SSD Disky
Re: SSD Disky
okej, dík
už som radšej opatrný pri diskoch lebo akurát minule čo som kúpil 2TB WD green tak po prvom dni odišiel
už som radšej opatrný pri diskoch lebo akurát minule čo som kúpil 2TB WD green tak po prvom dni odišiel
NTB: ASUS GL553VE: i7-7700HQ, NVIDIA GeForce GT 1050ti 4 GB, 16 GB RAM
- hermarian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
Caute,
vcera som si kupil toto Intel SSD
Problem je ze po nainstalovani OS mi ostali 3 particie (vid screen) ktore by som rad spojil do jednej (stym aby data na F-ku ostali) - existuje nato nejaky soft s ktorym sa to da spravit?
Thx
vcera som si kupil toto Intel SSD
Problem je ze po nainstalovani OS mi ostali 3 particie (vid screen) ktore by som rad spojil do jednej (stym aby data na F-ku ostali) - existuje nato nejaky soft s ktorym sa to da spravit?
Thx
Spoiler: ukázať
- Curd3x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2012, 16:59
ahoj aky si nainstaloval Win? asi sedmicku ratam,ono si mal pocas instalacie ist cez ten disk management skus partition magic
D je systemova particia, vytvorena pri instalacii systemu, musi zostat, inac nenabootujes do win. Spojit E a F mozes cez viacero softov, ale nikdy to nie je 100% bezpecne. Ja by som odporucal data z F odzalohovat na externy disk, potom vo win cez Nastroje na spravu/Sprava diskov odstranit pismeno a formatnut celu particiu F. Nasledne len rozsirit, opat cez spravu diskov E-cko na celu zvysnu kapacitu SSD.
Riskantnejsi sposob je spojit tie dva oddiely s Acronis Disk Director. Funguje spolahlivo, ale nahoda je blbec...
V pripade havarie je mozne vratit spat to, co by sa nahodou pokazilo s Acronisom, ale ak nemas s takymito vecami skusenosti, tak to sprav radsej na istotu podla prveho, jednoducheho postupu.
edit: Partition Magic je stary program, ktory je nekompatibilny s W7, advanced format klasickych HDD a pre SSD sa nehodi absolutne. Neodporucam!
Riskantnejsi sposob je spojit tie dva oddiely s Acronis Disk Director. Funguje spolahlivo, ale nahoda je blbec...
V pripade havarie je mozne vratit spat to, co by sa nahodou pokazilo s Acronisom, ale ak nemas s takymito vecami skusenosti, tak to sprav radsej na istotu podla prveho, jednoducheho postupu.
edit: Partition Magic je stary program, ktory je nekompatibilny s W7, advanced format klasickych HDD a pre SSD sa nehodi absolutne. Neodporucam!
- hermarian
- Používateľ
Sorry, zabudol som sa zmienit ze Win uz fuguje na SSD-cku particia C, tie zvysne tri tam robia bordel a chcem z nich spravit jednu, stym ze E-cko by som formatol, ale musim este na nete pokukat co stym D-ckom ci to nahodou neostalo po starom Win-e a ze ci by som nemohol odstranit aj to (predtym bol OS na E-cku)
Thx
Thx
Nerozumiem celkom, pisal si len o jednom disku. Mas disky dva? Jeden stary, klasicky HDD s tymi tromi particiami a druhy SSD s jednou part. C na ktorej mas system? OS W7?
- hermarian
- Používateľ
jj, mam klasicke HDD + SSD, OS je na SSD part. C:/, a tie zvysne tri particie chcem dat dokopy.
Spravil si chybu, ked si instaloval system a mal zapojeny aj povodny disk. Skus HDD odpojit a nabootovat len s pripojenym SSD. Ak to pojde, tak ta systemova particia D na HDD nieje potrebna a moze sa zmazat. Ale skor si myslim, ze potrebna bude, ak nemas 100MB skrytu na SSD. Tie dalsie dve part. na HDD (E a F) su oba primarne? Pozri to cez spravu diskov vo win. Uvidis tam aj skrytu, systemovu na SSD, ak tam je.
Nemas moznost jednoducho tie data z HDD na chvilu niekam skopcit a formatnut cely disk?
Nemas moznost jednoducho tie data z HDD na chvilu niekam skopcit a formatnut cely disk?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Niekedy nechapem, ako clovek taketo nieco dokaze
Nainstaluj znovu Win a pri instalacii odober komplet vsetky particie na SSD, znovu vytvor iba jednu a daj dalej. System si sam vytvori 100MB particiu, ktora bude hidden a trapit ta to nebude musiet.
Nainstaluj znovu Win a pri instalacii odober komplet vsetky particie na SSD, znovu vytvor iba jednu a daj dalej. System si sam vytvori 100MB particiu, ktora bude hidden a trapit ta to nebude musiet.
- Curd3x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2012, 16:59
Kyselink: asi tak a mas po problemoch..
- hermarian
- Používateľ
takze odpovedou na moje problem bol Disk Manazer
Zmazal som particie D a E, a volne miesto som pridal na F-ko...ani vo sne by ma nenapadlo ze takyto good nastroj najdem vo Win-e
Zmazal som particie D a E, a volne miesto som pridal na F-ko...ani vo sne by ma nenapadlo ze takyto good nastroj najdem vo Win-e
Jj, da sa, kym po nom nechces nieco zlozitejsie, pripadne operacie so systemovym diskom pod Dosom. Takze na SSD si win vytvoril novu, skrytu a tu staru (HDD:D) nepotreboval, ano? Preto jej pridelil pismeno a bola viditelna a nepotrebna. Inac z F si ju v nom mozes premenovat na D, ak v tom chces mat poriadok. (Odstranit pismeno/pridelit pismeno.)
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
viete mi niekto poradiť, prečo mi v AS SSD Benchmarku počas testovania pri položke prístupový čas/čítanie vyhodí túto chybu (viď obrázok), túto položku koli tomu ani nepretestuje a keď to odkliknem tak pokračuje ďalej a dokončí test... ??
Je to ssd Micron C400 256GB (alebo presnejšie neobrandovaný Crucial M4 256GB)
Je to ssd Micron C400 256GB (alebo presnejšie neobrandovaný Crucial M4 256GB)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nieco blokuje pristup, asi iny monitorovaci program.