viacnasobne pretaktovanie, ze sa to stalo pri tej hodnote je nahoda
//este jeden problem ti ostal. Precitaj si prosim pravdila! - newmi