Caute...
Mam mensi problemik...
Ked som zapol nejaku aplikaciu (hru) a volala sa Cities XL 2012, tak nieco ako keby piskalo v pc, taka neprijemna frekvencia ako ked pistia male mysi...ale zaujimave bolo ze to urobilo len v MENU hry...prepol som ze hrat a uz to nebolo pocut, teda aspon ja som to tak nepocul...a dnes som len tak skusil intalovat Agrar Sim. 2013, a som zacal prepinat ze detaily low, medium....a pri low a medium to pistalo zas...sice aj na very high ale nie az tak pocutelne...a ked som odisiel z menu tak bolo uz celkom ok..tak neviem...
Ale pri tom Cities XL 2012, je zaujimave to ze ked som fungoval na integrovanej grafike (Intel HD 4000), tak nerobilo mi to vobec..aspon som to ja nepocul....ked som dal novu grafiku, siel odskusat len tak XL 2012 a sup, ja ze co to..piskanie...
Ale napr. pri F1 2012 mi to nerobi, teda ja to nepocujem ze by cosi pistalo...
Neviete co by to mohlo byt? slo to ako keby z okolia CPU, ale pri CPU je vela veci tak tazko povedat...ci kondiky alebo co...
Zostava:
Intel i5 3570K
2x4GB corsair low profile 1600mhz
ASUS m-pro P8Z77 mpro
Seasonic S12II 620W bronze
Sapphire 7950 vapor-X
dik
"Piskanie" v PC
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: "Piskanie" v PC
Zrejme to bude grafika..pri vysokych fps skratka piska, u niektorych je to normalne. Skus si zapnut afterburner a nastav framerate limit napr. na 100-150fps a vyskusaj
Je to vcelku bezny jav. Najcastejsie piska zdroj, alebo grafika. U teba to budu zrejme cievky na tom radeone. Skus navysit AMD Power Tune na maximum, mozno to pomoze.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
a tak to robi len v menu, nemusis to tak prezivat...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Moze to piskat zdroj, grafika ale aj doska v oblasti procesora cize napajacie obvody.
Pravdepodobnejsi je ten zdroj alebo grafika. V inom PC uz nemusia piskat ... nieje to chyba komponentu.
Pomohlo by obmedzenie FPS v hrach menu (to zvycajne byva v adresari hry s priponou .cfg cize config, otvorit to cez notepad a upravit hodnoty. Viac info si najdi cez google.
Alebo mozno este zapojit druhe dva PCI-E 6piny zo zdroja do grafiky ... aj ked je to jedno lebo zdroj ma jednu +12V vetvu no za pokus to stoji.
Mne tiez piskal zdroj v menu alebo ked manualne scrollujem web stranku bez kolieska ... a pritom mam jeden z naj Seasonic X-560. Piskanie je uplne normalny jav pri pocitacoch ... len niekde to piska viac a niekde menej.
Pravdepodobnejsi je ten zdroj alebo grafika. V inom PC uz nemusia piskat ... nieje to chyba komponentu.
Pomohlo by obmedzenie FPS v hrach menu (to zvycajne byva v adresari hry s priponou .cfg cize config, otvorit to cez notepad a upravit hodnoty. Viac info si najdi cez google.
Alebo mozno este zapojit druhe dva PCI-E 6piny zo zdroja do grafiky ... aj ked je to jedno lebo zdroj ma jednu +12V vetvu no za pokus to stoji.
Mne tiez piskal zdroj v menu alebo ked manualne scrollujem web stranku bez kolieska ... a pritom mam jeden z naj Seasonic X-560. Piskanie je uplne normalny jav pri pocitacoch ... len niekde to piska viac a niekde menej.
Spoiler: ukázať