aj mne sa raz pripiekol procak k chladicu a tiez som ho vybral zo socketu bez tej packy uvolnenej... ale nastastie sa mu nic nestalo
inak myslim ze nie je zly napad, ak nejde uvolnit chladic tak na spoj medzi heatspreaderom procesoru a kontaktnou plochou chladica (tam kde je teplovodiva pasta) nafukat fenom, uplne do horka a ono to pojde lahsie o dost potom... len teoreticky rozmyslam ci to teplo sa nedostane aj niekam, kam by nemalo... ja som fenom daval az potom prec cpu z chladica ked uz bol von z dosky (ani vtedy sa nechcel odlepit, svina )
Vsetky piny ostali v sockete
Re: Vsetky piny ostali v sockete
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak, istota je to podseknut niecim typu rybarsky vlasec, tym ani nic nedoskrabes teplo ti nemusi pomoct ak je ot extra zapecene
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Chladic sa treba v prvom rade pokusit skrutit do stran, staci milimeter. Namahanie strihom znasa kazde "lepidlo" najtazsie. Potom netahat chladic kolmo v smere od socketu, ale sa skor pokusit odlupnut len jednu stranu, aby sa medzi IHS a chladic dostal vzduch. Ak je medzi MoBo a chladicom priestor, tak kludne s citom zapacit nejakym neostrym, nekovovym predmetom.
Teoreticky by ani hlboke zmrazenie nemuselo byt zle. Pasta ma inu tepelnu roztaznost ako kov. Mohla by povolit, alebo aspon skrehnut. Na stare gpu a zapecene chipsety so zuvackou od vyroby je to overena vec.
Teoreticky by ani hlboke zmrazenie nemuselo byt zle. Pasta ma inu tepelnu roztaznost ako kov. Mohla by povolit, alebo aspon skrehnut. Na stare gpu a zapecene chipsety so zuvackou od vyroby je to overena vec.