Zdravím, potreboval by som poradiť s update SSD corsair f115 sataII disku. Je tam firmware 2.1a, dá sa dať nejaký vyšší a keď ano, tak akým spôsobom ? Čítal som, že je na to utilita. SSD-čko sa my sústavne asi vypína, pri windowse po minúte zamrzne a potom BSOD error F4. Tak som skúšal všetko možné ( vyberať RAM-ky, odpojiť zvyššné disky, preinštalovať Win ). Aj pri čistej inštalácii je problém, po chvíly vyhodí hlašku Windows, že nie je možné inštalovať ......... Potom dam tvrdý reštart a disk sa v BIOS-e neobjavý, až keď dam clear CMOS tak vtedy ho BIOS detekuje.
Tak neviem čo s tým, včera to začalo ( mal som win už 4 mesiace a nič, všetko bez problémov ), tak budem rad za rady. SSD je v zaruke.
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Tak skúšal som do noci. Na YOUTUBE.COM som našiel návod na Gpart. Podla neho som spravil ten secure erase. Po ňom som skúsil nainštalovať Windows a podarilo sa. Dal som tiež najnovšší firmware 2.4. Skúsil som as ssd benchmark a čítanie sa zvýšilo z 210 na 230 MB a zápis z 55 na 82 MB. Takže, dúfam, že už s SSD-éčkom nebudú problémy.
For Dexter: Veľmi pekne ti ďakujem, bez toho Gpartu, čo si mi poradil, by som to SSD-čko posielal na reklamáciu. Veľmi si mi pomohol a ešte raz ĎAKUJEM.
Tiež som na corsair fore našiel ako na to s Parted Magic. Len som skúsil najprv ten GPART a išlo to. Ale dobre vedieť, že sa to dá aj inými soft-ami. Dúfam, že už to na tomto SSD-éčku nebudem musieť opakovať. Tak dík za pomoc.
Ešte by som mal jeden menší dotaz. Na doske mám 6 sata II portov ( ICH10R sata connectors ) a jeden JMicron JMB363 sata konektor. Môžem dať SSD-čko do toho jedneho sata portu ? ( V biose sa ten jeden port dá nastaviť: IDE alebo IDE + AHCI ). Má to nejaký význam napr. v rýchlosti ? Teraz mám SSD zapojené do jedného z tých 6 sata II portov a ostatné disky sú vo zvyšných portoch.