Ahoj, dnes ma napadlo, že aké by bolo mať displej vo mojej, zatiaľ imaginárnej, modifikácii skrinky.
Na začiatok poznamenávam, že v tom vôbec nemám jasno, hlavne čo sa týka výstupov a ovládania.
Tak som popozeral, čo je dostupné aj dostupnosťou, či cenovo a bol som dosť sklamaný.
Hľadal som nejaký hires display...by mi stačilo aj 72dpi, s USB alebo sériovým zapojením a ovládacím softvérom (ideálne pre linux/s dokumentáciou) na to.
Vylúčil som všetky (hlavne farebné) STN, sú low-res, majú väčšinou menší počet farieb, pozeracie uhly sú na zaplakanie a sú malé. Škaredé ako v starých mobiloch, mal som kedysi K300i.
IPS som nevidel. Kľudne by mi stačil displej, aký mám na HTC Desire (tuším 3.8", 800x480). AMOLEDy/PMOLEDy tiež nie sú skoro dostupné, ak už, tak s USB ovládacou elektronikou sú dosť drahé. A uhlopriečky iba okolo 2". Dostupnosť je dosť biedna. Škoda, že väčšina..vlastne všetci výrobcovia ponúkajú len Evaulation Kity. Asi bude treba ešte dáky ten rok počkať, kým sa to rozšíri.
Nakoniec k dizajnu skrinky by bol úplne perfektný http://www.densitron.co.uk/E-Paper.php. Len zatiaľ to vôbec nie je dostupné mimo veľké dodávky. A tiež by som nevedel, ako to zapojiť.
Takže nakoniec by som asi bral nejaké monochromatické znakové LCD s čiernym pozadím a zelenomodrým textom alebo VFD podobného štýlu alebo nejaké OLED od 4D systems a počkal pár rokov.
Neviete ako je to s ovládaním displeja s VGA vstupom? To bude asi dosť komplikované.
A ako je to s SPI rozhraním? Keď má displej serial/parallel výstup a obsahuje už nejaký ovládací IC, tak mi ho teoreticky stačí zapojiť priamo do dosky, aj keď má taký divný konektor?
Aj keď som túto oblasť doteraz obchádzal, príde mi celkom zaujímavá. Čo používate vy?
(usb) displej
(usb) displej
--> Desktop: CPU: AMD Athlon II X4 645, MB: Gigabyte 970A-UD3, VGA: Asus HD5450 Silent, RAM: Corsair 4x4GB Vengeance, HDD: Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB, PSU: Seasonic S12II-520W, skrinka: Fractal Design R3 Black Pearl, monitor: LG Flatron W2220P, Razer BlackWidow (nemá chybu), Behringer MS-40
Re: (usb) displej
Si zatiaľ odpoviem sám...konečne som narazil na dobré tutoriály http://learn.adafruit.com/category/lcds-and-displays (google neráčil mi dať dobrý výsledok až do dnes).
No, nakoniec s väčšími displejmi býva problém zapojiť dosť silný radič, aby to stíhalo prekresľovať.
Zatiaľ sa mi páči konfigurácia arduino a malé displeje alebo RGB LED stripy.
No, nakoniec s väčšími displejmi býva problém zapojiť dosť silný radič, aby to stíhalo prekresľovať.
Zatiaľ sa mi páči konfigurácia arduino a malé displeje alebo RGB LED stripy.
--> Desktop: CPU: AMD Athlon II X4 645, MB: Gigabyte 970A-UD3, VGA: Asus HD5450 Silent, RAM: Corsair 4x4GB Vengeance, HDD: Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB, PSU: Seasonic S12II-520W, skrinka: Fractal Design R3 Black Pearl, monitor: LG Flatron W2220P, Razer BlackWidow (nemá chybu), Behringer MS-40
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: (usb) displej
co by na tom displeji akoze zobrazovalo ? Alebo k comu by to malo byt ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs