Skúsenosti s RMA cez výrobcov
Re: Skúsenosti s RMA cez výrobcov
Ja ked som chcel dat dole chladic tak sa poroztrhavali prilepene pady (evga ich ma mastne tazke sa nelepia). Giga co pamatam z minulej gen tak sa tiez lepili.
.
Teraz som mal dve pozitívne skúsenosti s RMA.
Be quiet - fan na CPU chladiči začal vydávať pazvuky. Tak som napísal na support, priložil FA. Žiadali foto fanu so zlomenou lopatkou (zrejme ochrana pred špekulantmi) a hneď potom poslali nový.
Logitech - myška G pro wireless začala robiť dvojkliky. Vymenili sme si pár @ a potom chceli video kde je vidno chybu, S/N a aby na videu bolo aj na papieri rukou napísane číslo tiketu a dátum. Po 2 dňoch odpísali, že posielajú novú myšku. Zajtra by mala prísť z Holandska.
Be quiet - fan na CPU chladiči začal vydávať pazvuky. Tak som napísal na support, priložil FA. Žiadali foto fanu so zlomenou lopatkou (zrejme ochrana pred špekulantmi) a hneď potom poslali nový.
Logitech - myška G pro wireless začala robiť dvojkliky. Vymenili sme si pár @ a potom chceli video kde je vidno chybu, S/N a aby na videu bolo aj na papieri rukou napísane číslo tiketu a dátum. Po 2 dňoch odpísali, že posielajú novú myšku. Zajtra by mala prísť z Holandska.
Spoiler: ukázať
Ma niekto skusenosti s reklamaciou SSD u WD ? Ked dam SN na stranke, pise ze je v zaruke. Ze ci sa tam mam teda registrovat a skusit to. Lebo doklad od neho nemam.
Delid CPU --- AM5 / 1700
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: Asus ROG Astral GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: Asus ROG Astral GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Vyžadujú doklad.. ale skús, nikdy nevieš.
myslim ze dokad vyzaduje kazdy odkedy na bazosi boli v hojnom mnozstve nerozbalene SSD za dobre ceny bez dokladu 

- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
RMA u G.Skill ste nikto nikdy neriešili?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Záruka u Logitechu je 2 roky? Ich web v podpore mi neustále refrešuje..
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
S Alphacool ste zatiaľ nereklamovali priamo nič? Potrebujem zreklamovať radiátor a reku, že či neušetrím Gabriela zbytočnej reklamky cez neho.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ja som riešil Logitech - žiaľ poslali ma za predajcom - ALZA.
Priamo sa teda už RMA nedá vykonať.
BeQuiet nič moc- cez 100megu rma neuznaná a napriamo, že mám poslať do Poľska - vychádzalo na 10–15€ podľa prepravcu. Vykašľal som sa na to.
Priamo sa teda už RMA nedá vykonať.
BeQuiet nič moc- cez 100megu rma neuznaná a napriamo, že mám poslať do Poľska - vychádzalo na 10–15€ podľa prepravcu. Vykašľal som sa na to.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
A skúšal si aj vyjednávať? Mňa tiež automaticky posielali za predajcom a stále som priamo-nepriamo povedal, že reklamovať chcem u nich a vyreklamovali. Naposledy som jednu riešil niekedy pred pol rokom (G Pro X Superlight mala nejaké katastrofické problémy s trackingom).
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Ahojte, nemate nahodou niekto skusenosti s reklamáciou telefónov od Samsungu kúpených v zahraničí?
nechceli...loleqboleq napísal: Št 29. Sep, 2022, 22:57 A skúšal si aj vyjednávať? Mňa tiež automaticky posielali za predajcom a stále som priamo-nepriamo povedal, že reklamovať chcem u nich a vyreklamovali. Naposledy som jednu riešil niekedy pred pol rokom (G Pro X Superlight mala nejaké katastrofické problémy s trackingom).
Nie je to RMA, ale teraz mi na ucte blikol cashback za asus grafiku... trvalo to len 14tyzdnov, a 2emaily ci na mna nahodou nezabudli.
Ahojte,viete mi niekto narovinu dat info ako to funguje v pripade ze si tovar (konkretne znacky asus) objednam s eshopu cez ktory by som pripadnu reklamaciu nechcel riesit a obratil by som sa priamo na autorizovany servis Asus? Je to mozne alebo je to nutne riesit cez eshop? Nevzbudzuje vo mne prilis doveru aj ked recenzie ok, ale konkretnu vec tam maju o 120€ lacnejsiu ako napriklad v Alze, 500€ vs 380€ ... dakujem
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 9800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 ARGB , MSI RTX 5090 Gaming TRIO, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW Titanium , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,