ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Zdravím, rušíme pevné linky (hovory) a tetuška po telefóne sa nám vyhrážala, že nám zrušia aj magio internet Je dačo na tom pravdy? Poznám XY ludí čo má net, ale pevnú na hovory nemajú....
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
tak v podstate Vám zrušia aj net, lebo ho máte cez pevnú linku. treba to potom nanovo urobiť cez modem.
.
- Matej.T
- Používateľ
Sorry ja som blbec a pomýlil si topici, mierené to bolo na Telekom VDSL. Vec sa má takto. Na prízemí je pevná linka (hovory pre predajňu). Od 2. poschodia sú už nájomné byty a je tam nahodené VDSL 50Mbit/s.(na 2. poschodí konkrétne) Nachádza sa tam ich šitný VDSL dva v jednom( ZyXEL P-2812HNU) Aj v tomto prípade by to platilo? Na faktúre som objavil 120minút za 25e v rámci krajiny a ideme tam nahodiť mobil so 4kou.
Ešte raz sa ospravedlňujem za zle prvotne položenú otázku
Ešte raz sa ospravedlňujem za zle prvotne položenú otázku
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Píšeš že od 2hého poschodia je nahodené VDSL. Teda nejde cez tú pevnú linku, ktorá je na predajni ?
.
- Matej.T
- Používateľ
Tak som zisťoval. Máme vlastne ADSL internet. Slečna na telefóne bola zrejme dosť proaktívna a vedela odhadnúť neinformovanosť/vek/zdatnosti zákazníka. Už som si stihol 2x overiť cez chat/call support, že nám nerušia internetové pripojenie pomocou linky.
tak si si mal prispevok zmazat a pokracovat tam kde to patri a vlastne, premiestnite si svoju diskusiu tam. Btw, nie, presunut sa to neda.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Inac... uz je mi jasne, preco si nemozem dat 15/1Mbps..
Orange totiz tuto sluzbu zrusil.. Mate tak 10 alebo 20.. ..
Orange totiz tuto sluzbu zrusil.. Mate tak 10 alebo 20.. ..
Spoiler: ukázať
Všimli ste si niekto, resp. robí to aj ostatným užívateľom DSLka že pri daždi najhoršie pri búrke linka chybuje - CRC chyby + strácajú sa teda packety medzi koncovým užívateľom a DSLAM-om?
Je možné že to tak ruší linky? Alebo je problém v DSLAM-e? Poslednú dobu ma to začína pekne štvať... Predsa nemám Fi-Fi-nu...
Prikladám screen z PingPlotteru, budem rád za Váš feedback či je to fakt globálny problém alebo lokálny.
btw: doma mám ešte druhú linku a tam to robí tiež, ale asi o 75% menej chýb ako u mňa...
Je možné že to tak ruší linky? Alebo je problém v DSLAM-e? Poslednú dobu ma to začína pekne štvať... Predsa nemám Fi-Fi-nu...
Prikladám screen z PingPlotteru, budem rád za Váš feedback či je to fakt globálny problém alebo lokálny.
btw: doma mám ešte druhú linku a tam to robí tiež, ale asi o 75% menej chýb ako u mňa...
Dnes mi prisla SMS, ze mi konci viazanost a ze ma budu kontaktovat.
No neviem ci sa chcem znova zaviazat. Aktualne platim 17€ za 10/1Mbit. Podla webu mam biznis DSL internet.
V ich cenniku sa absolutne nevyznam. Neviete kolko sa plati ak nie som viazany? Zostane mi ta suma 17€, alebo sa mi navysi?
vDSL u nas nie je dostupne.
Ak sa zaviazem tak maju v ponuke teraz DSL 10 za 12€, cize mesacne by som usetril 5€.
No neviem ci sa chcem znova zaviazat. Aktualne platim 17€ za 10/1Mbit. Podla webu mam biznis DSL internet.
V ich cenniku sa absolutne nevyznam. Neviete kolko sa plati ak nie som viazany? Zostane mi ta suma 17€, alebo sa mi navysi?
vDSL u nas nie je dostupne.
Ak sa zaviazem tak maju v ponuke teraz DSL 10 za 12€, cize mesacne by som usetril 5€.
Josa: Co sa tyka viazanosti pri sluzbach od orange-u, mam skusenost len jednu. Zatial som viazany .
Pozeral som sluzbu BIZNIS DSL: Spytam sa takto? Vyuzivas nieco z toho? ak som spravne pochopil, je tam nejaky pristup do privatnej siete. A to je asi tak vsetko. Inak klasika DSL.
Vidim to asi nasledovne:
1) AK SA NECHCES VIAZAT:platit sice viac, ale si bez viazanosti. / Zalezi akych ma v okoli providerov. Ak si na dedine ako ja, nic lepsie ako dsl neexistuje.
2) AK SA CHCES VIAZAT ale platit menej. Tak je volba jasna. Podpisat novu zmluvu a platit o 3€ menej mesacne.
3) Skusit sa s orange-om dohodnut tak, ze to chces bez viazanosti a za cenu aku maju na internete. Ale to asi nepojde... Treba skusit nieco zjednat.
k otazke aka suma ti zostane, tak si myslim, ze logicky by sa ti suma nemala menit, nakolko mas podpisanu zmluvu s platbou mesacne xy€ a pokial ti orange sam neznizi tuto sumu, tak by mala zostat.
Len ta poopravim.
DSL 10 za 12€ plati len ak mas hlasovy pausal nad 10€ mesace
DSL 10 za 13.99 plati pri viazanosti. A posledna cena je tu co mas teraz ty, bez viazanosti. Je to tam pekne rozpisane.
Pozeral som sluzbu BIZNIS DSL: Spytam sa takto? Vyuzivas nieco z toho? ak som spravne pochopil, je tam nejaky pristup do privatnej siete. A to je asi tak vsetko. Inak klasika DSL.
Vidim to asi nasledovne:
1) AK SA NECHCES VIAZAT:platit sice viac, ale si bez viazanosti. / Zalezi akych ma v okoli providerov. Ak si na dedine ako ja, nic lepsie ako dsl neexistuje.
2) AK SA CHCES VIAZAT ale platit menej. Tak je volba jasna. Podpisat novu zmluvu a platit o 3€ menej mesacne.
3) Skusit sa s orange-om dohodnut tak, ze to chces bez viazanosti a za cenu aku maju na internete. Ale to asi nepojde... Treba skusit nieco zjednat.
k otazke aka suma ti zostane, tak si myslim, ze logicky by sa ti suma nemala menit, nakolko mas podpisanu zmluvu s platbou mesacne xy€ a pokial ti orange sam neznizi tuto sumu, tak by mala zostat.
Len ta poopravim.
DSL 10 za 12€ plati len ak mas hlasovy pausal nad 10€ mesace
DSL 10 za 13.99 plati pri viazanosti. A posledna cena je tu co mas teraz ty, bez viazanosti. Je to tam pekne rozpisane.
No, ja ani neviem preco mam ten biznis dsl. Som mal zakladne dsl od nich a neskor som poziadal o zvysenie rychlosti na 10mbit a asi odvtedy tam mam ten biznisdsl.
Az po pridani postu sem som si vsimol, ze ta pekna cena je ak mam od nich 10€ pausal. Mam sovu 5 ktoru aj tak idem prenasat k inemu opovi.
Uvidim co mi teda ponuknu. Problem je v tom, ze ak vsetko pojde tak ako ma tak koncom buduceho roka sa budem stahovat a nechcem zbytocne platit internet, ktory nikto nebude mat.
Az po pridani postu sem som si vsimol, ze ta pekna cena je ak mam od nich 10€ pausal. Mam sovu 5 ktoru aj tak idem prenasat k inemu opovi.
Uvidim co mi teda ponuknu. Problem je v tom, ze ak vsetko pojde tak ako ma tak koncom buduceho roka sa budem stahovat a nechcem zbytocne platit internet, ktory nikto nebude mat.
Tak v tom pripade myslim ze si si aj sam odpovedal