potreboval by som poradiť ohľadom chladenia. Zaobstaral som si mini pc pegatron od asus s procesrom atom 230 v kombinácií s grafikou ion od nvidie. Výkonovo a rozmerovo je to presne to čo som hľadal len nejak neviem predýchať defaultné chladenie. Jedná sa o malý bzučiak (vetrák ako v netobooku) ktorý pri zakrytovanom stave začne už po chvíli dosť počuteľne hučať. Keď má pc odkrytovanú bočnicu tak je to celkom v pohode.
Podľa mna existujú tri možnosti, s ktorých každá zahŕňa vyrezanie otvoru do bočnice:
1. umiestnenie do výrezu 80-92mm fan, ktorý by bol napájaný z usb a pomáhal malému vetráčiku.
(skúšal som návody z youtube a googla ako si podomácky vyrobiť z usb kábla a starého fanu - usb fan, ale ani jeden fan čo mám doma sa mi nechcel roztočiť

2. malý vetráčik odstrániť a na jeho miesto zapojiť 80-92mm fan s pwm reguláciou - v biose sa pohrať s nastaveniami
(nemám k dispozícií taký malý 4pin pwm konektor na ktorý by som mohol prispajkovať fan a nechcem rezať ten defaultný pre prípad ak by som ho tam chcel niekedy vrátiť; nepodarilo sa mi nájsť žiadny slovenský e-shop, ktorý by ponúkal redukci z mini 4pin pwm na regular 4pin; tu ma napadá možno kúpiť na nete fan z notasu na súčiastky a od tiaľ odrezať 4pin konektor)
3. dať tam nejaký custom rozmernejší pasív, s alebo bez ventilátora
(rozmiestnenie skrutiek ukotvenie o dosku by sa muselo presne zhodovať s nejakým iným riešením z notebooku alebo si nechať veľmi draho vyrobiť pasív na mieru - do toho sa mi moc nechce)
Prikladám zopár foto pc a biosu:
http://imageshack.us/g/1/9832579/
Ak by som sa vidal cestou 1. alebo 2. možnosti, ktorý fan s rozmerom 80-92mm by ste odporučily? Jedná sa mi o tiché a výkonné riešenie o šírke najlepšie 10-20mm ale možno by som prekúsol aj 25mm riešenie ak by bol ozaj veľmi tichý a výkonný. Jedná sa mi to aby ked samotný PC má šírku 2cm tak keď si predstavím z boku vetrák o šírke 25mm mohlo by to vypadať komicky ale zas ak by to dobre chladilo tak by som vzhľad oželel

Za každý názor budem povďačný.