Obnova OS Sony Vaio
- Redrox
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Feb, 2009, 11:32
Obnova OS Sony Vaio
Zdravim potrebujem poradit. Musel som kupit novy disk do booku pretoze stary odisiel. Lenze po obnove systemu a pri zavadzani sluzieb a nastaveni zariadeni Kde aj tie % ukazuje vyhodi hlasku ze kvoli HW nemoze dokoncit instalaciu winu. Neviem ci to je tym ze novy disk nie je rovnakej znacky ako ten predtym alebo co. Tak som skusil instacku z dvd co pouzivam aj na kompe a potom aktivoval normalne kodom na spodku NB. Potom som skusil aspon tie drivre a soft nainstalovat z obnovovacej particie ale z toho naistalovalo asi len polovicu cize nefunguju skoro ziadne funkcie NB cize cely book nefunguje tak akoby mal. Potrebujem mat book tak ako od vyroby. Na starom disku som nemal problem nikdy s obnovou OS az teraz. Nepouzil som OEM instalacku winu tak neviem ci to preto nefunguje tak ako ma.
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Obnova OS Sony Vaio
Aku instalacku si pouzil?
Spusti windows updatem zvykne si to najst vela ovladacov. Ak to nejde, chod na stranku sony, podporu presne Tvojho modelu booku, a tam mas ovladace na vsetko co potrebujes.
Spusti windows updatem zvykne si to najst vela ovladacov. Ak to nejde, chod na stranku sony, podporu presne Tvojho modelu booku, a tam mas ovladace na vsetko co potrebujes.
Spoiler: ukázať
- Redrox
- Nový používateľ
Pouzil som taku kde bolo viac verzii winu. ALe neskor som sa docital ze pri zmene HW v OEM wine uz je potom problem. Ale vraj sa da nejako reaktivovat licencia lenze neviem ci aj vtedy ked uz nema zaruku book. A keby pouzijem nejaku OEM instalacku neslo by to?
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Zmena disku nema s OEM nic spolocne. Aktivuje sa to aj s inym diskom. Problemom je vymena dosky hlavne.
Normalne si zozen originalne instalacne medium Windowsu - verzia aku mas, nainstaluj a pouzi kluc. Mam take originalne obrazy, viem Ti to poslat, len napis aku mas verziu. Su pouzitelne len s klucom ktory mas nalepeny na nalepke. Mas 7 Home Premium? 32bit, 64bit?
Normalne si zozen originalne instalacne medium Windowsu - verzia aku mas, nainstaluj a pouzi kluc. Mam take originalne obrazy, viem Ti to poslat, len napis aku mas verziu. Su pouzitelne len s klucom ktory mas nalepeny na nalepke. Mas 7 Home Premium? 32bit, 64bit?
- Redrox
- Nový používateľ
Mam HP 64bit. Ale mne nejde do hlavy preco mi pri obnove cez F10 vyhodilo chybu s HW uplne pri dokoncovani instalacie. Teraz aby som po jednom instaloval kazdy origo driver a soft a s tym budu zase problem a nepojde nieco nainstalovat alebo funkcie nepojdu cez FN
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
pojde.
Mam 20HP bookov s recovery manager, obnova nebola uspesna na 5tich z 20 ) Asi tak
Mam 20HP bookov s recovery manager, obnova nebola uspesna na 5tich z 20 ) Asi tak
- Redrox
- Nový používateľ
mno len soft a drivre budem musiet instalovat z netu od stranky vyrobcu nie? xcel som to instalovat z recovery dvd lebo tam su vsetky veci uz od vyroby na book
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
1. Vzdy je lepsie instalovat nove ovladace zo stranky, ako z dvd,.
2. Vzdy je lepsia cista instalacia bez blbosti ktore tam pribali HP a spomalia book o 33%
2. Vzdy je lepsia cista instalacia bez blbosti ktore tam pribali HP a spomalia book o 33%
- Redrox
- Nový používateľ
mam ale sony vaio ale suhlasim ja som tiez hned kopu kravin odinstalovaval hned po kupeni. mno a vravis ze mi staci nejaka instalacka winu a obraz od teba? lebo tu instalacku co mam ja mam pozicanu a to je asi stiahnuta ale sak dolezity je licencny kluc nie to medium nie? tam su vsetky verzie win7 od home basic az po enterprise. druhy krat som z toho instaloval a pouzil svoj kluc a aktivovalo ho
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Original medium nemoze obsahovat viac ako jednu verziu, ziadne vyberanie sa nekona
Treba Ti origo medium.
Nainstalujes Win, aktivujes, spustis Win Update - ak ti pojde Wifi alebo LAN, ak nie inde stiahnes ovladace, staci na net, spustis update ci nebude mat windows update ovladace a ked nie, tak stiahnes aj dalsie, poinstalujes a mas cistu instalaciu Winu s ovladacmi Co mas napisane na nalepke?
Treba Ti origo medium.
Nainstalujes Win, aktivujes, spustis Win Update - ak ti pojde Wifi alebo LAN, ak nie inde stiahnes ovladace, staci na net, spustis update ci nebude mat windows update ovladace a ked nie, tak stiahnes aj dalsie, poinstalujes a mas cistu instalaciu Winu s ovladacmi Co mas napisane na nalepke?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Btw, kupit book a odsintalovat kraviny od Sony sa nebude nikdy rovnat cistej instalacii Windowsu
- Redrox
- Nový používateľ
mno ale to ja neviem kde zozeniem original win presne na moju verziu. A ten obraz ktory si spominal sluzi naco konkretne?
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Sa Ta pytam, ) Co mas napisane na nalepke. Mam takmer vsetky verzie, kedze instalujem PC vo firmach, kde jeden ma PC ma Win7 Prof, iny ma Win7 Home. Nemam akurat Win7 Starter Takze napis co mas, mam robene kopie origo DVDciek, no ako pisem, bez kluca ich nepouzijes, ale u Teba to nebude problem ked to mas na nalepke.
- Redrox
- Nový používateľ
Mam win 7 home premium 64 bit. Uz som to vysie pisal. A mas to vsetko v sk?
a este ma napadla taka vec. ten novy disk uz ma "advanced format" a vraj tie starsie ovladace Intel Rapid storage to nepodporuje ale vraj od verzie 9.6 a vyssie to uz ide a ja mam 9.5. cize to ze nedokoncilo instalaciu winu kvoli HW by nemohlo znamenat to ze tie drivre nevedia robit uz s 4k sektormi ? tym padom by len bolo treba pri tej instalacii nejako nahrat tie novsie ovladace a mohlo by to ist ci?
a este ma napadla taka vec. ten novy disk uz ma "advanced format" a vraj tie starsie ovladace Intel Rapid storage to nepodporuje ale vraj od verzie 9.6 a vyssie to uz ide a ja mam 9.5. cize to ze nedokoncilo instalaciu winu kvoli HW by nemohlo znamenat to ze tie drivre nevedia robit uz s 4k sektormi ? tym padom by len bolo treba pri tej instalacii nejako nahrat tie novsie ovladace a mohlo by to ist ci?
SONY Vaio EB1S1E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Nie. Ak naformatujes disk cez Windows setup, poriesi si 4k sektory.
Mam Windows 7 Home Premium 32bit s integrovanym SP1.
No 32bitovy. Chces to do netbooku? Ak hej, tak kasli na 64bit.
Jedine ze Ti niekto skopci dvdcko 64bitoveho Home Premium.
Btw, teraz si spominam
Minule som mal netbook SONY Vaio od znamej, vypisovalo to nejaku somariny, ze nieco nevie nacitat - myslim ze ovladac na disk. Neviem ako som to urobil, ale prestavoval som v BIOSE nieco a nejak ten krok v instalacii presiel. Ci Tebe normalne dokonci ionstalaciu alebo vypise chybu?
Pisem Ti SS
Mam Windows 7 Home Premium 32bit s integrovanym SP1.
No 32bitovy. Chces to do netbooku? Ak hej, tak kasli na 64bit.
Jedine ze Ti niekto skopci dvdcko 64bitoveho Home Premium.
Btw, teraz si spominam
Minule som mal netbook SONY Vaio od znamej, vypisovalo to nejaku somariny, ze nieco nevie nacitat - myslim ze ovladac na disk. Neviem ako som to urobil, ale prestavoval som v BIOSE nieco a nejak ten krok v instalacii presiel. Ci Tebe normalne dokonci ionstalaciu alebo vypise chybu?
Pisem Ti SS