Zdravim.
Vcera som pozhanal par diskov 7200 otackovych tak ma napadlo ze ich vopcham do jedneho stareho PC co sme mali doma lebo v nom bol stary 120 gb disk ktory chrcal jak prasa.... bol na nom win XP a dost vela fotiek....
tak teda som ten stary disk odpojil, nahodil som tam novy a na neho som nainstaloval win XP.... ok.... teraz som potreboval skopirovat vsetky dokumenty zo stareho disku na novy tak som tam napojil aj stary disk aby mi ho vo wine naslo a aby som spokojne skopiroval co bolo treba.. lenze PRD ... disk absolutne nenaslo tak som odpojil novy disk a zapojil stary, aby nacitalo STARY win XP s fotkami, a aby som rovno z neho skopiroval veci na prenosny HDD a tak dal potom z neho na novy disk tie fotky.... lenze smola... PC nechce nacitat ani len system z toho stareho HDD z ktoreho este pred 24 hodinami v pohode vsetko slo .... stary HDD som daval aj do mojho PC a tak isto nic...
a podotikam ze pri instalacii windowsu na novy disk som stary disk komplet odpojil aby sa nahodou nieco nestalo, a aj tak je to v prdeli.. nevie niekto poradit co s tym ? lebo uz neviem co mam robit a je na nom fakt vela fotiek. kebyze tam tie fotky niesu tak mi to je jedno..
Problem s HDD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Re: Problem s HDD
aky je problem? rozbehnu sa tie disky a pri post teste ti ich najde alebo nefunguju vobec?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
....
disk ktory pred 20 hodinami normalne siel na ktorom bol aj nainstalovany system windows XP, dnes nejde.. ani ked je v PC sam, ani ked ho do PC pripojim... nenajde ho windows ako keby ani nebol.. ani spravca diskov ho nenajde
disk ktory pred 20 hodinami normalne siel na ktorom bol aj nainstalovany system windows XP, dnes nejde.. ani ked je v PC sam, ani ked ho do PC pripojim... nenajde ho windows ako keby ani nebol.. ani spravca diskov ho nenajde
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bios ho taktiez nenajde?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
tocia sa ti platne toho disku? si neodpovedal na otazku
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ak ho nenajde BIOS - este by som skusil v inom PC, s inym kablom. Ak nenajde ani tak:
http://www.zachrana-dat.sk/sk/zachrana- ... ennik.html
A dopoviem: zalohovat, zalohovat, zalohovat. Disk moze kedykolvek klaknut - ako pises, isiel, a nejde. Klasika. To mas ako auto - ide a na druhy den nejde Pritom som tiez roky nezalohoval a vsetky fotky tie z naj akcii cca 800GB mal len na disku v PC, az nedavno som kupil 3TB externy a zdvojil zalohu. Toto treba robit, pretoze ak nie, tak za obnovu das ovela viac ako za druhy disk
Vela stastia aby sa Ti to podarilo rozbehat v inom PC alebo s inym kablom. Inak s jumprom Master/Slave si sa nehral? Ak je mechanika MASTER mala by byt na konci kablu.
http://www.zachrana-dat.sk/sk/zachrana- ... ennik.html
A dopoviem: zalohovat, zalohovat, zalohovat. Disk moze kedykolvek klaknut - ako pises, isiel, a nejde. Klasika. To mas ako auto - ide a na druhy den nejde Pritom som tiez roky nezalohoval a vsetky fotky tie z naj akcii cca 800GB mal len na disku v PC, az nedavno som kupil 3TB externy a zdvojil zalohu. Toto treba robit, pretoze ak nie, tak za obnovu das ovela viac ako za druhy disk
Vela stastia aby sa Ti to podarilo rozbehat v inom PC alebo s inym kablom. Inak s jumprom Master/Slave si sa nehral? Ak je mechanika MASTER mala by byt na konci kablu.
Spoiler: ukázať
ok mam este jeden problem a nechcem zakladat novu temu. dal som si dalsi disk do PC, v biose mi ho ukaze vypisuje ze 0,0 GB... ale v sprave diskov mi ho nenajde ani v pocitaci ani nikde...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
bud to doska nepodporuje ak je to nejaka starina alebo je disk vadny.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB