Pridana ram sposobuje zamrzanie systemu
Pridana ram sposobuje zamrzanie systemu
Zdravim, mam notebook Asus N53SM, povodne som tam mal 4gb ram(Hynix, 1333 Mhz) a kupil som ramku Kingstone 4gb 1333 Mhz s rovnakym časovanim. Počitač začal každe dva dni zamrzať, sposobovalo to artefakty na obrazovke. Ramky som mal v prvom a druhom slote. Zaleži na použitych slotoch ? Je možne že ide o problem kompatiblity ramiek alebo to može byt chyba v pametovych čipoch ?d
Re: Pridana ram sposobuje zamrzanie systemu
neviem kde je problem, mali by fungovat v single rezime, otazne, ci nejdu v duale a nie su stejne.. zial do BIOSU sa nedostanes...
Spoiler: ukázať
Otestuj si ich programom MEMTEST , ale najskôr samostatne po jednej , až nakoniec obe naraz.
Ak po jednom kuse prebehne test vporiadku a chybu vyhodí , vtedy keď budú vložené obe naraz , tak je problém v kompaktibilte medzi tými dvomi kusmi.
Môže pomôcť zníženie frekvencie v biose na 1066 alebo 800Mhz , len neviem či sa to na tvojom notebooku dá , niečo nastavovať v biose ...
Ak po jednom kuse prebehne test vporiadku a chybu vyhodí , vtedy keď budú vložené obe naraz , tak je problém v kompaktibilte medzi tými dvomi kusmi.
Môže pomôcť zníženie frekvencie v biose na 1066 alebo 800Mhz , len neviem či sa to na tvojom notebooku dá , niečo nastavovať v biose ...
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Je možné že je vadná RAM, ale aj to že skrátka niesú kompatibilné, ak keď majú rovnaké parametre. Občas sa to stane že si nesadnú RAM od iných výrobcov....
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
v HWinfo bolo pisane že šlapu na dual channel, v BIOSe v mojom notebooku frekvenciu nenastavim ... skušal som memtest pri oboch vloženych ram a chyby nenašiel žiadne, skusim ešte vložiť samostatne tu kingstone, ked bude všetko fungovat bez problemov tak bude problem asi v kompatiblite tych dvoch ramiek
frekvencia ti je na prd... musis vypnut dual channel
Spoiler: ukázať
dual channel tomu nejak prekaža ?
už je to vyriešene, problem bol v tom, čo hovoril CageJ, takže vdaka ked som dal ramky do singelchanelu tak všetko šlape ako ma