Aha, to je celkom zaujímavé, že to pri G-čku takto obmedzujú, že pôjde len PCIe 3.0 aj keď doska podporuje 4.0.
Aktuálne síce keďže tá stará grafika, ktorú prehodím tak podporuje len PCIe 3.0 tak mi to ani nevadí.
S tým, že NVMe SSD pôjde o polovicu pomalešie v režime 3.0 oproti 4.0 je síce trochu škoda. Ale čo som našiel na internete, tak neviem síce či je to pravda, ale ževraj nedá sa ani rozoznať pri používaní Windows rozdiel. Asi pri prenose dát to už áno, ale keďže ja neprenášam vôbec dáta vo veľkom tak mi to je tiež asi jedno.
Taktiež typujem, že aj tak stále aj keď to SSD pôjde v režime 3.0 stále to bude predpokladám rýchlejšie ako staré SATA SSD, nie? Lebo ak áno tak mne to stačí, lebo už aj teraz pri mojom aktuálnom SSD, ktorý je SATA tak mi príde, že ten Windows je dosť rýchly.
Ale keďže som už tiež zostavu objednal už to bohužiaľ nezmením

ale samozrejme som vďačný za Vaše rady, a aj vedomý toho, že mi chcete poradiť to najlepšie čo viem kúpiť. Úprimne však nemyslím si, že budem sklamaný aj keď som zobral ten 5700G. Aj z dôvodu, že v podstate pri kúpe tejto zostavy mi nejde úplne o upgrade, ale najhlavnejší dôvod je ako som písal v prvom príspevku, končiaca podpora Windows 10.
Objednával som inak na Alze zo zostavením to v pondelok a zatiaľ ešte čakám. V podstate v pondelok po objednaní to schválili, že je to kompatibilné a pošlú komponenty na zostavenie. Následne včera teda švrtok mi prišlo od Alzy, že prijali komponenty a idú to skladať.
Celkom mi príde smiešne, že trvalo im doručiť tie komponenty až skoro 3 dni keď všetko bolo skladom a bežne doručujú do Alzaboxov - "do polnoci objednáš, ráno v Alzaboxe máš".
Teraz teda je otázne kedy mi to doručia, keďže trochu to komplikujú sviatky. Samozrejme nie, že by mi to súrilo, ale tiež mi príde divné, keď im komponenty prišli na skladanie vo štvrtok ráno o 09:48 tak hádam logicky to v ten deň zložia a pošlú.
Celkom ma tiež prekvapilo, že nebolo nutné to platiť dopredu a stačí aj pri prevzatí.
Ešte by som mal vlastne jednu otázku. Zo starého PC chcem presunúť dva 3,5" HDD (1TB a 2TB). Lenže neviem či ich tam obidva zmestím keďže tá nová case ako pozerám má síce zo zadu v spodnej časti miesto presne na dva HDD, ale keďže je ten 2TB hrubší tak, že či tam vôbec zmestím ich obidva. Ďalšia vec je otázna, že ako spravia cable managment, že či vôbec budú myslieť na to, že by som tam chcel prípadne dať HDD, a spravia to tak aby napájanie HDD bolo možné. Asi by sa mi moc nechcelo to prerábať.
Prípadne ak by sa mi teda, ale nepodarilo zapojiť obidva HDD, tak čo by bolo lepšie kúpiť? Kupoval by som len 1TB. Napadlo ma buď ten istý NVMe ako som kúpil na WIndows, keďže ako pozerám doska má dva M2 sloty. Lenže tiež by som musel asi kúpiť ešte nejaký ten cover na ssd, keďže asi k doske bude len jeden.
Druhá varianta ma napadá klasický SATA 2,5" SSD.
Ale ako pozerám keďže ceny NVMe a 2,5" SSD sú absolútne totožné, tak zjavne nemá zmysel kupovať pomalšie 2,5" SSD namiesto NVMe.