Zdravím.
Mám strašné problémy s externým diskom(v podpise). Vždy, keď ho mám pripojený vo Windose, všetko v pohode. No akonáhle prístupim do harddisku z Ubuntu a následne vo Wine, hdd je poškodený a win mi vždy vypíše hlášu, že ho môžem iba formátnuť. To sprevádza recovery všetkých stratených dát, niekedy aj 20 GB. Zmiznú mi priečinky a ich obsah. Stalo sa mi to už dokonca aj keď som zapol Ubuntu a disk bol pripojený, hneď po boote, keď som si to všimol, vytiahol som ho. Ale i tak mi potom vo Wine zahlásilo "Demaged, format it ?"
Serie ma to strašne, lebo nerobím nič, len recoverujem, ako áno, všetko potrebné mám na dropboxe, ale komu sa chce sťahovať zase 10 gb ...
Máte tušenie v čom môže byť problém ? Nikto z okolia ani len netuší ...
Externý hdd, Ubuntu vs. Windows, vždy poškodené dáta
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Externý hdd, Ubuntu vs. Windows, vždy poškodené dáta
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Re: Externý hdd, Ubuntu vs. Windows, vždy poškodené dáta
Netusim, ale skus ho inac naformatovat. Ak je NTFS, tak Fat32, pripadne naopak. To je len taky tip, ze ci nahodou nepomoze.
Alebo tam nebude nejaky problem s pravami, vlastnictvom tych suborov? Ubuntu je pre mna spanielska dedina, ale uz som o nom aspon pocul. Pripadne skus iny Linux, fakt netusim.
Alebo tam nebude nejaky problem s pravami, vlastnictvom tych suborov? Ubuntu je pre mna spanielska dedina, ale uz som o nom aspon pocul. Pripadne skus iny Linux, fakt netusim.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Jedine co si viem predstavit je to, ze mas pripojeny disk cez NTFS-3G a zapisujes nan. V opacnom pripade ti ho nema ako Ubuntu pokazit, ked nic nan nezapise.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Práveže sa chcem vyhnúť formátovaniu. Mám tam veľa vecí ..
Je naformátovaný na ntfs, nezapisujem naň, len z neho čítam, preto mi to fakt nejde do hlavy. Robilo mi to v práci. Potreboval som nejaké materiály, tak som ho pripojil na desktop s Ubuntu, odpojil. Keď som prišiel domov, napojil ho na book vo Wine a bum. Disk is corrupted. Do you want to format it?
Teraz to isté s bojím bookom, mám dual boot Win 7 a Ubuntu. Zase ten istý problém, proste ho nemôžem napojiť na linux lebo ho sa mi celý poserie a NEJDE MI TO do hlavy :-/
čo znamená ten NTFS-3G ? nepočul som o tom ... edit: našiel som si to, ale netuším či sa tak pripája
Ubuntu 12.10 i 12.04
Je naformátovaný na ntfs, nezapisujem naň, len z neho čítam, preto mi to fakt nejde do hlavy. Robilo mi to v práci. Potreboval som nejaké materiály, tak som ho pripojil na desktop s Ubuntu, odpojil. Keď som prišiel domov, napojil ho na book vo Wine a bum. Disk is corrupted. Do you want to format it?
Teraz to isté s bojím bookom, mám dual boot Win 7 a Ubuntu. Zase ten istý problém, proste ho nemôžem napojiť na linux lebo ho sa mi celý poserie a NEJDE MI TO do hlavy :-/
čo znamená ten NTFS-3G ? nepočul som o tom ... edit: našiel som si to, ale netuším či sa tak pripája
Ubuntu 12.10 i 12.04
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bol disk formatovany pod NTFS ? Zapisoval si nan pod Ubuntu ? Ak ano, tak si pouzival NTFS-3G. Vtedy by malo zmysel tento bug :
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1052566
Ale stale plati, ze by to robilo problem iba v pripade zapisov...
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1052566
Ale stale plati, ze by to robilo problem iba v pripade zapisov...
- mArtinko5MB
- Používateľ
To by bolo aspoň nejaké vysvetlenie, ale prevažne z neho len čítam. Tak ako som písal, niekedy stačí, že je len pripojený ... Čítal som letmo ten bugreport, tam sa jedná len o jeden súbor, na ktorý sa "zapisovalo". Mne to však vymaže kvantum dát, s ktorými som nič nerobil.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto