no takze kamos ma asi problem s doskou. hrozne mu na moj vkus kolise vcore a to pravdepodobne sposobuje nestabilitu. prime sice prebehol 8hod bez chyby, memtest asi 2hod, ale z casu na cas(hlavne pri browsovani) pada comp do BSOD.
Vcore je nastavene na 1.57, ale kolise od 1,52 az niekedy k 1,63.
co nato hovorite? asi to nie je normalne, co?
prikladam aj screenshot..
zdroj je enermax noisetaker a podla speedfanu a podobnych utilit je napatie fajn. dokonca excelentne. a aj keby zdroj nebol kvalitny, doska by to mala odfiltrovat...
bol som len zvedavy na vas nazor, ci to kolisanie je na tolko zavazne aby sa s tym nieco robilo.
Ten zdroj je vpohode, nim by to nemalo byt.
povedz kamosovi nech si skontroluje kondiky okolo socketu, ci sa nejaky nechysta ukoncit sluzbu, aj to moze sposobovat tu nestabilitu Vcore.
Kolisanie je bohuzial v norme. Len ozaj kvalitne dosky si s tym poradia lepsie. Nestabilitu to moze sposobit iba ak je najnizsia hodnota napatia uz nedostatocna pre stabilny chod, cize to skoci prilis nizko. Riesenie je jedine zdvihnut napatie.
Fakt chlapi, mal som celeron 667 a dosku ABIT BX 133 Raid, jedna z najlepsich v tej dobe a pekne draha. Komp som predal kolegovi a stale mal problemy s modou obrazovkou vo Win, nech robil cokolvek. Samozrejme ten komp je 100% stabilny. Ked som si ho vzal domov, Vcore drzalo a nekolisalo a comp samozrejme ok. U nho doma Vcore kolisalo od 1,55 do 1,75, default voltaz ma 1,65. Samozrejme to stale padalo.Jasne bolo, ze v kompe nieje chyba, jedine ostavalo elektricke rozvody. Pozical som mu UPS a problem vyrieseny, Vcore drzi ako aj vsetky ostatne vetvy a mam pokoj.
Zalozny zdroj vyrovnava napatie, posledna pomoc pri tomto probleme
Tie nase stare bratislavske panelaky maju super hlinikove rozvody, niet sa comu cudovat. Za totaca sa vsetko flakalo.
ja mam taky dojem, ze to kvalitny zdroj ako mam ja zvladne sam....skor si ale myslim, ze tento konkretny problem ma na svedomi doska a jej napajaci okruh...
killswitch napísal:ja mam taky dojem, ze to kvalitny zdroj ako mam ja zvladne sam....skor si ale myslim, ze tento konkretny problem ma na svedomi doska a jej napajaci okruh...
Ja by som tiez povedal.Ale moze to byt aj chyba merania dosky.
Ale vklude to mozu byt aj pamate