Dobrý deň!
Mám problém s inštaláciou Windowsu na starší notebook.
Kedysi dávno som kúpil notebook Acer Aspire 3100 a bol k nemu Windows XP, avšak tento Windows nebol na žiadnom médiu, ale na pevnom disku. Po prvom zapnutí notebooku a po nejakých tých prvých nastaveniach si softvér vypýtal 1DVD alebo neviem koľko CD a niečo vypálil...
O pár rokov, keď prišiel prvý reinstall systému som toto DVDčko vložil do mechaniky, zvolil bootovanie z neho a systém sa preinštaloval....
Lenže keď som to chcel urobiť teraz, tak po zvolení bootovania z DVD sa DVD roztočí, ale potom sa preskočí na ďaľšiu možnosť bootovania, jednoducho ho ignoruje....
Skúšal som všeličo (Ubuntu, Windows 7) a tie normálne idú, takže v hardware asi chyba nebude...
Dajme tomu, že sa DVD vekom zničilo: mám na inom HDD jeho zálohu, tú som vypálil, no ani to nepomohlo, DVDčko je stále ignorované...
Neviete niekto, v čom by mohla byť chyba? Alebo ako ináč tam ten legálny, zakúpený Windows dostať?
Bol by som vďačný za Vaše prípadné rady
\\edit:
úprimne, moc sa tomu nerozumiem, čo sa vlastne s čím deje, keď sa čosi bootuje, ale ani sa moc nečudujem, že sa pri zvolení bootovania z DVD nič nedeje, keď tam sú tieto súbory:
inštalácia OEM Windowsu na notebook - nebootuje
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Re: inštalácia OEM Windowsu na notebook - nebootuje
mozes napisat Aceru a za nejakych 30€ ti poslu nove ...
Spoiler: ukázať