Pozrel som na stranke ten SWAN, ale 150/15 tam ani nevidim. Vidim tam maximalne 100 u optiky a 50/5 u DSL.pala napísal: ↑Ne 01. Apr, 2018, 20:03 Tiez byvam v Dubravke a pouzivam Swan 150/15, absolutne ziadny problem s pingom alebo nestabilitou za rok aj pol. Ping je vynikajuci, ziadne vykyvy. V podnajme predtym, tiez v Dubravke, som mal Orange. Za 1 rok iba raz vypadok na 24h, ale pingy stabilne nizke (nie ako u swanu, ale rozdiel iba v jednotkach ms). Router mam Mikrotik RB951G-2HnD.
Co je horsie, optika vyzera ze u mna nieje, vyhodilo mi to v hladani pokrytia podla adresy, ze opticky u mna nemoze byt.
Co je ale divne, u pokryti fibernetu mi to vyhodilo, ze moze byt.
Dobre, moja otazka znie, ked si dam ten zakladny fibernet 30/5, ovplyvni to nejako ping (je teda vyssia sanca na ping spiky nez u napriklad u toho 300/30). Alebo maximaliny download a upload s tym nic nespravi? Dovod je, ze mne 300/30 proste netreba, 30/5 je mi tiez vela. Ide mi len cisto o ping. Takze platit o 5 eur viac, je mi zbytocne, ja ten download a upload fakt nepotrebujem. Ak ale u 30/5 je vyssia sanca na lagy, tak by sa asi oplatilo priplatit za ten 300/30