Hlucny Seagate Barracuda 7200.12?
Hlucny Seagate Barracuda 7200.12?
Zdravim..pred 4 dnami som si kupil "Seagate Barracuda 7200.12, 500GB SATA II-300 NCQ, 16MB" ... Tento disk bol vsetkymi ospevovany vzhladom na cenu a kvalitu.. Podla testov mal byt aj dostatocne tichy..samotna praca disku, kedy zvysuje hluk pri zatazi, mi problem nerobi. Vadi mi neustale piskanie disku..disk non-stop vydava tichy piskot a zatial mi to vadilo len v noci, ale uz aj cez den to je neziaduce...mozete mi poradit? Som dost amater tak je mozno chyba u mna co ja viem.. thx
We salute the rank, not the man!
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: Hlucny Seagate Barracuda 7200.12?
fakt to ide z disku? nie je to zdroj? skúšal si ho dať aj na iný napájací kábel?
skusil som ho uplne odpojit a zapol som pocitac bez neho a bolo ticho..j uz som vyskusal aj iny kabel zo zdroja a stale to iiste
no to bude asi vadny kus, siel som som to reklamovat.
zdroj mas kvalitny, ten piska len ked je poriadne zatazeny. a to urcite nezatazi jeden harddisk navyse.
zdroj mas kvalitny, ten piska len ked je poriadne zatazeny. a to urcite nezatazi jeden harddisk navyse.
-
- Pokročilý používateľ
určite nemusí byť poriadne zaťažený aby pískal, môže pískať hocikedy
zdroj to urcite neni..proste som odpojil HDD a nic nepiskalo..takze radite reklamaciu? ...snad sa to vyriesi rychlo..dalsi HDD nemam
aha patrik vlastne asi mas pravdu, kedze tam nie su poriadne zaliate cievky piskaju tie. staci ze chytia rezonancnu frekvenciu.
jtbs skus tam prilozit ucho k zdroju a k HDD a pokusit sa na 100percent identifikovat zroj piskania . aj ked to nie je lahke
jtbs skus tam prilozit ucho k zdroju a k HDD a pokusit sa na 100percent identifikovat zroj piskania . aj ked to nie je lahke
-
- Pokročilý používateľ
ak to bude naozaj hdd tak skús vymeniť za http://online.asbis.sk/samsung-spinpoin ... 07290.html" onclick="window.open(this.href);return false;
myslim ze he to HDD..
1.ked ho odpojim je ticho
2.ked prilozim ucho, myslim ze je to HDD
..ale tento problem som este u nikoho nepocul..takze mozno je vazne vadny len tento kus..takze by stacila vymena za novy, ten samsung vobec nepoznam
1.ked ho odpojim je ticho
2.ked prilozim ucho, myslim ze je to HDD
..ale tento problem som este u nikoho nepocul..takze mozno je vazne vadny len tento kus..takze by stacila vymena za novy, ten samsung vobec nepoznam
presne tak je to systemovy disk, to je problem a iny hdd nemam..data v poho skopcim na externy, ale budem bez pc
1. vymenili by ste tento kus za rovnaky alebo mi viete poradit nejaku vhodnejsiu alternativu?
2. Inac ma niekto skusenosti s NCQ? Ci funguje automaticky alebo ho treba nejak specialne nastavit? Vraj ho musi podporovat aj doska, ale na tej mojej nevidim nic take napisane
..vdaka
2. Inac ma niekto skusenosti s NCQ? Ci funguje automaticky alebo ho treba nejak specialne nastavit? Vraj ho musi podporovat aj doska, ale na tej mojej nevidim nic take napisane
..vdaka
Určite nemeň za nič iné (značku myslím)!
NCQ sa zapína keď zapneš AHCI na radiči.
NCQ sa zapína keď zapneš AHCI na radiči.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Moj WD Caviar Black 640GB tiez dakedy piska, len ked ho velmi zatazim. Pocut jemne piskanie, ale nic hrozne. Zatial som sa u mojho najnovsieho PC nestretol z nepiskajucim komponentom. Mozes mat aj tie naj veci, aj tak nieco bude piskat furt.
Ja by som to riesil skor dakym odhlucnovacim boxom pre HDD do 5.25" pozicie
Ja by som to riesil skor dakym odhlucnovacim boxom pre HDD do 5.25" pozicie
Spoiler: ukázať