Ako na directX?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Ako na directX?
Teraz má takmer každá nová hra podporu Direct X11. Ale ako sa to spúšťa? Alebo prepína na DX9 / DX10 keď má niekto staršiu kartu ktorá DX11 nevie? V nastaveniach hier nič také nie je, možno s výnimkou metra2033 a homefront, inde som to nevidel. Treba niečo prepísať/zmeniť v nejakom súbore hry?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Ako na directX?
Autodetekcia, konfiguracne subory, nastavenie v hre. Je to vec konkretnej aplikacie, co robi a co ti umozni nastavit. Univerzalne pravidlo neexistuje.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
uz som si myslel, ze sa niekto ide pytat na programovanie v DirectX
ked ti karta DX11 nevie, tak ti to v DX11 nepojde, ale pojde to v starsich. Uz zalezi konkretne na hre, niekde sa to da prepnut a niekde si to hra detekuje sama, pricom pravdepodobne voli najvyssiu moznu verziu DX.
Napriklad bolo oznamene, ze Crysis 3 pojde len na DX11 grafikach.
ked ti karta DX11 nevie, tak ti to v DX11 nepojde, ale pojde to v starsich. Uz zalezi konkretne na hre, niekde sa to da prepnut a niekde si to hra detekuje sama, pricom pravdepodobne voli najvyssiu moznu verziu DX.
Napriklad bolo oznamene, ze Crysis 3 pojde len na DX11 grafikach.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
EDIT: Ups som bol pod parou keď som to sem písal a malo to patriť do WOT sorry
Naposledy upravil/-a kramer v St 12. Dec, 2012, 15:57, upravené celkom 2 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
kramer - WTF?!
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Hmm takže je to individuálne, vždy je to iné, ako som si aj myslel. A konkrétne Battlefield 3 a MOH:warfighter majú autodetekciu?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
bud mas extra spustaci subor s verziou v DX11 alebo ma hra autodetekciu. nic ine nema cenu riesit, pretoze ziaden vyrobca hry nebude uzivatela obtazovat nejakym spustanim execka s parametrami ( kde 90% ludi ani nevie o com je rec a chcu sa len zahrat normalne)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
BF3 ako aj MOHWF je DX11 hra s tým že DX11 je spätne kompatibilný s DX10 akurát budeš ochudobnený o funkcie DX11 resp. budú vypnuté takže dokáže to bežať aj na DX10 kartách a tým že by si vynútil DX10 v BF3 by si si nijako nepomohol čo sa výkonu týka ak by o to šlo
upravene ovladace podporuju overdrive .. o funkcnosti mozeme diskutovat ale...(slo to aj nahor, ale samozrejme pre nekompletne instrukcie to blbo)
za cias Pixel shaderov a Vertex shaderov sa to dalo.... teraz neviem, neskusal som..
tusim to vedia ovladace OMEGA pre ATI (aspon vedeli), takze.. ak si si chcel zahrat hru(nativnu DX 9.0) napr. na DX8.1 ale kartu si mal DX9.0c, stacilo zmenit podporu PS a VS na 1.4/1.2 ... U unifikovanych jednotkach neviem ako.. jedine tak, ze to podporuje hra.. alebo nejaky ''.cfg''
za cias Pixel shaderov a Vertex shaderov sa to dalo.... teraz neviem, neskusal som..
tusim to vedia ovladace OMEGA pre ATI (aspon vedeli), takze.. ak si si chcel zahrat hru(nativnu DX 9.0) napr. na DX8.1 ale kartu si mal DX9.0c, stacilo zmenit podporu PS a VS na 1.4/1.2 ... U unifikovanych jednotkach neviem ako.. jedine tak, ze to podporuje hra.. alebo nejaky ''.cfg''