Profesionálnu, alebo hernú grafickú kartu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 14. Apr, 2014, 08:34

Re: Profesionálnu, alebo hernú grafickú kartu

Príspevok od používateľa QXI666 »

dexterav napísal:to vyzerá na rendering :)
btw len počítaj z nie moc peknou spotrebou
autocad 2D, revit architecture ... takže aj rendring, ale hlavne keď sa pohybujem v 3D modely, tak aby ma nešiel trafiť šľak z toho že mi to každú chvíľu sekne a musím čakať. :) . Moja priorita je výkon za rozumnú cenu :) . Bude to PC do kancelárie s fixným nájmom, takže spotreba nehrá rolu... pokiaľ to nebude 2kW :D .
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

Asnod napísal:za 150 kupis pouziu aj 760
Aby som pravdu povedal, dosť premýšľam aj nad tou 760... lepšia technológia, o trošku lepší výkon, nižšia spotreba ... ale je pravdepodobnejšie že sa mi 580 podarí zohnať lacnejšie, tak uvidím... ale ak natrafím na 760 za dobrú cenu, tak určite nebudem váhať, napr. tých 150... len budem musieť viac behať po nete...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

v tom cenovom porovnani AMD versus Intel si rozhodne zaratal aj stratenu produktivitu a svoj cas v dosledku mensieho vykonu, ze ?

AMD sa presne na taketo veci neoplati, to je pitomost. 4670k ak chces setrit pripadne nabuchane 4770k (vobec nic ti nerozpravam o socket2011/4820k) a nutne pretocit na 4.2GHz. Taky vykon ziadne AMD nedosiahne. Tvoj cas a produktivita maju daleko vacsiu hodnotu ako usetrenych posranych 100eur...

neratajuc do toho statisticky lepsiu spolahlivost intel dosiek (z87 chipset nie je taky lacak ako tie amd am3 srandy), lepsiu kompatibilitu a to predovsetkym s exotickymi kartami co mozno budes zachvilu chciet, ziadne profi softy sa nikdy neriesili pre amd ale vzdy sa optimalizovali na intel... nemam naladu pokracovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

mp3turbo napísal:v tom cenovom porovnani AMD versus Intel si rozhodne zaratal aj stratenu produktivitu a svoj cas v dosledku mensieho vykonu, ze ?

AMD sa presne na taketo veci neoplati, to je pitomost. 4670k ak chces setrit pripadne nabuchane 4770k (vobec nic ti nerozpravam o socket2011/4820k) a nutne pretocit na 4.2GHz. Taky vykon ziadne AMD nedosiahne. Tvoj cas a produktivita maju daleko vacsiu hodnotu ako usetrenych posranych 100eur...

neratajuc do toho statisticky lepsiu spolahlivost intel dosiek (z87 chipset nie je taky lacak ako tie amd am3 srandy), lepsiu kompatibilitu a to predovsetkym s exotickymi kartami co mozno budes zachvilu chciet, ziadne profi softy sa nikdy neriesili pre amd ale vzdy sa optimalizovali na intel... nemam naladu pokracovat.
Ja si rád nechám poradiť, ale aby som mohol porovnať napr. ten lacnejší 4 jadrový intel 4670k (3,5/3,7Ghz ; 6Mb L3). Tak si myslíš že dosiahne lepší výkon ako napr. 8 jadrový AMD FX 9370 (4,4Ghz; 4,7Ghz Turbo+ 8Mb L2, 8Mb L3) ktorý je za rovnakú cenu ?
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

S tym vykonom ako kde
Mno za rovnaky cenu, to fx do dosky za par eur nedas kedze ma spotrebu ako pes
Takisto potrebujes poriadne chladenie a zrazu ani cena neni taka super :-)
Ten fx6350 bysom este odobril hento monstrum tazko
A pokope fx9370 a 580gtx je super kombinacia pre enel :-) pri dlhodobejsej prevadzke uz sa to prejavy aj na kase za elektriku kedze spotreba bude.mozno aj 2x vyssia ako pri i5 a 760 ale vykon zarucene nie
Spoiler: ukázať
Intel Core Ultra 7 265k 5,4/4,9GHz,Apexx Z890, 2X24GB8,2GHz cl38, Asus TUF5 090 3/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa mohamed »

QXI666 napísal:Zistil som , že pre môj prípad bude cenovo a výkonovo ideálna GTX 580
V 5 prispevku som ti ju radil .. :facepalm:
Spoiler: ukázať

GIGABYTE B660 AORUS MASTER DDR4 | i5 13500 + Noctua NH-D14 w/2xNoctua NF-A12x25 pwm | 32GB DDR4 Kingston Renegade @4000 CL18 | ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB | Samsung 970 EVO 500GB | Samsung 980 PRO 1TB | Samsung 980 1TB | COUGAR GX600 | Fractal Design Define C TG

GEAR Dark Project KD87A TKL - Gateron Teal Switches, Glorious Model O Pro Wireless - Blue Lynx, xtrfy XGP1-L4, MSI Optix G273QPF, DELL S2422HG, Razer Barracuda X 2022, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

mohamed napísal:
QXI666 napísal:Zistil som , že pre môj prípad bude cenovo a výkonovo ideálna GTX 580
V 5 prispevku som ti ju radil .. :facepalm:
Hej, ja viem :), len som tomu potreboval pochopiť ako to funguje aby som si bol svojím výberom istý. Vtedy som váhal ešte medzi R9 270x, ale na moju prácu mi tá grafika neponúka dobrý výkon. A tiež by som radšej kupoval nové ako použité, ale risknem to.
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Pozri sa. Pri AMD to VRM dostava zabrat ako svina co viem z vlastnej skusenosti, sam som si myslel ze som uz v prvy den co som si AMD pc poskladal a taktol to na 4.5ghz zistil, po hodke a pol burn testu boli pasivy na vrm fakt horuce a z nicoho nic prestali fungovat usb, nenabehli ani po restarte pc, musel som to odpojit od elektriny a nechat vychladnut, potom sa to rozbehlo znovu. Pri Maximuske Hero ani necitim ze sa vrm vobec zohreje pri burn tese, nehovoriac o tom o kolko viac tepleho vzduchu musis z bedne odvadzat pri tom amd oproti tomu intelu ktory skoro nehreje aj vdaka sintel paste.

Vsetko to vplyva jednak na hlucnost celej zostavy, aj na prevadzkove vlastnosti ostatnych komponentov.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

presne o tom som hovoril ked som pisal ze Z87 chipsety su statisticky spolahlivejsie ako AM3 a podobne odnoze.

Co myslis, ked musia napajacie obvody krmit 250W do pretaktovaneho AMD procesora pripadne 110W do Intela... bude to rozdiel alebo nebude ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

mp3turbo napísal:presne o tom som hovoril ked som pisal ze Z87 chipsety su statisticky spolahlivejsie ako AM3 a podobne odnoze.

Co myslis, ked musia napajacie obvody krmit 250W do pretaktovaneho AMD procesora pripadne 110W do Intela... bude to rozdiel alebo nebude ?
To som použil extrém na prirovnanie. Ale keď to vezmem reálne keby som použil AMD FX-8320, ktoré má spotrebu 125w, s tým že dokúpim kvalitný chladič, tak myslím že PC nebude mať žiadny problém. Rovnako ako ďalší mnohí čo majú amd s dobrým chladičom, tak nemajú problém.
Softvérovo je pre mňa prioritný autocad a revit a s tými amd problém nemá, takže čo sa týka driverov a podpory to nejakú veľkú rolu nehrá, rovnako ani spotreba pre mňa nie je dôvodom. Ostal mi akurát výkon/cena.

Je pravdou že na amerických fórach som nenašiel nikoho kto by odporučil amd ku spomínaným programom, ale neboli ani nejako proti. A na druhej strane som na tunajších fórach nenašiel nikoho kto má amd a že by sa nejako sťažoval, naopak sú spokojní, vrátane tých čo pred tým mali intel. ( Keď nerátam nekvalitný boxový chladič, ale to je už štandard)

Každopádne určite budem ešte dosť váhať medzi 4670k a 8320...alebo niečo okolo toho
Ešte mám mesiac dva na rozhodovanie, uvidíme či budú peniaze na "rozhadzovanie" .
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

pri tych peniazoch na rozhadzovanie fakt rataj s vyssou spotrebou, ktora ti v prvom roku dobehne zvysene obstaravacie naklady na intel, a potom uz setris. Ked to AMD pretaktujes, fakt atakujes 200W. Dobre, 200W je ine ako 250W co som povedal predtym... ale to je jedno.

Ked AMD nepretaktujes, tak dostane na papulu od Intelu ze sa to ani povedat neda. Tu si na pretaktovavacom fore, nevidim dovod nepreklopit 4670k na 4.1GHz/4.2GHz s prstom v riti. A porovnavat cokolvek od AMD s intelom na 4.2GHz bude velmi tazke, velmi velmi tazke.

Si rozhodnuty pre AMD, pises ze AMD nema problemy s drivermi... akokeby intel mal. Nech sa paci, kup si AMD. Priepustnost diskovych radicov AMD nikdy nedosahovala Intel. Priepustnost PCIe zbernic to iste. Hentie softy boli odjakziva stavane a optimalizovane pre Intel a kazdy je svojho stastia skodcom.

Ides robit za peniaze, sefe, nejdes sa hrat sproste hry. AMD platforma je INFERIOR AND SUBPAR pre taketo pouzitie. Z mojej strany vsetko.
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

Máš recht. Radšej si priplatím za ten 4670k... keby som bol prostitútka, tiež by som nekupoval tesco gumy za 5 korún... :D . S PC pracujem aj viac ako 12 hodín denne, tak asi naozaj nie je o čom...
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Dobre si sa rozhodol :good:
Keď to budeš skladať, vkľude ti prídem pomôcť, aspoň dáme rum :)
QXI666
Nový používateľ
Nový používateľ

Môžeme to tak nejako naplánovať a možno aj rovno spojiť s kolaudáciou :) :D :) .
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ak este stale sledujes tuto temu, nove testy consumer/professional kariet vysli u Toma:

http://www.tomshardware.com/reviews/spe ... ,3778.html

Návrat na "Nákupná poradňa"