Brý večer vospolok
chcem Vás poprosiť o radu, mám dva HDD 1: WDC WD5000AAKS-00V1A0 a 2: SAMSUNG HD161HJ. WD je systémoví je rozdelení na dve partície 200GB 300GB samsung mám na prkotiny. Ide o to že; keď odpojím samsunga, tak mi nechce nabootovať win, vypisuje niečo v takom zmysle (neviem po anglicky ) aby som vybral bootovacie médium. Chcem použiť ten samsung v inom PC, neviete poradiť ako sa to dá spraviť aby som nemusel znova inštalovať win? vopred ďakujem za rady...
nejde bootovať z HDD
nejde bootovať z HDD
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: nejde bootovať z HDD
Tak nemas systemovy WD ale mas aj na samungu nieco systemove, a predpokladam ze to nerozbehas. FOrmatnut WD, a instalovat Windows pocas toho ako je druhy disk ODPOJENY. MNNe sa raz stalo pocas instalacie na SSDdisk ze instalacia Win7 dala nejake systemove subory na klasicke platnove Dcko, a tiez nesiel spustit Win. Preco, neviem...
Pravdepodobne je to aj môj prípad, že sa niečo nainštalovalo na ten druhý disk, sa mi zdá, že pri inštalácii som ho mal zapojený no a tam asi je problém... ja som ho aj s formátoval (ten druhý disk nie systémový) čiže by sa malo odstrániť všetko, ak sa tam niečo nainštalovalo, alebo sa mýlim ?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
No najlepsie zalohuj si veci z jedneho aj druheho, a formatni obe a system nahod na ten vacsi, ked nebude zapojeny ziadny iny disk.
Ked chces ten samsung aj tak do ineho PC, tak si zalohuj data z WDcka, vyber samsung a nainstaluj nanovo OS na WD a potom daj naspat data.
Ked chces ten samsung aj tak do ineho PC, tak si zalohuj data z WDcka, vyber samsung a nainstaluj nanovo OS na WD a potom daj naspat data.
práve tomuto úkonu, som sa chcel vyhnúť ale pravdepodobne to musí byť...
vďaka za rady...
vďaka za rady...