no mojá prva MB bola od GB kvalitka ktorá ma nezradila až pri jej úplnom konci ked som kupoval novú zostavu, takže jej nič nemôžem vytknúť vybrala si tu správnu chvílu na odchod toto o ASROCKU som ani nevedel, ešte by ste mi mohli vysvetliť čím sa líšia dosky svojím označenim ako Z68, Z77, Z75, P68 a tak podobne? teda ak sa nejedná o z-chipset
ten link na alze na GD55 je zly odo dna ked tam ten produkt zaradili, cize niekedy od marca ci aprila
osobne mam tu GD55 od kedy bola dostupna a doteraz bez jedineho problemu, myslim ze je to pomerne slusny zaklad za dobru cenu
@ Pakrobolgari: Z - mozes pouzit grafiku, dosky maju vystup , P - nemozes pouzit, okrem toho P68 neexistuje, len P67, ktory bol neskor nahradeny Z68
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
P-taktovanie CPU, H-využitie grafiky v CPU, Z-využitie grafiky v CPU+taktovanie CPU,Q-kancelárske pc,B-low-end čim väčšie číslo tým je to novšie a ma viac integrovaných USB/SATA/atď radičov v south bridge. Tak jednoducho povedané
CPU i5 4670k 4.2GHz,MB MSI Z87 MPOWER, RAM2x4GB KINGSTON HyperX Performance 2400Mhz Cl11 ,GPU Asus EHD5870+EK FC5870,D5 + Alphacool TOP, EK Supreme HF, 2x480 Alphacool Nexxxos UT60/XT45, case CM HAF X,PSU Seasonic x-650
P67,Z68 a všetky ostatne z číslom 6x boli dosky pre procesory sandy bridge čiže 2500K len potom prišli nove CPU ivy bridge a aby sa dosky opäť predávali ako teple rožky tak sa spravilo zopár zmien a vydali sa nove Z,H,B,Q s číslami 7x. Ale zmeny sú tam minimálne a medzi sebou sú kompatibilné
CPU i5 4670k 4.2GHz,MB MSI Z87 MPOWER, RAM2x4GB KINGSTON HyperX Performance 2400Mhz Cl11 ,GPU Asus EHD5870+EK FC5870,D5 + Alphacool TOP, EK Supreme HF, 2x480 Alphacool Nexxxos UT60/XT45, case CM HAF X,PSU Seasonic x-650
Eddward napísal:nie ved Z68 je v pohode, a co je s tou doskou, uz nefunguje ?
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =5&t=90214 - kompletná diskusia ktorú som viedol, prispieval si do nej, na konci píšem že problem je v grafickej karte ale nebol, takže som zobral MB a cestou som nechcene ohol pini na procesor :] takže som to poslal do servisu na opravu čakám teda kym mi ju pošlu spať a možem ju poslať na to smetisko..
Martin_RAZER_SVK napísal:P67,Z68 a všetky ostatne z číslom 6x boli dosky pre procesory sandy bridge čiže 2500K len potom prišli nove CPU ivy bridge a aby sa dosky opäť predávali ako teple rožky tak sa spravilo zopár zmien a vydali sa nove Z,H,B,Q s číslami 7x. Ale zmeny sú tam minimálne a medzi sebou sú kompatibilné
ano o tej kompatibilite viem, otázne je či to niakym spôsobom neovplyvňuje výkon MB ak je upravovaná pre 2 generácie CPU, inak ako tak pozerám medzi Z77 sú na alze najpredávanejšie práve MB od GB ale stažujú sa ludia na ne aj tam a aj všade inde, GB by asi malo predstať s výrobou MB inak si len kazí reputáciu :]