BSOD v hrách
BSOD v hrách
Ahojte, mám problém s BSOD, karta sapphire 7870 (nie OC verzia, 1100 MHz jadro / 1250 pamäte) ovládače 12.11 beta 11. Minidump hlási toto:
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x22A6C)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
Myslíte, že mám taký slabý kus, že nedá ani len 1100 MHz na jadre (bez zvýšenia voltáže) ? Alebo sú na vine ovládače?
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x22A6C)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
Myslíte, že mám taký slabý kus, že nedá ani len 1100 MHz na jadre (bez zvýšenia voltáže) ? Alebo sú na vine ovládače?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: BSOD v hrách
ak to nerobí na defaulte proste musíš pridať volty
OC je vždy loteria
OC je vždy loteria
Spoiler: ukázať
Na defaulte to vyzerá byť v pohode... kúpim túto kartu kvoli OC potenciálu a nedá ani 1100 na jadre bez zmeny voltáže, som chytil úžasný kus
- dexterav
- Sponzor fóra gold
riešiť OC bez pridania voltov je často zbytočné, na to treba ozaj veľké šťastie
Koľko približne môžem nastaviť max volty na dlhodobé použitie? Default je 1218 mV.
Tusim ze mnoho ludi prevadzkuje 7870tky aj pri 1.300 a v pohode. Ja som rad ze mi bez zmeny voltaze t.j 1218, ide stabilne karta na 1195 jadro a pamate 1450 Skus pridavat po kuskoch, musis sa stym hrajkat... btw. ked som ja skusal uz ist nad 1200 tak mi to pri def. napati padalo, ale nikdy mi nevyhodilo bsod, bud mi napisalo ze "driver stopped working bla bla a len mi minimalizovalo hru ale preblikla obrazovka na cierno potom spat a karta ficala na povodnych taktoch.
Včera som len tak zo srandy zvýšil power limit na +10% a zatiaľ v pohode aj na tých 1100 na jadre na základnej voltáži... závidím tie takty
edit: nepomohlo ani nastaviť power limit na +20% - po skončení benchmarku v sleeping dogs to hodilo BSOD... idem trochu zvýšiť voltáž aby som mohol fungovať aspoň na tých 1100... na pekný shit som natrafil
edit: nepomohlo ani nastaviť power limit na +20% - po skončení benchmarku v sleeping dogs to hodilo BSOD... idem trochu zvýšiť voltáž aby som mohol fungovať aspoň na tých 1100... na pekný shit som natrafil
Ja mam pri tych 1200/1450 pri 1.218V nastaveny powerlimit na +20% ... vzdy ked taktujem tu kartu tak nastavujem powerlimit +20% a to sa tusim aj ma, bez toho ti to bude neustale padat.
Skúšal som 1100 jadro, 1350 pamäte pri napätí 1.225V - BF3, nové NFS a AC3 v poho ale v Sleeping Dogs po chvíli hodilo BSOD... asi to nechám na 1050 / 1250 a default napätí a bez pridania power limitu lebo už na to nemám nervy... rozdiel vo výkone možno nebude ani 5%.. ešte možno keby som vedel o koľko sa môže bezpečne zvýšiť napätie tak sa s tým pohrám
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tých 1,3 sa dá
btw pokiaľ nenavýšiš PowerLimit na 20% nemá zmysel s tým niečo vôbec robiť a tobôž pridávať volty
btw pokiaľ nenavýšiš PowerLimit na 20% nemá zmysel s tým niečo vôbec robiť a tobôž pridávať volty
jj nechám power limit na +20% a idem to ešte poskúšať
Ahoj. Mohol by si napísať aj zbytok zostavy a či a kolko ju taktuješ?
HD 7000, ale to špeciálne 7970 zvyknú dávať zostavám trochu viac do tela než iné grafiky. Z minidumpu je jasné že ti padá ovládač. Bohužial pri jeho súčastnej kvalite si netrúfnem povedať či je to hardwarom alebo len ovládačom.
Skús OCCTčko. otestuj procák, a ked to bude po cca 15 minútach až hodinke v pohode tak skús aj grafiku. Pokial padne okamžite alebo až po chvílke mohol by to byť aj trochu slabší zdroj. Zrovna pred mesiacom som takto kamošovi vyhodil z PC neidentifikovaný zdroj a nahodil poriadny Enermax.
HD 7000, ale to špeciálne 7970 zvyknú dávať zostavám trochu viac do tela než iné grafiky. Z minidumpu je jasné že ti padá ovládač. Bohužial pri jeho súčastnej kvalite si netrúfnem povedať či je to hardwarom alebo len ovládačom.
Skús OCCTčko. otestuj procák, a ked to bude po cca 15 minútach až hodinke v pohode tak skús aj grafiku. Pokial padne okamžite alebo až po chvílke mohol by to byť aj trochu slabší zdroj. Zrovna pred mesiacom som takto kamošovi vyhodil z PC neidentifikovaný zdroj a nahodil poriadny Enermax.
takže po dlhšom skúšaní som dospel k tomu, že tá debilná karta nedá 1200 na jadre ani na max. voltáži takže končím s taktovaním, lebo mám iba nervy a nechávam to na 1050 jadro / 1350 pamäte... proste totálna smola na kus
Že som ju ja debil nevrátil do siedmich dní od kúpy.
Že som ju ja debil nevrátil do siedmich dní od kúpy.