Sin City

Všetko o filmoch, filmových premiérach ...
Používateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Príspevok od používateľa RP »

subz3ro napísal:Tiez sa pripajam na stranu pozitivnych ohlasov :wink:
Film mal velmi dobru atmosferu... vtiahol ma do deja... ani som nevedel ako a uz bol koniec. U mna to zanechalo dojem, ale chapem ze sa to "konzumnemu" divakovi pacit nemuselo (bez urazky) 8)
Takze plochy dej, zalozeny len na preexponovanom nasili, co je podla mna charakteristika Sin City, je to co sa paci nekonzumnym divakom?

Aby sme sa rozumeli, Sin City, podobne ako kazdy komiks, je urceny specifickej, no urcite nie nejako specialne narocnej skupine divakov. Nemyslim preto ze Sin City nepochopil konzumny divak. Skor je to tak ze Sin City nadbieha konzumu (tiez bez urazky).
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

mne sa ten film velmi pacil aj keD nie som fandom komiksov...tak ako na tomto filme som sa uz davno nepobavil...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
subz3ro
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa subz3ro »

RP napísal:Takze plochy dej, zalozeny len na preexponovanom nasili, co je podla mna charakteristika Sin City, je to co sa paci nekonzumnym divakom?

Aby sme sa rozumeli, Sin City, podobne ako kazdy komiks, je urceny specifickej, no urcite nie nejako specialne narocnej skupine divakov. Nemyslim preto ze Sin City nepochopil konzumny divak. Skor je to tak ze Sin City nadbieha konzumu (tiez bez urazky).
OK... upresnim to.
co sa mi pacilo? Jednoduchy ale zmysluplny dej, monológy hlavnych postav, farebne stvarnenie niektorych scen, drobne dejove paralely a la Pulp Fiction (Tarantino si ich nemohol odpustit, xix)
Samozrejme tam boli aj veci ktore sa dali urobit inak, ale tento film bol prave o nasili - preexponovanom ako hovoris - keD sa mozes zamysliet co a preco. Neviem ako ty, ale u niektorych scen niekto (ako sa hovori) "prahol po krvi", napr. keD vlky trhali Elliaha Woodsa tak to nebolo "preexponovane" - reziser z toho mohol urobit krvavu scenu, ale pouzil "psycho" metódu zaberu do tvare s komentarom.... neviem ako ty, ale pre mna to bolo hrozostrasnejsie ako keby tam striekala krv. Samozrejme ze "konzumny" divak by radsej uvital vsadestriekajucu krv a nad tymto stvarnenim sceny reptal. Tot priklad toho co so myslel pod konzumom.
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.
RP
Administrátor
Administrátor

subz3ro napísal:
RP napísal:Takze plochy dej, zalozeny len na preexponovanom nasili, co je podla mna charakteristika Sin City, je to co sa paci nekonzumnym divakom?

OK... upresnim to.
co sa mi pacilo? Jednoduchy ale zmysluplny dej, monológy hlavnych postav, farebne stvarnenie niektorych scen, drobne dejove paralely a la Pulp Fiction (Tarantino si ich nemohol odpustit, xix)
Samozrejme tam boli aj veci ktore sa dali urobit inak, ale tento film bol prave o nasili - preexponovanom ako hovoris - keD sa mozes zamysliet co a preco. Neviem ako ty, ale u niektorych scen niekto (ako sa hovori) "prahol po krvi", napr. keD vlky trhali Elliaha Woodsa tak to nebolo "preexponovane" - reziser z toho mohol urobit krvavu scenu, ale pouzil "psycho" metódu zaberu do tvare s komentarom.... neviem ako ty, ale pre mna to bolo hrozostrasnejsie ako keby tam striekala krv. Samozrejme ze "konzumny" divak by radsej uvital vsadestriekajucu krv a nad tymto stvarnenim sceny reptal. Tot priklad toho co so myslel pod konzumom.
Vyhovarame sa na konzumneho divaka ktory by vraj viac ocenil striekajucu krv ... neviem co to ma spolocne s tym co som vravel. Ak by tam bola verzia so striekajucou krvou nic to nemeni na mojom pohlade na film. Podla mna je to nie film o nasili ale film nadbiehajuci urcitemu divakovi ukazovanim nasilia. Nasilia ake vobec nikde nenajdes - nastastie - v snahe ukazat viac ako bolo doteraz ukazane na filmovom platne sa to prehnalo do extremu a posobi to uz skor ako fraska (plati rovnako o predlohe). Len vizualna dokonalost film zaujimavym nerobi, je to potom uz len seria rozpohybovanych pozadi na monitor, a to je malo - aspon pre mna.
subz3ro

RP napísal:Vyhovarame sa na konzumneho divaka ktory by vraj viac ocenil striekajucu krv ... neviem co to ma spolocne s tym co som vravel. Ak by tam bola verzia so striekajucou krvou nic to nemeni na mojom pohlade na film. Podla mna je to nie film o nasili ale film nadbiehajuci urcitemu divakovi ukazovanim nasilia. Nasilia ake vobec nikde nenajdes - nastastie - v snahe ukazat viac ako bolo doteraz ukazane na filmovom platne sa to prehnalo do extremu a posobi to uz skor ako fraska (plati rovnako o predlohe). Len vizualna dokonalost film zaujimavym nerobi, je to potom uz len seria rozpohybovanych pozadi na monitor, a to je malo - aspon pre mna.
Pozri sa, ja neviem ake su Tvoje pohnutky ze sa Ti ten film nepacil a ze ho povazujes za frasku, faktom zostava, ze podla mna ten film (ako sa hovori) "ma cosi do seba" a mne tam to nasilie vobec neprekazalo, prave naopak - tou formou akou bolo podane ma nutilo zamyslat sa nad pricinou toho nasilia. :roll:
Pokial citis potrebu tenm film zhadzovat, je to Tvoje pravo a na Tvoju zodpovednost, mozem Ti najst X ludi co sa filmu rozumeju (nie su to iba konzumenti) a ktori Ti povedia ze film je dobry, velmi dobry, vyborny....
A pokial sa Ti zda ze to je subjektivne, co povies na hodnotenie 8.4/10 na IMDB (hlasovalo vyse 45 tis. ludi)?
Ale ty si nejaky argument najdes, to mne je jasne.... :D
Naposledy upravil/-a subz3ro v Št 18. Aug, 2005, 11:32, upravené celkom 1 krát.
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.
RP
Administrátor
Administrátor

subz3ro napísal: Pozri sa, ja neviem ake su Tvoje pohnutky ze sa Ti ten film nepacil a ze ho povazujes za frasku, faktom zostava, ze podla mna ten film (ako sa hovori) "ma cosi do seba" a mne tam to nasilie vobec neprekazalo, prave naopak - tou formou akou bolo podane ma nutilo zamyslat sa nad pricinou a formou toho nasilia. :roll:
Len sa spytam na co si pri zamyslani sa nad "pricinou a formou tohto nasilia" prisiel.
Naposledy upravil/-a RP v Št 18. Aug, 2005, 11:36, upravené celkom 1 krát.
subz3ro

Prisiel som na to, ze to je vyhrotene do extremu a ze ja by som takehoto prejavu schopny nebol :wink:
RP
Administrátor
Administrátor

subz3ro napísal:Prisiel som na to, ze to je vyhrotene do extremu a ze ja by som takehoto prejavu schopny nebol :wink:
Ale zamyslal si sa predsa nad pricinou ...
RP
Administrátor
Administrátor

subz3ro napísal: Pokial citis potrebu tenm film zhadzovat, je to Tvoje pravo a na Tvoju zodpovednost, mozem Ti najst X ludi co sa filmu rozumeju (nie su to iba konzumenti) a ktori Ti povedia ze film je dobry, velmi dobry, vyborny....
A pokial sa Ti zda ze to je subjektivne, co povies na hodnotenie 8.4/10 na IMDB (hlasovalo vyse 45 tis. ludi)?
Ale ty si nejaky argument najdes, to mne je jasne.... :D
Poviem na to ze to len dokazuje ze film davu vyhovuje a ze ja necitim potrebu kopirovat nazory druhych, aj keby ich bola vacsina.
Payne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00

Re

Príspevok od používateľa Payne »

No ja som to tiez videl a celkom sa mi to pacilo.

Po dlhom sace dake filmove ozivenie :)
FijO
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa FijO »

ocakaval som teda viac :beee:

ked som ho prvy krat pozeral tak som to po 10min vypol a zmazal, teraz ked to mam na DVD tak som si to trochu pozrel ...

mozem suhlasit s inteligentnymi ...tento film neva vela myslienok, myslim ze autor sa chcel prebojovat k novodobemu PULP FICTION

...myslim, ze sa mu to nepodarilo ...hodnotenie: 6/10
Gigabyte 890XA - UD3, Phenom II X4 945, 4gb ram Kingston hyperX black, Sapphire 5770 vapor-x, CM Hyper 212+, case CM 690 II + zvysok
limbi
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa limbi »

"your killing days are over, you are over the hill, you goddess son of a bitch"

:), tie dialogy boli super.

odporucam kazdemu filmy pozerat vzdy a zasadne v povodnom zneni.

ps. do hlasu tusim Shelly by sa dalo aj zalubit :o
misko903
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 26. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa misko903 »

videl som pred par mesiacmi, no podla mojho nazoru dost brutalny film, zbytocne nasilie, vsetko je prehnane... bolo to podla komixu, snazili sa to spravit asi co najvernejsie, ale pri takom filme si ja neoddychnem. nemalo to vyznam pozerat.
podpis zmazaný administrátorom
Voloda737
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Vyborna kamera, strih, efekty.... ale napln filmu ma prilis nepohltila... presne co som cakal
holdo1337
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 04. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa holdo1337 »

Na tento film existuju podla mna len dva nazory:
blbost
super

ja sa priklanam k super, zaujalo ma to :wink:

Návrat na "Film"