C2D E6600
C2D E6600
zdravim, na kolko max sa da nataktovat C2D E6600 na doske MSI P6N SLI PLATINUM ?, zdroj mam 400W ENERMAX LIBERTY a ramky PQI 2x1GB 800MHz DDR2, ale ramky mi nechcu ist viac ako 800MHz, teraz idem na 3,6GHz pri 1.48V, pojde este vyssie, bo som ho dal na 3.7 a uz to nebolo stabilne, dal som aj 1.5V. dakujem za rady.
no na 3,6G treba aspon 1,6V ale ked nemas poriadne chladenie tak to nerob
a asi je to strop mne to slo max na 3,8G pri 1,6V ale to je kus od lusu ine
a asi je to strop mne to slo max na 3,8G pri 1,6V ale to je kus od lusu ine
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
- agrashi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Dec, 2006, 02:00
OC procaku dostanes s kazdym chladicom inu max hodnotu. uz som to tu aj pisal. Zerotherm BTF95 (motyl) aj Noctua NHU12P chladili e6300 v burne pod 50stupnov ale "motyl" nedal viac nez 3.3Ghz stabilne a Noctua dala 3.5 a stable as a rock 8)
pritom bola pouzita rovnaka pasta,natierala sa tym istym stylom v rovnakom mnozstve, komplet cela zostava bola rovnaka len sa vymenili chladice a woala
ja by osm s tvojimi 3.6ghz bol spokojny. v opacnom pripade by som porozmyslal si pozicat iny chladic...treba poskusat vsetko
pritom bola pouzita rovnaka pasta,natierala sa tym istym stylom v rovnakom mnozstve, komplet cela zostava bola rovnaka len sa vymenili chladice a woala
ja by osm s tvojimi 3.6ghz bol spokojny. v opacnom pripade by som porozmyslal si pozicat iny chladic...treba poskusat vsetko
Ano pridavanim FSB zvysujes aj frekvenciu ram.Skus zmenit delicku pamati na inu.Nie,casovanim sa nemeneni frekvencia,meni sa tym priepustnost ram.cmelo napísal:frekvenciu ram zvysim pridavanim FSB? som skusal ale stale je to na 800MHz akokeby privarene , neviem uz co s tym., casovanie menit som neskusal ale tym sa predsa nezmeni frekvencia ram, ci sa mylim?
Spoiler: ukázať
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
clovek ale ja by som sa nad 3.6GHz co mas teraz ani nahodou nesnazil. Aj keby si z toho bol schopny vytrieskat povedzme 3.85 co je asi nezmysel, tak nedosiahnes absolutne ziadne viditelne zrychlenie a dokonca aj v benchmarkovych programoch budes mat tak okolo 5% viac bodov co je uplna blbost v porovnani s:
- podstatne vyssou vyzadovanou voltazou
- podstatne vyssou spotrebou elektriny
- podstatne vyssimi narokmi na chladenie
- podstatne vyssim namahanim vsetkych komponent [doska, chipset - bacha na teplo!!, pamate, procesor samotny].
kazda technologia ma svoj limit. Z novych 45nm procesorov ked vytrieskam 4.1GHz tak som usmiaty a potichu zavidim l0ckovi tych jeho 4.66 [vodne chladenie, vyparnik vonku z baraku na balkone kde je minus jeden stupen]... zo starych C2D procesorov ked vytrieskas 3.6GHz tak si proste frajer. Uz by som to nesilil dalej za kazdu cenu.
enjoy!
- podstatne vyssou vyzadovanou voltazou
- podstatne vyssou spotrebou elektriny
- podstatne vyssimi narokmi na chladenie
- podstatne vyssim namahanim vsetkych komponent [doska, chipset - bacha na teplo!!, pamate, procesor samotny].
kazda technologia ma svoj limit. Z novych 45nm procesorov ked vytrieskam 4.1GHz tak som usmiaty a potichu zavidim l0ckovi tych jeho 4.66 [vodne chladenie, vyparnik vonku z baraku na balkone kde je minus jeden stupen]... zo starych C2D procesorov ked vytrieskas 3.6GHz tak si proste frajer. Uz by som to nesilil dalej za kazdu cenu.
enjoy!
NVIDIA® nForce 650i SLI (C55) Chipset - nezavisle nastavovanie FSB a frekvencie RAM (vyhoda oproti Intel chipsetom, kde frekvenciu pamati mozes zmenit len zmenou delicky FSB/frekvencia pamati), takze zvysovanim FSB frekvenciu RAM nezvysis, musis v BIOS-e najst polozku MEMORY SPEED, alebo nieco take, pravdepodobne pri polozkach, kde mas aj MEMORY TIMING.FilipkoNR napísal:Ano pridavanim FSB zvysujes aj frekvenciu ram.Skus zmenit delicku pamati na inu.Nie,casovanim sa nemeneni frekvencia,meni sa tym priepustnost ram.cmelo napísal:frekvenciu ram zvysim pridavanim FSB? som skusal ale stale je to na 800MHz akokeby privarene , neviem uz co s tym., casovanie menit som neskusal ale tym sa predsa nezmeni frekvencia ram, ci sa mylim?
i7-3770K, GB Z77X-UD5H, GB R7970OC-3GB, 2x8GB 1600MHz CL9, SSD 256GB, HD 500+750GB, SB X-Fi FATAL1TY