"herny" PC do 300e
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
"herny" PC do 300e
zdravim vsetkych a zaroven dakujem, ze ste tuto temu rozklikli a nezasmiali sa na nadpise aodignorovali ju
vec sa ma tak, ze mam postavit herny stroj pre 12 rocneho ziaka
tu sa vsak definicia herneho stroja znacne lisi od vasej predstavy
momentalne sa hra na Intel Pentium e2140 + 2GB DDR2 + ATi HD2600XT
zatial hrava len minecraft a to fici vpohode aj na vyssie spomenutej zostave
aby ste si nemysleli, ze je dajaky ubergamer, tak hrava na 19" 1440x900 a co je AA/AF zatial nevie (monitor sa novy kupovat nebude, cize navrhnut to treba na taketo rozlisko)
plan je, ze stroj ma vydrzat cca 3 roky a aj na nejake zaciatky programovania
moj napad je to postavit na nejakom lacnom Inteli s integrovanou grafikou, 4GB ddr3, seasonic 400w,dajakka decentna MB alacny case
je tu aj moznost ist do APU, avsak nejako moc mato nelaka, kedze procesorovy vykon je znacne ubohy (a hlavne nie je moznost upgradnut na nic vykonnejsie v blizkej buducnosti)
predsalen inlen je osvedcena volba a ten vykon tam je prave v situaciach, ked AMD chyba
plan je, ze grafika sa dokupi v case, kedintegrovany intel prestane stihat (ak by nestihal hned, tak tam dam svoj HD4850 a sebe kupim nieco slabsie, kedzeto nevyuzijem)
viacmenej som nakloneny intel variante, ale nebranim sa ani AMD volbe
zaakekolvek navrhy vopred dakujem,
ak som nieco zabudol uviest, tak saospravedlnujem a dajte vediet co mi chyba
//edit:
taktovat sa na tej zostave nebude
//edit:
naklikal som do kosika daco taketo
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTgzOT ... OTU6MXw%3d
vpodstate doska bol len cenovy nastrel, netusim, ci je dobra, no nieco s DVI vystupom aby isla pouzitinterna grafika
kedze sa netaktuje, nemusi mat dajake brutalne napajanie, preferujem fullATX nad mensimi velkostami
dakujem
vec sa ma tak, ze mam postavit herny stroj pre 12 rocneho ziaka
tu sa vsak definicia herneho stroja znacne lisi od vasej predstavy
momentalne sa hra na Intel Pentium e2140 + 2GB DDR2 + ATi HD2600XT
zatial hrava len minecraft a to fici vpohode aj na vyssie spomenutej zostave
aby ste si nemysleli, ze je dajaky ubergamer, tak hrava na 19" 1440x900 a co je AA/AF zatial nevie (monitor sa novy kupovat nebude, cize navrhnut to treba na taketo rozlisko)
plan je, ze stroj ma vydrzat cca 3 roky a aj na nejake zaciatky programovania
moj napad je to postavit na nejakom lacnom Inteli s integrovanou grafikou, 4GB ddr3, seasonic 400w,dajakka decentna MB alacny case
je tu aj moznost ist do APU, avsak nejako moc mato nelaka, kedze procesorovy vykon je znacne ubohy (a hlavne nie je moznost upgradnut na nic vykonnejsie v blizkej buducnosti)
predsalen inlen je osvedcena volba a ten vykon tam je prave v situaciach, ked AMD chyba
plan je, ze grafika sa dokupi v case, kedintegrovany intel prestane stihat (ak by nestihal hned, tak tam dam svoj HD4850 a sebe kupim nieco slabsie, kedzeto nevyuzijem)
viacmenej som nakloneny intel variante, ale nebranim sa ani AMD volbe
zaakekolvek navrhy vopred dakujem,
ak som nieco zabudol uviest, tak saospravedlnujem a dajte vediet co mi chyba
//edit:
taktovat sa na tej zostave nebude
//edit:
naklikal som do kosika daco taketo
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTgzOT ... OTU6MXw%3d
vpodstate doska bol len cenovy nastrel, netusim, ci je dobra, no nieco s DVI vystupom aby isla pouzitinterna grafika
kedze sa netaktuje, nemusi mat dajake brutalne napajanie, preferujem fullATX nad mensimi velkostami
dakujem
...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: "herny" PC do 300e
len tak naokraj HD4000 je 2x pomalšia ako gk v A10 5800K aka AMD Radeon HD 7660D(HD6570)
a HD2500 v 3220 neni výkonom ani náhodou na úrovni HD4000
ak tam naozaj bude niekto hrať hry tak APU je jednoznačná voľba
dokonca aj A4-3400 má asik o 30% lepšiu GK
a HD2500 v 3220 neni výkonom ani náhodou na úrovni HD4000
ak tam naozaj bude niekto hrať hry tak APU je jednoznačná voľba
dokonca aj A4-3400 má asik o 30% lepšiu GK
Naposledy upravil/-a dexterav v Pi 07. Dec, 2012, 21:35, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- jcdenton12
- Používateľ
a nema AMD problem snedostakom CPU vykonu?
pri integrovanej grafike snad nie, aleak tam clovek strci nieco vykonnejsie?
pri inteli sa tam da strcit stale cokolvek vykonnejsie (aj ked je pravda, ze to nepredpokladam) no od AMD toho nic vykonom neoplyva
//edit:
skusi teda niekto zlozit nieco a A10-5800k ?
graficky viem ze je vykon paradny, no bojim sa CPU vykonu (no snad to nebude az take hrozne, predsalen slusne taktovany quadcore snad neni az taky zly)
pri integrovanej grafike snad nie, aleak tam clovek strci nieco vykonnejsie?
pri inteli sa tam da strcit stale cokolvek vykonnejsie (aj ked je pravda, ze to nepredpokladam) no od AMD toho nic vykonom neoplyva
//edit:
skusi teda niekto zlozit nieco a A10-5800k ?
graficky viem ze je vykon paradny, no bojim sa CPU vykonu (no snad to nebude az take hrozne, predsalen slusne taktovany quadcore snad neni az taky zly)
Naposledy upravil/-a jcdenton12 v Pi 07. Dec, 2012, 21:42, upravené celkom 1 krát.
...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
zase grafiky nie sú iba GTX680/HD7970
myslím že do HD7850 poprípade podobý ekvivalent nemôže byť problém
a hlavne si všimni že aj stým slabým AMD CPU dostáva intel naprdel v hrách kedže ho brzdí vlastná grafika
HD4000 je v i7 3770K a ťažko ma niekto presvedčí že v A10 je lepšie CPU ale v hrách je to takmer 2x pomalšie ako tá A10 5800K
http://www.tichepc.sk/AMD-APU-A10-5800K ... 1001156016
je iba o10e drahšie ako i3 3220, ak by sa jednalo o kombináciu s dedikovanou grafikou alebo vyšším limitom možno, ale takto nemá tá i3 žiaden zmysel
myslím že do HD7850 poprípade podobý ekvivalent nemôže byť problém
a hlavne si všimni že aj stým slabým AMD CPU dostáva intel naprdel v hrách kedže ho brzdí vlastná grafika

HD4000 je v i7 3770K a ťažko ma niekto presvedčí že v A10 je lepšie CPU ale v hrách je to takmer 2x pomalšie ako tá A10 5800K
http://www.tichepc.sk/AMD-APU-A10-5800K ... 1001156016
je iba o10e drahšie ako i3 3220, ak by sa jednalo o kombináciu s dedikovanou grafikou alebo vyšším limitom možno, ale takto nemá tá i3 žiaden zmysel
- jcdenton12
- Používateľ
tak ak by to APU nemalo problem nakrmit cokolvek do cca 7850 tak potom to je paradne, v tom stroji bude po cely cas zivotnosti na 100% nieco slabsie
vedel by si poskladat nieco do 300e stym APU A10-5800k?
vyhodou su 4 skutocne jadra a moznost ho (v tomto pripade hypoteticky) nataktovat oproti i3, no stale ma silny single-threadaj ked graficky je jednoznacne slabsie
dalsia hypoteticka otazka
ako by sa zmenilo rozlozienie sil, ak by sa jednaloo 350e? (no to treba dajakych 15e aspon na papierovy eurocase)
vedel by si poskladat nieco do 300e stym APU A10-5800k?
vyhodou su 4 skutocne jadra a moznost ho (v tomto pripade hypoteticky) nataktovat oproti i3, no stale ma silny single-threadaj ked graficky je jednoznacne slabsie
dalsia hypoteticka otazka
ako by sa zmenilo rozlozienie sil, ak by sa jednaloo 350e? (no to treba dajakych 15e aspon na papierovy eurocase)
...
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
jednoducho: AMD APU ma lepsi graficky vykon, vypoctovy je nizsi, ale neber to tak ze je ubohy oproti intelu, len nizsi, ale dost vysoky na to aby si mohol s nim robit cokolvek. Keby to ma byt na profesionalny grafiku, alebo vypocty, alebo strih videa tak sa nebavime v tej cenovej kategorii a o tomto HW
Kludne ti bude staci aj APU vykon ci CPU ako aj GPU
Kludne ti bude staci aj APU vykon ci CPU ako aj GPU
- jcdenton12
- Používateľ
OK, skusi teda niekto nejakynastrel stym A10-5800k?
video a grafika sa tam urcite robit nebude
office a hry (aj ked netusim co hra dnesna mlada generacia)
vedla mam X3 450 + HD3650 a na office je to fajn zostava (ja na nej nerobim caso, mam svoj i7 Lynnfield, co je mozno aj na skodu a som vopred zaujaty)
video a grafika sa tam urcite robit nebude
office a hry (aj ked netusim co hra dnesna mlada generacia)
vedla mam X3 450 + HD3650 a na office je to fajn zostava (ja na nej nerobim caso, mam svoj i7 Lynnfield, co je mozno aj na skodu a som vopred zaujaty)
...
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
tu mas to APU
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=MTE4ND ... oxfA%3d%3d
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=MTE4ND ... oxfA%3d%3d
- jcdenton12
- Používateľ
vdaka, vyzera to paradne
osobne by som radsej ostal pri 400W SS,
doska paradna a aj vykon s dedikovanou grafikou vraj nie je zly (ak by k tomu v buducnosti doslo)
este splasit dajaky lacny case aje vybavene
len kupit to aby to do vianoc doslo
osobne by som radsej ostal pri 400W SS,
doska paradna a aj vykon s dedikovanou grafikou vraj nie je zly (ak by k tomu v buducnosti doslo)
este splasit dajaky lacny case aje vybavene
len kupit to aby to do vianoc doslo
...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to cpu samozrejme samostatne nemá na i3 ani náhodou a ani OC tomu moc nepomôže ale ale s tou integrovanou grafikou je to dobré ENTRY herné kombo
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=MTIyNT ... IyMTY5OjF8
mno takto by to vyzeralo z intelom , faktom je že hry to už zvláda na úplne inom levely ako tá A10
ked tak pozerám možno by to bolo aj lepši kedže tam môžeš strčiť 3570 ako update a ktomu hoci aj HD7970
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=MTIyNT ... IyMTY5OjF8
mno takto by to vyzeralo z intelom , faktom je že hry to už zvláda na úplne inom levely ako tá A10
ked tak pozerám možno by to bolo aj lepši kedže tam môžeš strčiť 3570 ako update a ktomu hoci aj HD7970

- jcdenton12
- Používateľ
hmm, tak to vyzera tiez zaujimavo, a vyhladovo moznost upgradu nie je zla (aj ked s1155 je uz mrtvy)
vie niekto porovnat tieto 2 navrhnute zostavy co sa tyka herneho vykonu?
vsucasnosti si myslim zepriblizne rovnako, kusok skoda iba dualcoreCPU u intelu, no v buducnosti to bude lepsie
vpodstate su obe velmi fajn, no ja by som sapriklonil k intelu
vase nazory a rady?
vdaka
vie niekto porovnat tieto 2 navrhnute zostavy co sa tyka herneho vykonu?
vsucasnosti si myslim zepriblizne rovnako, kusok skoda iba dualcoreCPU u intelu, no v buducnosti to bude lepsie
vpodstate su obe velmi fajn, no ja by som sapriklonil k intelu
vase nazory a rady?
vdaka
...
- jcdenton12
- Používateľ

este raz sa chcem podakovat ludom z pc.sk, ze mausmernia a poradia a nepostavimdajaky crep
cize este nejake ine nazory pripadne zlepsenia alebo ten intel definitvne brat ako konecne riesenie

snad posledna otazka
ak by som teda prihodil 10ena HDD, aky1TB by ste vybrali (HDD uz absolutne nesledujem a pre mna je HDD jak HDD)
http://www.tichepc.sk/PC-komponenty-a-p ... 11009.html
//edit:
tak som to nahadzal do kosika v datacompe a zvysilo aj na case (najlacnejsi EC aky mali, ale nevadi), ODD a aj 1TB HDD

je tam daco zle alebo som dajaky produkt zamenil?
vdaka
...
- jcdenton12
- Používateľ
to mi je jasne
velka vdaka parti tebe, dexter, za fajne rady a napady, takto peknu vec by som nebol schopny zlozit sam
skor som myslel, ci som vyklikal dobre komponenty
hlavne dosku ci som nezvolil dajaku inu reviziu, lebo z tych sufixov bi jedneho je**o
agrafika, u gaba je vedena ako R7750 2GD3 a v datacompema R7750 PMD2GD3
azdroj dufam ze je OEM SS a nie ten energy knight model, co neodporucate
inac sory ze prispevky obcas vyzerajudivne, vynechava mi medzernik
velka vdaka parti tebe, dexter, za fajne rady a napady, takto peknu vec by som nebol schopny zlozit sam
skor som myslel, ci som vyklikal dobre komponenty
hlavne dosku ci som nezvolil dajaku inu reviziu, lebo z tych sufixov bi jedneho je**o
agrafika, u gaba je vedena ako R7750 2GD3 a v datacompema R7750 PMD2GD3
azdroj dufam ze je OEM SS a nie ten energy knight model, co neodporucate
inac sory ze prispevky obcas vyzerajudivne, vynechava mi medzernik
...