Určite mi je jasné, že šetriť na zdroji nebudem, pri tom aký je dôležitý. Ono inak teraz si spomínam, na aktuálnej zostave som mal zdroj od Fortonu iba 400W, vydržal asi 5 rokov a následne začal ventilátor v ňom hučať ako keby sa zasekol a tuším aj pískal keď bol PC vypnutý. Teraz tam mám už skoro 5 rokov nejaký EVOLVEO FX500 - 500W. Takže určite zoberiem radšej ten 750W (
https://www.alza.sk/adata-xpg-pylon-bro ... 857916.htm), keďže naozaj rozdiel je minimálny oproti 650W a to cca 8€.
Dobre, procesor zoberiem ten 5700g, ako úprimne radšej lepší nech mi aj dlhšie vydrží, keďže rád by som bol keby mi tá zostava vydržala podobne ako táto prvá, čiže kľudne 5-10 rokov.
Bedňa za mňa super, myslím si, že stačí. Aktuálne mám Zalman Z1, a tá je vzhľadovo oproti tej Montech oničom, a pritom ak sa pozriem na Alze stojí takmer rovnako. Síce možno pri tej Montech mi bude zbytočná sklenená bočnica, keďže počítač mám na zemi a akurát tá bočnica pôjde do pracovného stola, takže nebude vidno do počítača tak či tak

ale jedine výhoda tej bočnice je, že ju jednoducho otvorím, nie ako teraz pri tej Zalman musím odštróbovať dve skrutky a následne vysunúť plech a dať ho nabok.
S tou doskou bude asi u mňa menší problém. Zabudol som napsíať, že potrebujem aby doska mala HDMI aj DisplayPort zároveň. Ide o to, že počítač s monitorom mám prepojený cez DisplayPort a následne mám ešte HDMI pripojený k TV na stene. Tá doska čo si poslal má bohužiaľ len DVI a HDMI.
Napadlo ma jedine keď tak kúpiť takýto kábel DVI na DisplayPort -
https://www.alza.sk/alzapower-core-disp ... 584768.htm ale otázne či by to fungovalo...
Ale tiež ma napadá, že vlastne aktuálne mám priamo do grafiky pripojený DP a HDMI, čiže vlastne by to možno ani nevadilo keď by som prehodil tú grafiku zo starého PC na nový.
Možno ešte otázka k tej doske. Bude pasovať tam aj ten procesor 5700G? Lebo ten je Ryzen 7 generácie. V popise tej dosky sa píše, že je pre generácie Ryzen 3,4,5. Ale asi to bude zjavne chyba na Alze, keďže pozerám na oficiálnej stránke Gigabyte a pri tej doske sa píše: "Supports AMD Ryzen™ 5000 Series/ Ryzen™ 5000 G-Series/ Ryzen™ ", čiže keďže je to 5700G to by malo fungovať.
SSD super, že môže byť, som úprimne zvedavý na rýchlosť týchto NVMe diskov aj čo sa týka rýchlosti Windows-u. Keďže stačí mi porovnať, že môj aktuálny Crucial MX500 má rýchlosti do 560 MB/s a ten WD 4 150 MB/s, to je šialené. Aj tá cena je šialená keďže ak to porovnám ja som v roku 2019 za ten môj SSD dal 43,90 € a má len 250 GB. Ono moc som na výber ani nemal pri kúpe SSD keďže doska tuším NVMe disky nepodporuje, jedine 2,5",a väčšia kapacita ako 250GB stála už veľa tuším. Ale v podstate aj teraz aj keď má ten disk len 250GB tak na Windows a pár programov to stačí, ostatné dávam na klasický HDD. Čiže kúpiť 1TB SSD za 65€ a s takou rýchlosťou je skvelá cena, a k tomu priestor naviac oproti aktuálnemu SSD.
Porozmýšľam ešte nad tým chladičom CPU. Lebo už mi bude úprimne jedno či teraz alebo neskôr dám zaň 30€. Len ešte rozmýšľam nad tým, že či naozaj bude potrebný keď nehrávam hry.
Tiež pozerám cez nejaký program "Core temp" a pri aktuálne boxovom chladiči od Intelu mám teploty tiež ako ty tých 40- 45 stupňov. Čiže vlastne možno aj tým, že by som si kúpil ten lepší chladič, by síce lepšie chladil, ale asi aj viac hluku vydával.
Takto nejako to aktuálne vyzerá:

Teda teoreticky ak by nebola prípadne doska s HDMI a DP zároveň.
Čiže dokopy 495,24€, respektívne plus 39,90€, keďže som pozabudol, že chcem si to nechať zostaviť u Alzy, keďže úprimne nemám odvahu to poskladať

keďže jedine reálne čo viem zapojiť je HDD, ramky

ale teoreticky prehodiť tú grafickú kartu by som hádam zvládol nejako

Takže vlastne 535,14€, čo je skvelá cena, ešte to je mierne pod tých 600€.
Ešte, ale ako pozerám, možno nakoniec budem musieť vybrať iný zdroj, keďže neviem presne kedy to objednám a podľa Alzy píše ten zdroj čo tam mám, že majú skladom len 1 kus, otázne či ho stihnem, prípadne ho asi naskladnia snáď.