Hlucny Seagate Barracuda 7200.12?
Re: Hlucny Seagate Barracuda 7200.12?
no ja som sa na kazdom pc stretol s nejakym hlukom..ale toto je doslova psikot a to aj bez zataze. Keby som dal ten HDD niekomu od vyrobcov (seagate) do PC..tak by sa za chvilu zblaznil...normalne som chvilu uzvazoval ci mi nezvoni v hlave..neviem..skusim sa spytat pri reklamacii...ak nie tak sa pozrem na ten odhlucovaci box co mi radis
We salute the rank, not the man!
pochybujem ze by silentbox naozaj odhlucnil taketo vysokofrekvencne pisanie.
No tak sa zda, ze ak chcem vyuzivat AHCI pri win XP, tak na to treba nejake special. ovladace..takze sa chcem spytat:
1.ci sa tie ovladace daju nainstalovat vo win a potom nastavit v BIOSe AHCI
2.alebo nastavit AHCI a potom nainstalovat AHCI ovladac (neviem ako ) a potom nainstalovat XP??
PS.Asi by bolo idealne presedlat na win 7, kedze aj RAM je vyuzivana tak na cca 3GB
..ako je to s AHCI pri linuxe? napr. Mandriva
1.ci sa tie ovladace daju nainstalovat vo win a potom nastavit v BIOSe AHCI
2.alebo nastavit AHCI a potom nainstalovat AHCI ovladac (neviem ako ) a potom nainstalovat XP??
PS.Asi by bolo idealne presedlat na win 7, kedze aj RAM je vyuzivana tak na cca 3GB
..ako je to s AHCI pri linuxe? napr. Mandriva
najdi si niekde na nete .. uz neviem de presne ale v registroch treba upravit jednu polozku ..pak restart a nastavit v biose ahci nabehnut do win a nainstalovat .. neviem ci sa rovnako bude spravat aj XP ale na win 7 som to takoto poriesil
tak neivem..asi bude na tom disku aj ina chyba..pretoze sa neda normalne kopirovat..ked chcem kopcit (napriklad z disku na externy disk) tak zacne vsetko sekat a nehorazne spomali pracu a casto sa stava ze nastane "modra smrt"... Co poviete na toto? http://uploading.sk/obrazek/jq0uevh/snimka081.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
j promin
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... bf419c8043" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... bf419c8043" onclick="window.open(this.href);return false;
vyzerá to tak že ten disk je v ťahu. máš nejaký iný? vieš mi sem dať výpis smartu?
.
neviem aky program je na to vhodny, tak som skusil trial everest
http://www.upnito.sk/0/pebc3q3uv86xf582 ... qxv43x.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.upnito.sk/0/pebc3q3uv86xf582 ... qxv43x.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Máš problém s ID BC, Sata Timeouty:
skús to spraviť.Počet zrušených operácii kvôli timeoutu. Tento atribut by mal byť nulový, ak nie je, sú problémy so zdrojom alebo s dátovým káblom.
.
no ja nvm co s tym...kabel som skusal vymenit..zdroj je fungl novy...tak neviem kde je chyba..asi to bude na reklamaciu ten HDD inac nvm...len neviem ako to obhajim, ze aky je problem
edit: napada ma jedine vyskusat HDD na inom zdroji..ale to bude problem
edit: napada ma jedine vyskusat HDD na inom zdroji..ale to bude problem
tak som skusil iny zdroj a HDD pisti aj nadalej, vdaka za rady..HDD ide na reklamaciu
Áno, presne tak, aj na XP, akurát že mne potom na AHCI nejde Smart aj keď je enabled v BIOS-e (ale teplotu ukazuje).FEAR napísal:najdi si niekde na nete .. uz neviem de presne ale v registroch treba upravit jednu polozku ..pak restart a nastavit v biose ahci nabehnut do win a nainstalovat .. neviem ci sa rovnako bude spravat aj XP ale na win 7 som to takoto poriesil
Nepretržité pískanie HDD je bežná vec, a nemá to nič so zdrojom ani aktivitou disku. U Seagate je to až veľmi časté.jtbs napísal:tak som skusil iny zdroj a HDD pisti aj nadalej, vdaka za rady..HDD ide na reklamaciu
jj nakoniec som to nereklamoval lebo som si zistil ze to nie je dostatocny dovod na reklamaciu (v podstate ak chce clovek tiche pc a nevyhovuje mu komponent, tak je v prdeli ) ...len sa divim ze ma nikto pred kupou nevaroval, kedze vravis ze prave u seagate je pistanie caste a ja som dal do podmienok nakupu ze pozadujem ozaj tiche pc a kazdy radil len seagate
ale nakoniec je to cele jedno...po mesiaci mi totiz zacal pistat monitor a ten prepisti HDD niekolkonasobne
ale nakoniec je to cele jedno...po mesiaci mi totiz zacal pistat monitor a ten prepisti HDD niekolkonasobne
Napriek tomu že je to fyzikálne absurdné a hliník by mal byť dobrým vodičom VF vĺn, tak to stíši. Pôsobí fakt, že VF zvuky sú veľmi výrazne smerové.valistar napísal:pochybujem ze by silentbox naozaj odhlucnil taketo vysokofrekvencne pisanie.
Amen ... u Samsung HDD som sa ale s pískaním nestretol.jtbs napísal:jj nakoniec som to nereklamoval lebo som si zistil ze to nie je dostatocny dovod na reklamaciu (v podstate ak chce clovek tiche pc a nevyhovuje mu komponent, tak je v prdeli ) ...len sa divim ze ma nikto pred kupou nevaroval, kedze vravis ze prave u seagate je pistanie caste a ja som dal do podmienok nakupu ze pozadujem ozaj tiche pc a kazdy radil len seagate