Aky net na hry? (UPC laguje)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Aky net na hry? (UPC laguje)
Zdravim.
Tak zacal som nedavno hrat hru narocnu na ping, bez savu, online, a zistil som, ze moj net, sice splna deklarovany upload/download, no na hry je nepouzitelny. Ide o to, ze ma ping spiky, velmi casto. To znamena, ze na sekundu, dve lagne, niekedy pol sekundy, a toto sa deje casto (niekolko krat do dna je take obdobie, ze trva, od par minut, az po par hodin). Bohuzial, nevsimol som si to, kedy to zacalo, kedze dovtedy som hral hry nenarocne na ping, ako travian, atd. Od roku 2011 som nehraval nic, co by bolo narocne na ping. Samozrejme, ked to lagne, staci aj pol sekundy, pridem o vsetko. Niekedy aj o hodinu prace, co som nahral. Hrozne ma to vytaca, neskutocne. V roku 2018 a UPC net laguje. Moznost ze to robi moj pocitac, alebo cokolvek v sieti som vylucil. Nic nemenim, neinstalujem, nikto nic nestahuje. A viem to podla toho, ze aj pingmeter mi vracia spiky vzdy ked ta hra zacne lagovat. Presne v ten isty moment. Keby to robilo nieco na mojom pocitaci, tak by to bolo nepretrzite, ale su tam aj obdobia bez tych lagov.
Ide o UPC net. Nechapem... bol som v tom, ze su dobri. Ale ako som zacal hrat tuto hru, uplne ma to zaskocilo. Neviem, kde by som sa opytal, nieje tu ziadna tema na nety. Len software, hardware, operacne systemy. Tak to davam do nakupnej poradne. Kedze vlastne "kupujem" sluzbu, chcem kupit sluzbu. Proste, poradte mi prosim net, ktory URCITE nelaguje, prakticky nikdy (raz za tyzden som ochotny tolerovat, ked sa to stane raz). Existuje taky? V roku 2018? Som v Bratislave inak.
Inak pripada mi to, ze ma hodili do chlieva s "downloadermi", a nieje tam dost limitu, proste narvali viac ludi do jedneho chlievu, a preto to zahlti cely download/upload limit a net lagne... tak mi to pripada.Je to uzernictvo proste. Mohli by zarobit dost, aj keby ludom vsak net je uz 100x rychlejsi nez kedysi, ale oni tam zase nahadzu privela ludi, a zase to laguje. Ked v roku 2018 takto laguje net, bol som to ochotny tolerovat v roku 2004 alebo 2005. Ale teraz uz nie. Ako v krajine tretieho sveta sa citim. UPC uz nikdy nie. Poradte nejakeho dobreho providera prosim, ja uz na toto nemam nervy, hlavne nech to ma nizky ping cely cas a ziadne ping spiky, lagy. Download a upload uplne postacuje 10 mbit, d. Nepotrebujem rychlost stahovania. Potrebujem stabilny nizky ping.
Poradte, hraci FPS online hier. Diky.
Tak zacal som nedavno hrat hru narocnu na ping, bez savu, online, a zistil som, ze moj net, sice splna deklarovany upload/download, no na hry je nepouzitelny. Ide o to, ze ma ping spiky, velmi casto. To znamena, ze na sekundu, dve lagne, niekedy pol sekundy, a toto sa deje casto (niekolko krat do dna je take obdobie, ze trva, od par minut, az po par hodin). Bohuzial, nevsimol som si to, kedy to zacalo, kedze dovtedy som hral hry nenarocne na ping, ako travian, atd. Od roku 2011 som nehraval nic, co by bolo narocne na ping. Samozrejme, ked to lagne, staci aj pol sekundy, pridem o vsetko. Niekedy aj o hodinu prace, co som nahral. Hrozne ma to vytaca, neskutocne. V roku 2018 a UPC net laguje. Moznost ze to robi moj pocitac, alebo cokolvek v sieti som vylucil. Nic nemenim, neinstalujem, nikto nic nestahuje. A viem to podla toho, ze aj pingmeter mi vracia spiky vzdy ked ta hra zacne lagovat. Presne v ten isty moment. Keby to robilo nieco na mojom pocitaci, tak by to bolo nepretrzite, ale su tam aj obdobia bez tych lagov.
Ide o UPC net. Nechapem... bol som v tom, ze su dobri. Ale ako som zacal hrat tuto hru, uplne ma to zaskocilo. Neviem, kde by som sa opytal, nieje tu ziadna tema na nety. Len software, hardware, operacne systemy. Tak to davam do nakupnej poradne. Kedze vlastne "kupujem" sluzbu, chcem kupit sluzbu. Proste, poradte mi prosim net, ktory URCITE nelaguje, prakticky nikdy (raz za tyzden som ochotny tolerovat, ked sa to stane raz). Existuje taky? V roku 2018? Som v Bratislave inak.
Inak pripada mi to, ze ma hodili do chlieva s "downloadermi", a nieje tam dost limitu, proste narvali viac ludi do jedneho chlievu, a preto to zahlti cely download/upload limit a net lagne... tak mi to pripada.Je to uzernictvo proste. Mohli by zarobit dost, aj keby ludom vsak net je uz 100x rychlejsi nez kedysi, ale oni tam zase nahadzu privela ludi, a zase to laguje. Ked v roku 2018 takto laguje net, bol som to ochotny tolerovat v roku 2004 alebo 2005. Ale teraz uz nie. Ako v krajine tretieho sveta sa citim. UPC uz nikdy nie. Poradte nejakeho dobreho providera prosim, ja uz na toto nemam nervy, hlavne nech to ma nizky ping cely cas a ziadne ping spiky, lagy. Download a upload uplne postacuje 10 mbit, d. Nepotrebujem rychlost stahovania. Potrebujem stabilny nizky ping.
Poradte, hraci FPS online hier. Diky.
Re: Aky net na hry? (UPC laguje)
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ja som od UPC odišiel z dôvodu, že začal obmedzovať P2P a slabému pingu.
Dlhé roky mám Fibernet, ktorý bol zo začiatku úžasný a stabilný - ping 3-4ms a asbsolútne stabilná rýchlosť bez výpadkov.
Trvalo to roky.
To sa ale pred rokmi zmenilo.
Takmer každý večer lagy, ping desiatky až stovky ms - nepoužiteľné, nechce načítať ani používané webstránky, nieto ešte hrať online hry.
A nikto s tým nič nespraví, oni majú všetko v poriadku, veď ako ináč.
Dôležité je platiť.
Dlhé roky mám Fibernet, ktorý bol zo začiatku úžasný a stabilný - ping 3-4ms a asbsolútne stabilná rýchlosť bez výpadkov.
Trvalo to roky.
Takmer každý večer lagy, ping desiatky až stovky ms - nepoužiteľné, nechce načítať ani používané webstránky, nieto ešte hrať online hry.
Dôležité je platiť.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ako ti UPC obmedzoval P2P? ja som si nic nevsimol, ale zasa nejaky velky stahovac nejsom
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Voľakedy som s kamošom mal slovenský HUB na DC++ (dokonca najväčší slovenský HUB), všetko roky šlapalo, potom UPC začal robiť to, že ti každých niekoľko minút prerušil spojenie.
Keď som sa na to pýtal, priznali, že to spravili kvôli tomu, aby sa nešíril pirátsky soft cez P2P siete.
Neviem, ako dospeli k tomu, že sa tadiaľ šíri len pirátsky soft, ale veď dobre, zbohom UPC.
To ale bolo pred desiatimi rokmi.
Keď som sa na to pýtal, priznali, že to spravili kvôli tomu, aby sa nešíril pirátsky soft cez P2P siete.
Neviem, ako dospeli k tomu, že sa tadiaľ šíri len pirátsky soft, ale veď dobre, zbohom UPC.
To ale bolo pred desiatimi rokmi.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
No, v UPC reklamujem skoro kazdy mesiac, ale vzdy vsetko poriesia (teraz mam 0.38 centovy kredit na fakturu, kedze mali vypadok 8 hodin ). Co ti povedali na tie LAG spikes oficialne z podpory? Technik bol u teba osobne uz?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Caute. No to ste ma velmi nepotesili. S technikom som to este neriesil. Ale urcite viem ako to zacne, urcite budu hladat chybu v mojom pc, alebo v routeri, len nie u nich. Pritom, kedze sa to sprava nahodne, tak to urcite budu lagy u nich. Teraz bolo napriklad obdobie par dni, ked to nelagovalo skoro vobec. Kokos, konecne som si dobre zahral. To som nezazil uz dlho. A to ma stve, ze este v roku 2018 musi clovek riesit taketo veci, ked po tolkych rokoch by uz mal byt vsade dobry a rychly net. Cize, ten problem, musi to byt na ich strane.
Ten fibernet som rozmyslal, ale myslel som, ci nejaky provider nerobi net specialne na hry, teda ze by tam nebol az taky velky download a upload, ale zamerali by sa na nizky a stabilny ping. Ja fakt nepotrebujem download, aj 50mbit je mi vela. Tak teraz neviem ci sa teda oplati menit UPC za fibernet, aj ked, si myslim, ze fibernet bude lepsi. Mne nevadi ked to robi obcas, ale dost ma to stve, ked to robi tak casto, ze sa nedaju hrat hry v pohodicke, ze sa clovek nezrelaxuje ale presne naopak, vystresuje a nastve. Hraci urcite vedia o com hovorim.
Ten fibernet som rozmyslal, ale myslel som, ci nejaky provider nerobi net specialne na hry, teda ze by tam nebol az taky velky download a upload, ale zamerali by sa na nizky a stabilny ping. Ja fakt nepotrebujem download, aj 50mbit je mi vela. Tak teraz neviem ci sa teda oplati menit UPC za fibernet, aj ked, si myslim, ze fibernet bude lepsi. Mne nevadi ked to robi obcas, ale dost ma to stve, ked to robi tak casto, ze sa nedaju hrat hry v pohodicke, ze sa clovek nezrelaxuje ale presne naopak, vystresuje a nastve. Hraci urcite vedia o com hovorim.
Jednoznačne optiku. Mám otestovaný Fibernet a Telekom, absolútna stabilita a nízke pingy.
Ja mám teraz spustený v PC nejaké aplikácie, asi 20 okien FF a ide to v pohode:
Možno chyba bude u teba v PC, možno blbne router, konvertor, sieťovka...ujo Andydúla napísal: ↑So 24. Mar, 2018, 18:59 Ja som od UPC odišiel z dôvodu, že začal obmedzovať P2P a slabému pingu.
Trvalo to roky.
Dôležité je platiť.
Ja mám teraz spustený v PC nejaké aplikácie, asi 20 okien FF a ide to v pohode:
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 32 GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 10 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
Lenovo T470s i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nie, všetky HW zariadenia som skúšal vymeniť, žiadna zmena. Vo večerných hodinách je to asi vyťažené a tak sa to aj chová.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
aky je problem spustit priamo na routri ping loop hoc aj na 24 hodin a uvidis ake su tam spiky
Tiez byvam v Dubravke a pouzivam Swan 150/15, absolutne ziadny problem s pingom alebo nestabilitou za rok aj pol. Ping je vynikajuci, ziadne vykyvy. V podnajme predtym, tiez v Dubravke, som mal Orange. Za 1 rok iba raz vypadok na 24h, ale pingy stabilne nizke (nie ako u swanu, ale rozdiel iba v jednotkach ms). Router mam Mikrotik RB951G-2HnD.
Nezmysel. V dnešnej dobe už to vyťaženie nie je tak citeľné. Ja hocikedy počas dňa spravím test a som na tom +/- rovnako, ako ping, tak aj rýchlosť. Jednoducho je niečo u teba zle a tak by som sa na to sťažoval. Ak Orange nemá záujem problém riešiť, daj si Telekom, Swan, prípadne iného poskytovateľa. Dnes je tých možností veľa. Ja sám za seba poviem, že Orange je TOP a to som mimoriadne náročný zákazník. Okrem hláseného výpadku (údržba zariadení, ktorá sa vykonáva zásadne v nočných hodinách) som žiadne neplánované výpadky nezaznamenal.ujo Andydúla napísal: ↑Ne 01. Apr, 2018, 18:53 Nie, všetky HW zariadenia som skúšal vymeniť, žiadna zmena. Vo večerných hodinách je to asi vyťažené a tak sa to aj chová.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 32 GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 10 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
ja mám 30 MB od o2 a neni problém , niekedy to ide aj tých 30 mb a ping tak 40 ms , ale dnes prvý raz drtil a sú sviatky a išlo to niekedy aj 4 mb s 110 ms pingom , ale videa aj battlefield bc2 online išlo be problémov, niekoľkokrát prvápriečka .
- Tonci20
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
preco slovensky providery maju taky mizerny upload? down 146 a up 14 wtf.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Či zmysel alebo nezmysel, dôležité je, že tento problém mám roky.PetoBB napísal: ↑Ne 01. Apr, 2018, 22:03Nezmysel. V dnešnej dobe už to vyťaženie nie je tak citeľné. Ja hocikedy počas dňa spravím test a som na tom +/- rovnako, ako ping, tak aj rýchlosť. Jednoducho je niečo u teba zle a tak by som sa na to sťažoval. Ak Orange nemá záujem problém riešiť, daj si Telekom, Swan, prípadne iného poskytovateľa. Dnes je tých možností veľa. Ja sám za seba poviem, že Orange je TOP a to som mimoriadne náročný zákazník. Okrem hláseného výpadku (údržba zariadení, ktorá sa vykonáva zásadne v nočných hodinách) som žiadne neplánované výpadky nezaznamenal.ujo Andydúla napísal: ↑Ne 01. Apr, 2018, 18:53 Nie, všetky HW zariadenia som skúšal vymeniť, žiadna zmena. Vo večerných hodinách je to asi vyťažené a tak sa to aj chová.
Niekoľko rokov som tento problém nemal ani raz, okrem plánovaných odstávok.
Kým som používal DC++, bol som aj ja mimoriadne náročný zákazník, odkedy ho nepoužívam, som mimoriadne nenáročný, ale keď mi ani nenačíta www stránku, prípadne to trvá desiatky sekúnd, to už mi fakt vadí.
Ale máš pravdu, už stačilo, budem sa neustále sťažovať.