Kvalita vystupu DVD prehravaca Oppo - porovnanie
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: Kvalita vystupu DVD prehravaca Oppo - porovnanie
zoom : pajoniir vysiel s BD prehravacom, nejake px91 alebo lx91.
... ako obycajne musi tam byt nejaky problem : takze podme rozmyslat spolu, co je VZDY najvacsi problem pioneeru
... ako obycajne musi tam byt nejaky problem : takze podme rozmyslat spolu, co je VZDY najvacsi problem pioneeru
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Najvacsi problem Pioneeru je, ze furt nevedia vyrobit shitny vyrobok vyrobok z domacej elektroniky. Kazdopadne, kedysi som chcel DVD prehravac Pioneer, ale potom som objavil to Oppo, ktore je na tom podstatne lepsie, tak som kupil to. Teraz co sa tyka tohto noveho Blu-ray prehravaca, nasiel som takyto pekny post, v ktorom ho clovek znaly veci porovnava s akymsi Denonom. Pozeram sa blizsie na ten Denon a vidim, ze existuje aj DVD prehravac aj Blu-ray/DVD prehravac, akurat ze stoji od 30 do 40 tisic Sk.
Zato vsak ma v sebe Realta HQV cip, co je nieco podobne, ako VRS od Anchor Bay v Oppo, akurat ze lepsie (firma Silicon Optix robi HQV, Anchor Bay zase VRS a znacku DVDO, no a potom su tu taki, co strcia obidvoch do vrecka, ako napriklad Gennum a spol. - to uz je tak 50 tisic Sk a viac za videoprocesor). Cize to vyzera tak, ze Oppo nie je to najlepsie, co sa da kupit, nasli sme cosi lepsie... za 30 tisic .
Kazdopadne, ako v tom poste na Pioneer prehravac vidno, vychvaluju tam SD performance: "Where the Pio is a clear winner is with its SD DVD performance, that was seriously good". Tak ktovie, aky cip to pouziva vo vnutri, ked je to este nad Denonom 3800. Niekto to dalej aj porovnaval na DVD performance s Oppo 983: "I took my Oppo 983 along which I'm a big fan of, but realistically I was hoping to sell the Oppo and run all my sd stuff through the 91 or 3800, we ran the Anchor Bay test disk that comes with the Oppo on all 3 players, the Oppo seemed to pass most of the tests smoothly with the 91 and 3800 doing the same other than on the test were there is a car driving past some empty grandstands, on the Oppo the seats look rock solid on the 91 and the 3800 they looked like they were jumping around" ... cize Oppo FTW na SD playback. Ale na HD by sa mi ten Pioneer pacil, to ako ano.
Tu inak nejake pekne fotky 60" Pioneera, hlavne druhy a stvrty obrazok je uplny luxus. Pioneer rox.
EDIT: Aha! Tak ja som cosi prehliadol, aj ten Pioneer prehravac stoji 46 tisic Sk, to uz je z uplne inej ligy a totalne mimo mojej cenovej kategorie. Ale vyzera dobre, fakt ze hej. Mozno, keby sa cele forum poskladalo, tak mi ho mozete kupit.
Zato vsak ma v sebe Realta HQV cip, co je nieco podobne, ako VRS od Anchor Bay v Oppo, akurat ze lepsie (firma Silicon Optix robi HQV, Anchor Bay zase VRS a znacku DVDO, no a potom su tu taki, co strcia obidvoch do vrecka, ako napriklad Gennum a spol. - to uz je tak 50 tisic Sk a viac za videoprocesor). Cize to vyzera tak, ze Oppo nie je to najlepsie, co sa da kupit, nasli sme cosi lepsie... za 30 tisic .
Kazdopadne, ako v tom poste na Pioneer prehravac vidno, vychvaluju tam SD performance: "Where the Pio is a clear winner is with its SD DVD performance, that was seriously good". Tak ktovie, aky cip to pouziva vo vnutri, ked je to este nad Denonom 3800. Niekto to dalej aj porovnaval na DVD performance s Oppo 983: "I took my Oppo 983 along which I'm a big fan of, but realistically I was hoping to sell the Oppo and run all my sd stuff through the 91 or 3800, we ran the Anchor Bay test disk that comes with the Oppo on all 3 players, the Oppo seemed to pass most of the tests smoothly with the 91 and 3800 doing the same other than on the test were there is a car driving past some empty grandstands, on the Oppo the seats look rock solid on the 91 and the 3800 they looked like they were jumping around" ... cize Oppo FTW na SD playback. Ale na HD by sa mi ten Pioneer pacil, to ako ano.
Tu inak nejake pekne fotky 60" Pioneera, hlavne druhy a stvrty obrazok je uplny luxus. Pioneer rox.
EDIT: Aha! Tak ja som cosi prehliadol, aj ten Pioneer prehravac stoji 46 tisic Sk, to uz je z uplne inej ligy a totalne mimo mojej cenovej kategorie. Ale vyzera dobre, fakt ze hej. Mozno, keby sa cele forum poskladalo, tak mi ho mozete kupit.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
presne tam som mieril... ta posrata cena. To si leider kaufneme oppo za tych circa sedemsto dolarov a tych poslednych 10% vykonu navyse nas za stvornasobnu cenu prilis nerozhadze.
Zo Zoomovej recenzie: "Have not tried the analogues sound wise yet but bitstraming via HDMI the Pio was slightly brighter tonaly, and personally prefered the Denon but we are splitting hairs here."
Ak rozumiem spravne, tak sa tam pise ze PIO ma cez HDMI podla toho chlapika iny zvuk ako ostatni. Nema byt zvuk z HDMI u vsetkych rovnaky??? Asi sa mi to pletie, opravte ma ak som vedla.
Ak rozumiem spravne, tak sa tam pise ze PIO ma cez HDMI podla toho chlapika iny zvuk ako ostatni. Nema byt zvuk z HDMI u vsetkych rovnaky??? Asi sa mi to pletie, opravte ma ak som vedla.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Samozrejme zvuk cez HDMI je vzdy rovnaky, otazka je, CO do toho HDMI ide. Kopec prehravacov (televizorov, zosilnovacov, ...) meni a upravuje zvuk (obraz), aj ked je v menu nastavene, ze sa tak nedeje. Cize tipol by som, ze tam cosi kafre do zvuku predtym, nez sa dostane do HDMI kabla.
HA! A sme tam kde sme nechceli byt! Cize nie je vystup HDMI, ani obraz ani zvuk, zo vsetkych zariadeni rovnaky!!! HA! Nikdy uz asi nebude existovat nejaky standard, ktory by vsetci D-O-D-R-Z-I-A-V-A-L-I...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nema zmysel sa s tebou hadat, ty tomu asi nechces porozumiet. Doporucujem ti precitat si poslednu vetu mojho prispevku :
Ak sa na obraz/zvuk neaplikuju ziadne upravy, tak vysledok musi byt identicky.
Ak sa na obraz/zvuk neaplikuju ziadne upravy, tak vysledok musi byt identicky.
faugusztin - prepac, ale kto sa chce hadat? Chlape peace, mi tu diskutujeme, neviem preco si myslis ze sa hadam. Respekt
Presne ako pises - ak sa neaplikuju ziadne upravy. Opakujem AK.
Dufam ze je to uz teraz jasne, ako som to myslel a o com tu tocim furt
Presne ako pises - ak sa neaplikuju ziadne upravy. Opakujem AK.
Chapes? Presne o tomto hovorim. Das vedla seba dva BR prehravace, oba napojis na TV alebo zosilovac cez HDMI, a vysledok nemusi byt rovnaky! Prave kvoli tomu, ze uz do toho HDMI to lezie upravene, aj ked vypnes vsetky upravy v prehravaci.zoom napísal:Samozrejme zvuk cez HDMI je vzdy rovnaky, otazka je, CO do toho HDMI ide. Kopec prehravacov (televizorov, zosilnovacov, ...) meni a upravuje zvuk (obraz), aj ked je v menu nastavene, ze sa tak nedeje. Cize tipol by som, ze tam cosi kafre do zvuku predtym, nez sa dostane do HDMI kabla.
Dufam ze je to uz teraz jasne, ako som to myslel a o com tu tocim furt
procesing hrá u prehrávačov svoju rolu, takže určite tam budú rozdiely. čím lepší televízor, tým to bude zrejmejšie. fajn video na túto tému:
Hmmm, zaujimave. Nepozeral som to cele od zaciatku - hovorili o tom ze ich idu porovnavat, resp. porovnavali s vypnutymi upravami? Lebo ak ano, vysledok je dost zvlastny a necakany, ze pani? Aj pan riaditel v okuliaroch bol z toho prekvapkany...
^^porovnávali 8 rôznych BD prehrávačov od PS3 až po high-endový Denon a zistili, že na 60'' pioneeri je vidieť rozdiely. spomínali veci ako menej šumu, hĺbka obrazu, zastúpenie detailov a vernejšia čierna. na druhej strane vraveli, že už aj na ps3 je obraz veľmi dobrý a tie cenové rozdiely u prehrávačov sú dosť o držku.
mne z toho vyplýva, že keď človek ma tv napr. za 30K, tak by bol úplny nonsense kupovať prehrávač v podobnej cene. nejaký Panasonic BD35EG a podobne by bohato stačil.
mne z toho vyplýva, že keď človek ma tv napr. za 30K, tak by bol úplny nonsense kupovať prehrávač v podobnej cene. nejaký Panasonic BD35EG a podobne by bohato stačil.
Dexman - vsetko co si napisal som tam videl/pocul. Islo mi o to, opakujem, ci porovnavali vsetky pehravace s vypnutymi filtrami obrazu/zvuku?
A k tej kombinacii - jasne ze je to blbost, podobne ako kupit do auta so zakladnymi repro (napr. Fabia Base Slovak Cheap Edition with 2 speakers* - BUY IT NOW! *Free speakers are limited offer only) head-unit Becker/Alpine za 15.000SKK/497,91EUR
Bohuzial sa to deje stale a vsade okolo nas, hehe
A k tej kombinacii - jasne ze je to blbost, podobne ako kupit do auta so zakladnymi repro (napr. Fabia Base Slovak Cheap Edition with 2 speakers* - BUY IT NOW! *Free speakers are limited offer only) head-unit Becker/Alpine za 15.000SKK/497,91EUR
Bohuzial sa to deje stale a vsade okolo nas, hehe
o ničom takom sa nezmieňovali. ani nerozumiem prečo by to robili (a či je to aj technicky u všetkých možné). to by bolo rovnaké ako keby si na motore znefukčnil turbo, lebo však načo by mi bolo, keď som si už zaň zaplatil.