Kvalita vystupu DVD prehravaca Oppo - porovnanie

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Kvalita vystupu DVD prehravaca Oppo - porovnanie

Príspevok od používateľa zoom »

Dnes mi konecne po mesiacoch predobjednavky prisiel najlepsi DVD prehravac Oppo DV-983H [LINK] z poslednej varky, ktora sa bude vyrabat. Pekne zabaleny kurierom zo Svedska za par stokorun postovneho, ako to ma vyzerat u serioznej firmy.

Kedze prehravac nepatri medzi najlacnejsie, tak balenie vyzera naoko dobre. Potlacena krabica logom aj zvnutra, co je sice absolutne zbytocne, ale mne sa take detaily pacia. Samotny prehravac je zabaleny v takom latkovom vrecusku - nieco ako zdroje Corsair. Z dodavanych kablov som pouzil iba dva - elektricky a HDMI - oba velmi kvalitne. Sietovy je hruby asi 9 mm a tvrdy, HDMI tiez hruby, ale zase ohybny a taky akoby pogumovany, na oboch koncoch ma feritove jadra.

Obrázok Obrázok

Prehravac ma jednoduchy vzhlad, cisty dizajn, zopar tlacitok a kopec vystupov vzadu.

Obrázok Obrázok

Nas najviac zaujima to, co je pod kapotou a to videoobvody od Anchor Bay, co je firma zaoberajuca sa prave tymito vecami, takze nie nejaky vyrobca, co vyraba tricka, panvice a videoprocesory.

Obrázok

Viac k prehravacu pisat nejdem, uz som ho tu niekde spominal a kto chce, najde si na stranke odkazy na recenzie. Len pripomeniem, ze sa naozaj jedna o najlepsi prehravac v normalnej zaplatitelnej kategorii, ktory sa seriovo vyraba a svoju pracu odvadza naozaj skvelo.

Takze, ako vyzera DVD, co je obycajne dost shit? HD to samozrejme nie je a nikdy nebude, ale je to urcite lepsie, nez "obycajny" DVD prehravac. Prvy obrazok su len tak na ukazku nejake ksichty z filmu Independence Day (bolo pouzite originalne DVD, takze ziadne preenkodovane zalozne kopie na DVD-R). Druhy je uz zaujimavejsi - jedna sa o porovnanie kvality obrazu. Zlty text je myslim dostatocne informativny. Hlavne treba pozerat rozdiel medzi prvymi dvoma obrazkami, je tam pekne vidno, co ten DVD player robi, aj take veci ako farebny sum. V pohybe je to este lepsie, nie su ziadne stvorceky, macroblocking, mosquito noise, uplna paradicka.

Obrázok Obrázok

Ja som s kupou spokojny, prehravac mozem odporucit kazdemu. Bude to dobry doplnok do buduceho domaceho kina.
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Re: Kvalita vystupu DVD prehravaca Oppo - porovnanie

Príspevok od používateľa schyzoy »

Ahoj Zoom. Velmi pekny predvianocny darcek.
Jedna vec ma ale zaujima - takyto player ma iba DVD playback, cize ho chces na DVD playback. Blue-ray prehravace su spatne kompatibilne s DVD, vsak?
Takze akykolvek (rozumej v tej cene okolo 10.000 SKK) BR prehravac prehra DVD menej kvalitne ako tento Oppo? Ja len aby som mal jasno v tomto.
Dakujem.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
zoom
Používateľ
Používateľ

To Oppo tazi z toho, ze pouziva technologiu Anchor Bay, cize hocijaky DVD prehravac, co ju nema, na tom bude horsie (teda samozrejme Anchor Bay je firma, ale chapeme sa). Ja som si povedal, ze pri sucasnych cenach do Blu-ray nepojdem - nebudem sponzorovat slovenske vyzirstvo a bohuzial nepripada do uvahy objednavat BR disky zo zahranicia, nie je to len pre mna, musi nutne byt dabing, nech ho akokolvek nemam rad. Cize BR prehravac, ktory na tom bude podobne bude od Oppo, k predbeznemu videniu napriklad tu. Cenovo ale nazapada do tvojich predstav.

Poradit BR prehravac v tvojej cene ale neviem, pretoze som sa o ne NAOZAJ nezaujimal, ani len okrajovo, ani len jednu jedinu receniu som si nikde a nikdy neprecital. Cize... najst si zopar kandidatov v tej cenovej hladine, a potom k nim najst prislusne recenzie a porovnania, ja naozaj poradit neviem.

Velmi narychlo pozeram na geizhals.at Blu-ray prehravace do ceny 350,- EUR. Na konci vidime rozne zastupenie znaciek: Samsung, Panasonic, Philips, Sony. No tak vezmeme ten Philips BDP7200 a najdeme prvu recenziu na Google. A vidime, ze ma iba 3 hviezdicky a sub-par 1080p obraz, takze je mimo hru. Ale z recenzie sme sa dozvedeli, ze podporuje Profil 1.1 -- co je to? Je to treba? Treba zistit. A cim viac budes citat, tym viac sa toho bude takto nabalovat. A kedze ja uz mam co citat o plazmach a o BR prehravace sa nezaujimam, tak tebe prajem vela nevyspatych noci :-D.
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

ocakavana cena $600 za oppo modry-luc prehravac vobec nie je zla!

Chlapec tvoje vybavenie sa mi paci viac a viac kazdym dnom...
schyzoy
Používateľ
Používateľ

Zoom - ja nejdem kupovat BR (teraz urcite nie), len mi islo o to ze to DVD Oppo stoji 10.000, co uz je cena BR prehravacov. Som si myslel ze BR prehravac prehra DVD vyborne, jasne ze nie vsetky rovnako vyborne, ale som si myslel ze porovnatelne s Oppo (sak ked je to uz BR player, ne?).

A cil vobec neviem ze com sa dalej chcela :P

Kajfun&Zoom - hej, cena medzi 500-700 USD, cize keby Oppo BR za 600 = GOOD (Ale najprv nech Zoom o nom nieco zisti, precita par recenzii, a prebdie par noci :D )
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

tam nie je co bdiet, to je Oppo.
zoom
Používateľ
Používateľ

To, ze je nejaky prehravac Blu-ray neznamena, ze DVD s prehladom zmakne uplne najkvalitnejsie. Zalezi od elektroniky vo vnutri. Samozrejme uplne najkvalitnejsie by bolo mat externy videoprocesor a uvazoval som, ze si prikupim niekedy najlacnejsi DVDO Edge (nieco nad 15 tisic Sk), aby mal na starosti SD TV vysielanie, ale to az ako poslednu vec, kedze ja TV vobec nesledujem a ti, co ju pozeraju, su podstatne menej kriticki na obraz nez ja. Naspat k BR prehravacom. Nasiel som stranku, kde su rozpisane tie Blu-ray profily [LINK]. Z popisu vidno, ze by to chcelo aspon Profile 1.1, ale mne by sa uz skor pacilo Profile 2.0, ktory ma povinne ethernet a aj ked je tam napisane, ze zatial je to viacmenej k nicomu, tak mam rad domacu elektroniku popripajanu na internet. Navyse tam boli spomenute nejake veci, ako moznost tahania trailerov k filmom, ale to na druhej strane obsluzi aj nejake HTPC.

Teraz recenzia nejakeho BR prehravaca Panasonic DMP-BD35 [LINK], o ktorom som cital dobre veci. Aj v recenzii pisu, ze HD obraz ma super a kludne sa moze rovnat s 2× drahsimi zariadeniami. Zvuk ich tiez ocaril, ale napriklad DVD performance uz je na nic: "We weren’t quite as enamoured by the BD35 as a DVD upscaler though – the opening scenes of Seven look a tad hazy and fidgety (particularly Morgan Freeman’s textured bed sheet) and edges look jagged." Takze tak.

Davam do pozornosti jeden obrazok. Ide o zaber z filmu Gladiator. Obidva obrazky su z rovnakeho Oppo prehravaca, len vlavo je zle nastaveny. Mozete to brat ako simulaciu, aky to moze (a nemusi) byt rozdiel, ked nejaky prehravac nerobi svoju pracu poriadne:
Obrázok

Oppo BR prehravac este nevysiel, takze o jeho BR performance sa mozeme len hadat, ale je to asi tak, ako ocakavat, ze nova sedmicka od BMW bude prepadak. Ten prehravac ma potvrdenu Anchor Bay technologiu pre DVD, je Profile 2.0 kompatibilny - uplna spica. Mozno by sa niekde dalo najst nieco masovejsie, co by sa mu kvalitou blizilo, ale ja to hladat nejdem. Ja uz mam jasno, s terajsim Oppo vyrobkom som nadmieru spokojny (kvalita, prevedenie, jednanie firmy a ine drobnosti), tak preco ich nepodporit aj nabuduce (ked uz sa niekedy rozhodnem pre BR).

Inak pri hladani informacii som nasiel takuto peknu stranku - su tam Blu-ray filmy rozpisane, ci su region free alebo nie. Mozno sa to niekedy niekomu hodi.
miso2911
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Sep, 2008, 23:10

Príspevok od používateľa miso2911 »

mna zaujima zasa to ze ci je lepsie pustat blue ray filmy z pc cez kvalitny hdmi kable alebo prehravat ich cez prehravac.
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Rozdiel medzi roznymi prehravacmi BD je nulovy, ak z oboch mas digitalny prenos zvuku a obrazu. Presne kvoli obsahu aky ma BR a HD-DVD vymysleli HDCP.

Druha stranka mince je, ci sa vobec BR niekedy presadi. Ja to s BR vidim skor negativne, u PC je jeho presadenie nepravdepodobne, a v pripade stolnych prehravacov im zdatne konkuruju prave upscaling DVD prehravace. A pri drahsich prehravacoch, drahsich filmoch na BR nosicoch, pri dnesnej ekonomickej krize, pri aktualnej silnej konkurencii HDD rekorderov a hlavne online distribuovaneho obsahu - no, BR to nema na ruziach ustlane. Je vcelku dost mozne, ze vojnu o HD obsah nakoniec vyhra stare dobre DVD a online obsah. BR si zatial zaknihoval vyhru v bitke s HD-DVD, no vojnu zdaleka nevyhral.
schyzoy
Používateľ
Používateľ

faugusztin napísal:Rozdiel medzi roznymi prehravacmi BD je nulovy, ak z oboch mas digitalny prenos zvuku a obrazu. Presne kvoli obsahu aky ma BR a HD-DVD vymysleli HDCP.
Da sa s tymto suhlasit? Ze ked olizem paradnu skoricovu zmrzlinu (Nitra, stanok pri sude - neplatena reklama :rolleyes: ) z prava alebo z lava, bude to to iste, je mi uplne jasne. Ale toto hore? Ako to je?...
PC

NB
Acer Aspire S3
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

digital bud ide alebo nejde, neda sa na tom nic pokazit, nestraca sa ziadna kvalita
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

schyzoy napísal:
faugusztin napísal:Rozdiel medzi roznymi prehravacmi BD je nulovy, ak z oboch mas digitalny prenos zvuku a obrazu. Presne kvoli obsahu aky ma BR a HD-DVD vymysleli HDCP.
Da sa s tymto suhlasit? Ze ked olizem paradnu skoricovu zmrzlinu (Nitra, stanok pri sude - neplatena reklama :rolleyes: ) z prava alebo z lava, bude to to iste, je mi uplne jasne. Ale toto hore? Ako to je?...
Ano, bude to to iste. Ale ked neveris, tak sa pozrime :
  1. PC
    • Z BR mechaniky ti digitalne prejde kodovany obsah do RAM/CPU, kde sa dekoduje
    • Dalej sa posle chranenou cestou (HDCP) na digitalny vystup zvukovky a digitalny vystup obrazu (v idealnom pripade je to HDMI)
    • Cez HDMI sa dostane obraz a zvuk do TV, kde sa zobrazi/prehra.
  2. Stolny BR prehravac
    • Z BR mechaniky ti digitalne prejde kodovany obsah do dekodera v BR prehravaci, kde sa dekoduje.
    • Dalej sa posle chranenou cestou (HDCP) na digitalny vystup zvukovky a digitalny vystup obrazu (v idealnom pripade je to HDMI)
    • Cez HDMI sa dostane obraz a zvuk do TV, kde sa zobrazi/prehra.
Jediny rozdiel je v elektronike, ktora nacitava obsah a posle ho von, voci software v PC, ktora nacitava obsah a posle ho von. Ak sa na obraz/zvuk neaplikuju ziadne upravy, tak vysledok musi byt identicky.
schyzoy
Používateľ
Používateľ

Aha, OK, takze akykolvek BR prehravac ma pri prehravani BR diskov tu istu kvalitu A/V, ked ide cez HDMI, ako ktorykolvek iny BR prehravac? Zaujimave.
DVD je tiez digital, takze ak by sme nebrali do uvahy upscaling, tak aj DVD prehravace su cez HDMI uplne identicke?
PC

NB
Acer Aspire S3
miso2911
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Sep, 2008, 23:10

Príspevok od používateľa miso2911 »

a potom preco zoom kupoval oppo za desat litrov a nie philips dvp5990 za dva litre tak ako ja?
inak este jedna otazka ked prepojim pc s tv kvalitnym hdmi atlona kablom a bude mat dlzku 12m bude to robit nejaky problem? dufam ze nie lebo ten kabel stoji 5 litrov :D alebo mi doporucujete nejaky prehravac co prehra obsah v pc na tv?
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

schyzoy: dvd prehravac ti tiez vypluje len digitalne data, tento Oppo ale do obrazu pusta filtre, ktorymi obraz zlepsuje
kazdy prehravac ma ine filtre a nstavenia, takze ak by si pustal defaultny signal z philipsu za 2k a z oppa za 10k, vysledok bude rovnaky, ide len o kvalitu dodatocneho spracovania

//inak za 10 litrov sa dalo postavit ake-take htpc a pozvanku na hdbits by som uz dodal aj zadarmo, 1080p rulezz :P

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"