POZOR!POZOR brutalne casovanie ramiek(vtip)
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
CL 2 na RAMkach, ktore maju original 3 nedas. 2,5 je maximum a tie dve hodnoty, ktore boli 4 - 4 tiez nedas viac ako na 3 - 3. Posledna 8, ta ti na 6 pojde, mozno aj 5, rozdiel nieje podstatny. Nastavenie 1T alebo 2T mozno nemas v BIOSe.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
2.5-3-2-2,1T ti v ziadnom pripade nepojde, napisal som ti, ze max sa dostanes na 2,5-3-3-5, 1T
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
S tym 1-2 T sa netrap, asi to nepodporuje tvoja doska, tak mas "smolu". Ta smola spociva v strate zanedbatelnej rychlosti pamati a mozno nastavenie 1T ma doska default, len o tom nevies.
dovolim si citovat sam seba
das 2T disable ....
btw ,cele sa mi to zda zvlastne 2.5-3-2-2
takto nastavis 1T :crux2005 napísal: **Command Per Clock** : (CPC) moznosti nastavenia:Auto, Enable(1T), Disable(2T) nazyvane tiez Command rate.
1T pre vykon.2T pre stabilitu ak sa vyuziva 4x512MB Ram.(Tip: preto radsej kupit 2x1024MB Ram)
Command rate ma velky vplyv na priepustnost.(rozdiel medzi 1T a 2T je ~15%, v aplikaciach to vsak menej citit ~2%)
das 2T disable ....
btw ,cele sa mi to zda zvlastne 2.5-3-2-2
s pozdravom, crux.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
RAS precharge (mala by byt 3 na tvojich RAMkach) a Cycle time (pod 5 sa ani neda v BIOSe nastavit) su trosku divne hodnoty. Viac ako trosku... To ti nemoze chodit. Ak hej, tak zjem svoj klobuk!
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Som v tazkom soku... mne na ziadnych ramkach ( a nemal som len obycajne) tieto nastavenia nesli nikdy na RAS precharge 2 a Cycle time 2. Naozaj nikdy. Co to mas za specialne pamate? Esteze som s tym klobukom klamal, nemam ziaden...
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
!!!POZOR!!!POZOR!!!
Mr.matej21 prave prekonal svetovy rekord v casovani ramiek,ktory bude zapisany do guinesovej knihy rekordov
alebo robim nieco zle...ja sa skor priklanam k tej druhej moznosti,takze vazeny teraz sa drzte a CUMTE
idu na 2.5-3-2-2 1T,Prime95 celkom dlho,aj most wanted plynule :o :8O:
a teraz,dufam ze sedite,BUBNY prosim
tram-ta-da-daam
ano,tato ramky bezi STABILNE pri casovani 2.5-3-2-0 1T :o :o :8O: :8O:
je mi jasne ze je to nejaka chyba,alebo nie,je to mozne aby som mal doma nejaku ramku 4.tisicrocia??
mohli by ste mi pls hodit link na nejaky program kde mi ohodnoti priepustnost ramky?ci to nieje len take ze cisla,a vykon nikde :roll:
ale som dobry co?? takto sa dostat na casovaci TRON,oooch ako je tu pekne 8) 8) 8)
Mr.matej21 prave prekonal svetovy rekord v casovani ramiek,ktory bude zapisany do guinesovej knihy rekordov
alebo robim nieco zle...ja sa skor priklanam k tej druhej moznosti,takze vazeny teraz sa drzte a CUMTE
idu na 2.5-3-2-2 1T,Prime95 celkom dlho,aj most wanted plynule :o :8O:
a teraz,dufam ze sedite,BUBNY prosim
tram-ta-da-daam
ano,tato ramky bezi STABILNE pri casovani 2.5-3-2-0 1T :o :o :8O: :8O:
je mi jasne ze je to nejaka chyba,alebo nie,je to mozne aby som mal doma nejaku ramku 4.tisicrocia??
mohli by ste mi pls hodit link na nejaky program kde mi ohodnoti priepustnost ramky?ci to nieje len take ze cisla,a vykon nikde :roll:
ale som dobry co?? takto sa dostat na casovaci TRON,oooch ako je tu pekne 8) 8) 8)