POZOR!POZOR brutalne casovanie ramiek(vtip)
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
POZOR!POZOR brutalne casovanie ramiek(vtip)
s tym ze nemozem taktit procak,lebo mam blbu maticnu som sa zmieril,ale som pocul ze pri AMD-ckach je celkom dobre mat dobre casovanie,ja by som si aspon to casovanie chcel upravit,ale v BIOSe si mozem menit LEN tu PRVU hodnotu , zakladne casovanie je 3-4-4-8 ( asi najhorsie ake moze byt,co ?),v BISOe som to dal na 2.5-4-4-8,a mozem dat aj nizzsie,ale vzdy len to prve cislo,aky program mi to dovoli menit cele? a co je lepsie lepsi takt alebo casovanie ,ramku mam 1gb 400MHz PQI,je lepsie dat 166 MHz a 2-3-3-7 ako to 2.5-3-3-8 a 200 MHz
Naposledy upravil/-a matej21 v Ne 16. Júl, 2006, 21:47, upravené celkom 1 krát.
vysvetlenie casovania : http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 060130&p=2
menit sa casovanie cez Win da -pomocou A64 tweakera :http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 64+tweaker
urcite je lepsia 2. varianta : 2.5-3-3-3-8 a 200MHz
menit sa casovanie cez Win da -pomocou A64 tweakera :http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 64+tweaker
urcite je lepsia 2. varianta : 2.5-3-3-3-8 a 200MHz
s pozdravom, crux.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: Ako zmenit "cele" casovanie ramky ???
Co sa casovania tyka, tak 3-4-4-8 je casovanie na najslabsich DDR 400 MHz pamatiach a nie je iste, ci ti zmena bude chodit stabilne.matej21 napísal:s tym ze nemozem taktit procak,lebo mam blbu maticnu som sa zmieril,ale som pocul ze pri AMD-ckach je celkom dobre mat dobre casovanie,ja by som si aspon to casovanie chcel upravit,ale v BIOSe si mozem menit LEN tu PRVU hodnotu , zakladne casovanie je 3-4-4-8 ( asi najhorsie ake moze byt,co ?),v BISOe som to dal na 2.5-4-4-8,a mozem dat aj nizzsie,ale vzdy len to prve cislo,aky program mi to dovoli menit cele? a co je lepsie lepsi takt alebo casovanie ,ramku mam 1gb 400MHz PQI,je lepsie dat 166 MHz a 2-3-3-7 ako to 2.5-3-3-8 a 200 MHz
Programkom, co ti sem hodil Crux si to skus pomenit, najviac sa dostanes na hodnoty 2,5-3-3-5, ale nemusi ti to behat stabilne. Na stabilitu pamati je najlepsi MEMTEST, ten ale bezi z Boot diskety, teda pokial ti nejde nastavit casovanie v BIOSe, neoveris si to. SKus pod Windowsami program Prime95 v 24.14 a nastav mu, aby pri teste pouzival najviac pamate. CPU nechaj na default hodnotach a ak ti to spadne/zamrzne, nastavene casovanie je nestabilne.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
"Run a torture test" a daj mu "blend"
Alebo daj Custom a nastav "Memory to use in MB" na hodnotu, aku potrebujes. Prime95 si stiahni verziu 24.14
Alebo daj Custom a nastav "Memory to use in MB" na hodnotu, aku potrebujes. Prime95 si stiahni verziu 24.14
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Dramaticky to vykon nezmeni, ale lepsie casovanie pamati vyuzijes v programoch, tak preco to neskusit?
Vyskusaj vzdy zmenit len jednu polozku a otestuj v MEMTESTe. Takto najdes stabilne nastavenie.
Vyskusaj vzdy zmenit len jednu polozku a otestuj v MEMTESTe. Takto najdes stabilne nastavenie.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ak ti zamrzne, tak len restartnes, ak nemas v tom programe nastavene, aby ti pti starte Win dal nastavene hodnoty
Ozaj ten Prime nechaj bezat niekolko hodin, aby si si mohol povedat, mam to stabilne
Ozaj ten Prime nechaj bezat niekolko hodin, aby si si mohol povedat, mam to stabilne
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
neviem ci nieco robim zle,alebo to len kratko ide prime,ale som teraz na 2.5-3-2-2 prime95 ide pol hodinu,porpi tom aj niekolko inych programov,a vsetko ide stabilne,no ked dam 2.5 na 2,tak pc zamrzne,a zamrzne aj ked dam to druhe cislo - 3 na 2,mam ist nizsie alebo nechat radsej tu a prime aspon a par hodin? a podotykam vsetko to bezi na 2T,1T neviem kde to mam dat
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00