C2D E6600
Tak tomu celkom nechapem, ako moze mat chladic za dosledok rozdielne vysledne frekvencie? Mozete mi to nejak vysvetlit, ved ajt eploty boli rovnake, takze tym to asi nebudeagrashi napísal:OC procaku dostanes s kazdym chladicom inu max hodnotu. uz som to tu aj pisal. Zerotherm BTF95 (motyl) aj Noctua NHU12P chladili e6300 v burne pod 50stupnov ale "motyl" nedal viac nez 3.3Ghz stabilne a Noctua dala 3.5 a stable as a rock 8)
pritom bola pouzita rovnaka pasta,natierala sa tym istym stylom v rovnakom mnozstve, komplet cela zostava bola rovnaka len sa vymenili chladice a woala
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
Nie, procesor zvladne ovela vyssiu teplotu, ak dosiahne teplotu Tjunction (ktora je ovela vyssie ako tato udavana (85°C, 100°C)) zacne procesor medzi vykonavane instrukcie vkladat prazdne instrukcie cim sa sice spomali ale aj ochladi.
Tato udavana teplota je maximalna teplota pri plnom vytazeni na uroven hodnoty stratoveho tepla TDP (65W).
Ako to hovorim ja - drz teplotu CPU pod touto hranicou a nieje sanca ze budes mat akekolvek problemy (suvisiace s teplotou, ak tomu das napr. vysoke FSB ktore CPU nezvladne, mozes mat aj 10°C na jadrach)
Tato udavana teplota je maximalna teplota pri plnom vytazeni na uroven hodnoty stratoveho tepla TDP (65W).
Ako to hovorim ja - drz teplotu CPU pod touto hranicou a nieje sanca ze budes mat akekolvek problemy (suvisiace s teplotou, ak tomu das napr. vysoke FSB ktore CPU nezvladne, mozes mat aj 10°C na jadrach)