chcel by som sa poradiť o vodníkovy pre systém v podpise (len GPU by bola GTX590 ref). Zatiaľ by som chcel vodou chladiť len ASUS GTX590, neskôr by som do okruhu chcel pridať aj CPU - pre túto fázu je to ale nepodstatné, zatiaľ mi výkon na 4GHz stačí a to bezproblémov uchladí Genesis.
Blok na GPU a backplate od EK už mám, potrebujem teda len ostatok. Najviac ma zaujíma radiátor - aký a prečo? Kam ho dám? Môžem použiť na ofukovanie radiátora 2x(+2x) NB Multiframe?
V zóne 3 na obrázku mám demontovaný kôš na disky, ale pre dĺžku Revolution PSU sa tam nezmesí skoro nič. Jediné miesto ma napadá pozícia pre intake 2x140mm, tak ako to vyriešil tento človek http://img130.imageshack.us/img130/5548/75602211.jpg
Existuje nejaká redukcia z 2x140mm na radiátor 2x120mm?
Hadice si prosím nepriehľadné červené. Nakupovať by som chcel u gaba, resp. v TNTrade.
Naposledy upravil/-a TroubleMaker v St 28. Nov, 2012, 00:46, upravené celkom 1 krát.
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1MB ASUS HERO VIII RAM32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHzSSDSamsung M.2 1T HDD4xWD RED 4T GPU R9 280X CFIPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station KB+MMicrosoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota
Jednak je tam malo miesta, 1x 240mm ti na to vsetko nestaci a tiez ohriaty vzduch ti pojde do skrinky ak tie FANy na radiatore ti budu fukat do skrinky. Neni to vobec dobry napad davat vobec do tej skrinky radiator.
- expanznu do 2x 5.25" pozicii od Koolance + D5 pumpa
- hadice medzi radiatorom a skrinkou rozdelit cez Koolance rychlo spojky
- daku peknu Mayhems pastel kvapalinu a tygon hadice.
TroubleMaker napísal:
Hadice si prosím nepriehľadné červené.
hh take neexistuju ... uplne nepriehladne mas len cisto biele a cierne. Vsetky ostatne su ciastocne priehladne. Len ak by si zobral cervene hadice a cervenu kvapalinu najlepsie mayhems pastel.
2x120mm nemá šancu ani s obojstrannými fanmy? Airflow v skrinke mám parádny, čiže horúci vzduch v PC neostane, to sa nebojím.. Na tento externý kerekeš asi nemám flek.. A je hnusný. Prežil by som to, ak by to bolo nevyhnutné, ale silne preferujem interné prevedenie
2x5.25 expanzku si nemôžem dovoliť, mám 3 pozície a kompletne zapratané IMON-om, T-Balancerom, čítačkou kariet a DVDRW. Čiže expu jedine dovnútra skovať.. Akú??
Mayhems pastel kvapalina a tygon hadice sú teda vybavené. Môže mi niekto zostaviť košík, plz??
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1MB ASUS HERO VIII RAM32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHzSSDSamsung M.2 1T HDD4xWD RED 4T GPU R9 280X CFIPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station KB+MMicrosoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota
Máme vo firme nejaké 2x120mm radiátory, skúsim si jeden požičať a nahodiť obojstranne multiframy, podľa mňa by sa to tam vošlo v pohode (merané okometricky zastreným ranným zrakom)
Inak čo hovoríte na Laing DDC 12V DDC-1T v kombinácií s XSPC Laing DDC?
TroubleMaker napísal:
Inak čo hovoríte na Laing DDC 12V DDC-1T v kombinácií s XSPC Laing DDC?
To nemyslis vazne
Toto riesenie sa dava iba do malych skriniek a nieje to najvhodnejsie riesenie. Jednak DDC pumpy hucia (nie velmi ale pocut to) az kym sa nezreguluju pod 2500ot./min. (1T model ma 3900ot. min.) a ta expanzna je nocna mora pre odvzdusnovanie a neviem si dobre predstavit ako budes s tou obrovskou skrinkou manipulovat ked budes odvzdusnovat. Ak by si ju predsa len chcel ... mam ju na predaj za 15e.
V tvojom pripade by som dal but do 5.25" pozicie alebo klasicku expanznu v tvare valca ale ... to len ak by si nemal v strednej casti radiator.
Alebo od EK ze D5 TOP X-RES sa to asi vola ... ze TOP na D5 pumpu s valcovou expanznou
Ten radiator som ti dal odkaz na 4x 180mm ale napisal som ze je verzia aj na 9x 120mm a tiez 140mm ventilator
Skrinku meniť nebudem za žiadnych okolností. 2x120mm radiátor sa zmestí do intake oblasti v pohode s 2x120mm, s 2x(2x120mm) to je na knap, ale zmestí sa to tiež. Neskôr pôjdem asi do externého radiátora.
Blok, hadice, kvapalinu a radiátor (preteraz interný) mám vyriešený. Ostávajúce veci - expa, tam nejaké mám na firme, zistím a napíšem, ostáva pumpa a top.
Ano preste take nieco ... je to kompaktne a mozes to pripevnit tam kde mas aspon trochu miesta.
Najlepsie ked to bude niekde v spodnej casti skrinky - pumpa by mala byt umiestnena najnizsie zo vsetkych komponentov vodnika. Paradoxne expanzna v tvare valca v urovni najvyssieho alebo o nieco vysie. Ale v tomto kompaktnom rieseni bude lepsia ta prva varianta ze co najnizsie.
- ak nemas uz ziadne miesto tam kde je zdroj ... pochybujem ze sa to tam zmesti, tak ked budes mat v strednej casti aj radiator, tak jedine miesto kde by sa teoreticky zmestila pumpa s expu je na zadny panel vedla PCI slotov ... avsak to si musis zmerat ci sa tam vobec vojde alebo potom uz len na miesto zadneho ventilatoru v strednej casti.
- Dalo by sa to vyriesit aj tak, ze expanznu by sme vynechali a spravil by sa tzv. T-mod. Kde mas iba pumpu s TOPom a do IN pumpy idu dve hadice: 1x z okruhu 1x ako fill port ktory bude vyvedeny niekde k vrchu skrinky.
Avsak toto je riesenie skor pre pokrocilych co maju skusenosti s vodnikom. Je tam dost problem vobec cely okruh naplnit bez poskodenia pumpy a dalsia kapitola je obtiazne odvzdusnovanie.
- radiator sa ti tam aky najhrubsi zmesti ? dame tam 280 rad ok ?
Tákže nová situácia. Hadice a kvapalina objednaná, fitinky tak isto. Zajtra idem po backplate.
Tú hroznú expu som našiel v bazáry za bagateľ, vyskúšam a prípadne dám do poličky ako dekoráciu.
Každopádne ostáva radiátor a pumpa (na 99% D5 + nejaká vecička čo umlčí pumpu (nemyslím reguláciu, tú vyrieši T-balancer, skôr nejaký chlievik, kam ju odstavím, resp. odvibrovanie, neviem, poraďte, čo používate vy)..
T-mod by som určite nedokázal realizovať, do vody som n00b, čiže preteraz bude radšej expa.. Aj to asi s asistenciou niekoho z fóra
Expa s pumpou sa mi zmestí pred PSU, je to okometricky odmerané a bude to O.K., čiže tam problém nebude.
Ostáva teda radiátor. V práci máme akurát tie SLIM 2x120mm, nainštaloval som po oboch stranách 120mm Multiframe-i a bolo to na knap. Stále viac uvažujem o tom monštre MORA. Je vhodná pre maloobežné fany (multiframy)??
Ak ta expa co si kupil z bazaru ma aj drziak, tak ti netreba kupovat ziadny iny. Tu je navod ako sa to sklada a je tam aj ten drziak http://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109842645.pdf
D5 pumpa na rozdiel od DDC nema ten typicky hluk mensej pumpy teda DDC je tichsia a vykonejsia ako DDC pumpy
A ten radiator ... no fakt lepsie by bolo ten externy lebo 2x 120mm by bol fakt malo to by si mal velku horucavu v skrinke. Ericc64 ked mal vodnikom chladeny i7-2600K + 2x GTX480 s jednym (ci dvomi ?) radiatorom, tak teplota vody bola tusim vyse 42°C a to mal jeden z najlepsich radiatorov XSPC RX360. Niekde v jeho teme bechtable skrinky to ma pisane ...
Co by si teda mohol zobrat ?
Watercool MORA3 LT verzia ma moznost instalacie ventilatorov iba na jednu stranu a Pro na obe strany.
+ da sa dokupit drziak na stenu (v baleni su len zakladne skrutky 4x M4x20mm distančné podložky pre montáž na bočnicu, alebo stenu)
+ ak by si chcel na podlahu alebo stol, daju sa dokupit "nozicky" http://www.tichepc.sk/Watercool-MO-RA3- ... cetal.html
+ pre skraslenie aj ochranu ventilatorov je tato mriezka http://www.tichepc.sk/Watercool-MO-RA3- ... Black.html
!!potrebujes!! z kazdeho dva kusy. 2x samicu a 2x samca. Ake koncovky si zvolis to je uz na tebe ...
Ventilatory ti odporucim dva ... za celkom dobru cenu
http://www.xs-pc.com/products/radiators ... 50rpm-fan/ skus ho zohnat cez Gaba cena by mala byt pod 10€/kus
Je trochu hlucny na plnych otackach ale chladi vyborne (zregulujes si ich, pametaj ze ti treba aj kable ako splitter a predlzovacie kable na FANy)
A druhy dost tichy s vybornym vykonom a statickym tlakom vzduchu http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl= ... l=AK-FN058
Cena tohto sa pohybuje okolo 15€. Alebo priplat cca 2€ a kup Noctua NF-F12 PWM no neviem ci ti nebude vadit farba ...