Miliampermeter na case

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Lukasko^ »

LoPiO napísal:No ja ti neviem, ale v prvom pripade Lukasko je to voltmeter, pretoze je zapojeny paralelne voci svorkam zdroja a v druhom pripade je to ampermeter, pretoze sa zapaja seriovo.
mozes si byt 100% isty ze takto to je spravne, snaD by mi to na maturite len tek nepreslo keby to neni pravda :roll: ale keD neveris tak uz len google it, pictures :beee:
Používateľov profilový obrázok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Gogi »

ja by som len doplnil svoj postreh : ak budete davat amper/volt meter namiesto diody tak to nebude nikdy zapojene do serie(do serie by to bolo keby ste dali ampermeter do 12V alebo do 5V napajania HDD), myslim ze lukasko to napisal dobre, ak si to dobre pametam tak cez bocnik sa meria ampermetrom ubytok napetia

btw.: co chcete takymto merakom dosiahnut? ja som myslel ze cez tuto diodu tecie binarny signal s konstantnym napetim a prudom,
keby ste dali ampermeter seriovo na 12V alebo 5V(neviem ktoru disk vyuziva) vetvu k disku tak by ste merali spotrebu zdroja
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Lubitel
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Lubitel »

s ampremetrom to ide bez problemov, ale dajte tam este kondik, nech ta rucicka nekmita. budete mat plinulejsi pohyba vyzera to podstatne lepsie.
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

Lubitel napísal:s ampremetrom to ide bez problemov, ale dajte tam este kondik, nech ta rucicka nekmita. budete mat plinulejsi pohyba vyzera to podstatne lepsie.
jj, ale nejakej mensiej kapacity, nie 1F :lol:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

lukasko s teba elektrikar nebude :wink: mne je sice 14 neviem ziadnu blbu teoriu ALE....ak zapojis vedla meraku potik tak je tam ako obmedzovac prudu :wink: cize by si vlastne meral prud co tecie potikom + odporom na doske.....ak to zapojis tak ako ty tvrdis ze na ampermeter tak to je delic napetia :wink: tak sa zapajaju potiky aj do radii aby sa dala regulovat hlasitost....tak zapojis VOLTMETER 8)
Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Lukasko^ »

BoBo napísal:lukasko s teba elektrikar nebude :wink: mne je sice 14 neviem ziadnu blbu teoriu ALE....ak zapojis vedla meraku potik tak je tam ako obmedzovac prudu :wink: cize by si vlastne meral prud co tecie potikom + odporom na doske.....ak to zapojis tak ako ty tvrdis ze na ampermeter tak to je delic napetia :wink: tak sa zapajaju potiky aj do radii aby sa dala regulovat hlasitost....tak zapojis VOLTMETER 8)
Tak ja uz sa o take veci starat nemusim, mam maturitu z elektroniky aj so sposobilostou § 22 takze asi viem ako sa to zapaja. A na takomto obvode seriu nevytvoris, tym ampermetrom to zapajas iba ak tak na kratko = skrat :beee: :E
BoBo_
Používateľ
Používateľ

ax jaj :dntknw: ti asi nevysvetlim ze ked das ten ampermeter tak vedla neho MUSIS dat neaky odpor (spotrebic) aby si meral prud co tecie tym odporom(spotrebicom)....ty sposobilost 22 :lol:
iwhy
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa iwhy »

Hej klud, bavte sa kusok na urovni pani.
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Nesqwik »

idem si torska zalamerit >>
ako hovori moja babka ,,na kereho svateho,, je to dobre chapal by som to na vystupe zo zvukovky ale na hdd ?
BoBo_
Používateľ
Používateľ

njn mne by sa to tjez pacilo :wink: a das ku tomu neaky kondik co ja ti viem 10-100uf a mas pjekny effect :wink: len to treba vediet zapojit :red: spravim schemu az niekto ce....
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LoPiO »

jj sprav, ale taka co funguje ;)

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"