Restartovavanie noveho PC
Restartovavanie noveho PC
Ahojte.
Dnes mi prisli domov suciastky na PC ktory som kupil pre otca na vianoce. PC som poskladal nainstaloval windows.
A problem je taky (stalo sa to aj pocas "doinstalovavania" windowsu kde sa PC pripravuje na prve spustenie nastavuje plocha atd)
tak sa PC restartuje.... stalo sa mi to asi 3x odkedy som PC spojazdnil. Jeden krat pocas instalovania nejakych driverov druhy krat pocas skusenia prehratia videa na youtube a treti krat vtedy ked som ho instaloval...
teplotu CPU som pozeral cez speedfan a ukazuje 31°C takze myslim si ze sa neprehrieva.
CPU : AMD A8-5600K
MB : Gigabyte F2A85XM-DH3
PSU : VS350 Corsair
Graficka karta je integrovana. cize procesor.
RAM : 4GB.
nevie niekto aky by to mohol byt problem ?
(teraz PC ide bez toho zeby sa restartoval asi 25 min v pohode)
a este jedna vec. nechce mi nabehnut aero.. nemam v ponuke ani nastavenia farieb okna vo win7 style ako napr na svojom PC
Dnes mi prisli domov suciastky na PC ktory som kupil pre otca na vianoce. PC som poskladal nainstaloval windows.
A problem je taky (stalo sa to aj pocas "doinstalovavania" windowsu kde sa PC pripravuje na prve spustenie nastavuje plocha atd)
tak sa PC restartuje.... stalo sa mi to asi 3x odkedy som PC spojazdnil. Jeden krat pocas instalovania nejakych driverov druhy krat pocas skusenia prehratia videa na youtube a treti krat vtedy ked som ho instaloval...
teplotu CPU som pozeral cez speedfan a ukazuje 31°C takze myslim si ze sa neprehrieva.
CPU : AMD A8-5600K
MB : Gigabyte F2A85XM-DH3
PSU : VS350 Corsair
Graficka karta je integrovana. cize procesor.
RAM : 4GB.
nevie niekto aky by to mohol byt problem ?
(teraz PC ide bez toho zeby sa restartoval asi 25 min v pohode)
a este jedna vec. nechce mi nabehnut aero.. nemam v ponuke ani nastavenia farieb okna vo win7 style ako napr na svojom PC
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Re: Restartovavanie noveho PC
pridavne napajanie pre cpu zapojene? ake su to ramky? pises iba 4gb. 2x2gb alebo 1x4gb modul.
1x4 gb modul
ano vcetko napajanie je zapnute.
ano vcetko napajanie je zapnute.
aero ti nefunguje preto, elbo si nenainštaloval drivre na grafiku v CPU: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... river.aspx
Spoiler: ukázať
aero mi uz ide ale stale ho restartne sem tam... skusal som aj stress test a pocas neho sa PC nerestartoval...
Tiez som toto riesil asi 3 roky do zadu u cisto novej zostavy,pomohlo nahrat novy bios,tak mozes vyskusat.
nemyslim si ze to bude chybou biosu... ked uz bios tak nejak ho nastavit alebo co...
(nenastavoval som nic)
// teraz bol zapnuty cca 40 min a restartoval sa....
zapol som ho a 25 min zatial ide.... kopirujem, instalujem... beži.. a potom z nicoho nic počas hocičoho sa vypne.. davam mu tak 30 min maximalne....
(nenastavoval som nic)
// teraz bol zapnuty cca 40 min a restartoval sa....
zapol som ho a 25 min zatial ide.... kopirujem, instalujem... beži.. a potom z nicoho nic počas hocičoho sa vypne.. davam mu tak 30 min maximalne....
skus ten BIOS
zdroj je znackovy? funkcny?
overit ho inde nemozes?
zdroj je znackovy? funkcny?
overit ho inde nemozes?
ako mam ten bios updatnut ? ako to najst ?
zdroj je corsair SV350.
v mojom PC mam corsair 650w a ziadny problem.
jedine zeby som to zajtra este skusil prehodit do mojho PC.. sice prd.. ja nemam dosku z ktorej by som mohol vytiahnut integrovanu grafiku a neviem ci by ten 350w zdroj utiahol cely PC aj s grafikou.
nasiel som toto http://www.gigabyte.com/products/produc ... =4383#bios
je tam len prva verzia. oplati sa to "reinstalovat" ?
zdroj je corsair SV350.
jedine zeby som to zajtra este skusil prehodit do mojho PC.. sice prd.. ja nemam dosku z ktorej by som mohol vytiahnut integrovanu grafiku a neviem ci by ten 350w zdroj utiahol cely PC aj s grafikou.
mozes skusit.....
ak je to novy PC tak na 350W by mohol stacit aspon na IDLE.. Co nevies ? Vytiahnut PCI EXPRESS-GPU napajanie? Staci prevodnik molex-4pin do 6/8pinu..
ak je to novy PC tak na 350W by mohol stacit aspon na IDLE.. Co nevies ? Vytiahnut PCI EXPRESS-GPU napajanie? Staci prevodnik molex-4pin do 6/8pinu..
nechapem ta....
co mam kde naco vytahovat...
ten 350W zdroj utiahne i5 2500k, a GTX560ti ?
alebo mam 650W zdroj napojit na ten PC ktory sa mi restartuvava ? ci co
// pc ide uz hodinu. 30 min siel len tak.. zapnuty s nacitanou strankov nic som nerobil... 30 min sa s nim bavil. robil som zase stress test, a zapol som 6 HD videi naraz na celej obrazovke. vytazenie procesora na 90-100% ram 1,9 GB a drzi ... nerestartoval sa... nechapem...
kebyze to je zdrojom tak pri vacsej zatazi by sa mal restartovat vsak ?
zapojil som do neho kameru,mobil,USB,HDD,dalsi HDD ... a stale drzi tak zdrojom to asi nebude
/// uz ide 2 hodiny bez restartu
co mam kde naco vytahovat...
ten 350W zdroj utiahne i5 2500k, a GTX560ti ?
alebo mam 650W zdroj napojit na ten PC ktory sa mi restartuvava ? ci co
// pc ide uz hodinu. 30 min siel len tak.. zapnuty s nacitanou strankov nic som nerobil... 30 min sa s nim bavil. robil som zase stress test, a zapol som 6 HD videi naraz na celej obrazovke. vytazenie procesora na 90-100% ram 1,9 GB a drzi ... nerestartoval sa... nechapem...
kebyze to je zdrojom tak pri vacsej zatazi by sa mal restartovat vsak ?
zapojil som do neho kameru,mobil,USB,HDD,dalsi HDD ... a stale drzi tak zdrojom to asi nebude
/// uz ide 2 hodiny bez restartu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Ked pada PC koli zdroju tak to vobec nesuvisi so ziadnym zatazovym testom, pada to aj v idle aj pri praci a hrani. Skus vymenit ten zdroj nic ine ti ten pc vypinat nemoze. Raz ti moze ist aj 2 dni a raz ti moze padnut aj 15 krat do dna
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
Skus pogooglit,ja som bios updatoval cez asus update neviem ci aj gigabyte ma podobny program.ghoost napísal:ako mam ten bios updatnut ? ako to najst ?
zdroj je corsair SV350.
Ale este predtym si zisti aku verziu biosu mas a aky je najnovsi,mozno uz mas najnovsi.