Ubiquiti

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Deerro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: St 02. Aug, 2006, 02:00

Ubiquiti

Príspevok od používateľa Deerro »

Zdravím všetkých,
potreboval by som prepojiť dvoch susedov cez Wifi tak, aby zdieľali jedno internetové pripojenie a spojenie bolo robustné, kvalitné a čo možno najmenej výpadkové. Situácia je ako napriloženom obrázku:
- pripojenie na internet je v dolnom byte (červený farba), tam je aj router, z ktorého ide kábel do izby, kde je položený nejaký strašne starý AP bez značky (šedá farba)
- sused vyššie má v izbe (modrá farba) rovnaký AP, asi v režime klienta, ktorý sa pripája na AP na prízemí
- problém je ten, že spojenie prestalo byť stabilné, často vypadáva (predpokladám, že to bude zaprataným 2,4GHz pásmom a HW, ktorému už zjavne dochádza dych)

Chcel by som to vyriešiť nasledovne:
- v dolnom byte (červená) natiahnuť kábel na balkón, kde sa na stenu upevní Ubiquiti Nanostation Loco M5, v režime AP, poprípade Bridge ..
- v hornom byte (modrá) natiahnuť kábel pri okno, kde bude ďalšie Loco M5 v režime klienta
- vzdialenosť medzi nimi bude do 50m

Moja otázka znie:
- pozeral som informácie na nete o týchto zariadeniach a dočítal som sa, že niesu veľmi odolné voči zarušenému prostrediu. Máte s tým niekto skúsenosť? 2,4GHz pásmo je síce zarušené dosť, ale predpokladám, že 5GHz, na ktorom to plánujem prevádzkovať bude na tom lepšie

Podotázka:
- na obrázku je žltou farbou nznačený ďalší byt, ktorý by sa v prípade funkčnosti pripojenia chcel pripojiť tiež. V špecifikáciach LocoM5 je uvedené, že stanica vysiela pod uhlom 45st. Znamená to, že ak by sa to nedalo nasmerovať na oba byty naraz (aj žltý aj modrý), potreboval by som v červenom byte na prízemí iné zariadenie - také, aby pokrylo signálom oba byty. Vedeli by ste mi poradiť, čo by som tam mohol dať? Najlepšie možno tiež od Ubiquiti. Pozeral som už na AirGrid, ale zdá sa mi, že tá má ešte menší uhol vysielania, ako Loco (na druhú stranu ale vie pokryť väčšie vzdialenosti a je viac odolná voči rušeniu).

Vopred vďaka za názory a skúsenosti
CPU: i5 2500K MB: MSI P67-GD65 RAM: Crucial 2x4GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP VGA:MSI GeForce GTX670 PE HDD: Crucial M4 256GB 7mm + Seagate 7200.10 250GB 16MB cache ST3250620AS DVD-RW: Samsung S223C Case: Fractal Design Define XL PSU: Seasonic S12II 520W Ostatné perifériá: Microsoft SideWinder X6, Logitech G5, SteelPad Qck, Dell U2412M + Samsung SyncMaster T220, AKG K 530, XBOX360 Wired Controller

Návrat na "Nákupná poradňa"