Problem s MB (MSI)

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Mar, 2012, 20:05

Problem s MB (MSI)

Príspevok od používateľa Pakrobolgari »

Zdravím, dnes ráno som zapol PC a po 10 sekundách chodu sa vypol, najprv som myslel že o nič nejde, ked som sa ho chystal zapnúť znova tak do 3 sekund PC naskočil a po tej istej chvíli sa to zopakovalo a takto pokračovalo až kým som nevypol zdroj, postupne som odpájal všetky aby som možno prišiel na to kde je problém, VGA, RAMky, hard disk, mechaniku a cooleri až kým nezostal len zdroj, CPU a MB s hlavným 4pinovým a 24pinovým napájaním, zdroj bez pripojenia na MB nejde zapnúť takže nemám ako zistiť či je problém v ňom ale myslím že keby bol tak by sa to prejavilo inak, MB je nová tak ako všetky komponenty v PC zakúpene cca na začiatku roka, teploty v PC som kontroloval každý den, neprekročili normu a v zátaži tak isto. MB je MSI Z68A-G43 (G3) a PSU je Seasonic M12II-620 Bronze, je spôsob ako by som sa uistil že je problém v MB a mohol ju poslať na reklamáciu? diky vopred.

EDIT: Tak teda dostal som sa konečne do obsahu PC, po tom čo som bateriu vybral a vyklikaním tlačidla tak zbavil MB zbytku energie, ale akonáhle som PC vypol a znovu zapol sa to zopakovalo, iba čierny obraz.
Naposledy upravil/-a Pakrobolgari v St 05. Dec, 2012, 18:57, upravené celkom 1 krát.
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

Re: Problem s MB (MSI)

Ako by som mohol reštartovať CMOS ked na jumperi JBAT nemám vrchnák? alebo postačí len vytiahnutie batérie na dlhšiu dobu?
Eddward
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Eddward »

vybratie baterie na niekolko minut by malo spolahlivo resetnut bios
si daval aj chladic dole z cpu ci nie ? ked uz testujes komponenty tak ten chladic na cpu urcite nechaj
dosku skus vytiahnu zo skrinky, ak si tak este neurobil a poloz na nieco nevodive a tak vyskusaj
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

ano chladič na cpu som nechal len som odpojil cooleri, no skusim teda vytiahnut dosku a uvidím ako sa zachová.
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

No celý problém sa pomerne rozvinul, doska nepracuje s grafickou kartou, tak som skúsil integrovanú a ta nabehne vždy ale ked som prvý krát resetoval BIOS tak som pc pustil zo zapojenou grafikou, teraz už ani raz, jedine s integrovanou. Skúsim grafiku v inej zostave a uvidím čo to urobí, každopádne to vypínanie a následne zapínanie PC robilo aj bez komponentov, iba MB, CPU a zdroj, žeby vadný slot na grafiku?
Eddward
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Eddward »

mozno, ale ved mas tam aj druhy PCI-E slot nie ? vykusaj
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

no pri tých všetkých pokusoch som aj na to zabudol, ešte že ťa mám :D tak prvá reakcia PC bola že sa o5 začal vypínať a následne púšťať, reštart BIOS - PC bežal bez vypínania ale stále čierny obraz, vypojil som grafiku a zapojil integrovanú - to iste, reštartoval BIOS - PC sa znova začal vypínať/zapínať.. ešte odskúšam tu grafiku na inej zostave ale tak či onak diagnostikujem na 90% dosku.
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

Eddward napísal:vybratie baterie na niekolko minut by malo spolahlivo resetnut bios
si daval aj chladic dole z cpu ci nie ? ked uz testujes komponenty tak ten chladic na cpu urcite nechaj
dosku skus vytiahnu zo skrinky, ak si tak este neurobil a poloz na nieco nevodive a tak vyskusaj
60-120sec

EDIT :

Skus sa pohrat na integrovanej v BIOSe.. nastav prioritu bootovania, vypni cez polozku disable integrovanu ci nastav rychlost PCI EX zbernice... potom mozeme vylucit chybu v BIOSe.

P.S.
BCLK nastav na 101MHz !
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

prioritu bootovania som už nastavoval, problém že neviem nájsť BCLK v UEFI biose a moja podradná doska ma odkrytý jumper, takže neviem ako reštartovať CMOS kedže nie vždy sa vykopnutím baterie všetko vyrieši..
CageJ
Redaktor
Redaktor

to BLCK najdi, vacsinou to robi problem

porob screeny, pomozeme
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

no snažím sa v tom zorientovať, rád by som screenoval ale fungujem na notbuku.. je normálne že jumper nemá krytku? inak nemám možnosť clear CMOS
CageJ
Redaktor
Redaktor

no sak s fotakom pofot

hej je to dnes normalne, ze nema
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

no už ani nebude treba, po odskúšaní grafickej karty na inej zostave sa PC zachoval rovnako ako ten moj, takže príčinu už viem, ide sa reklamovať..

Návrat na "Základné dosky"