DVD s ciernou farbou/hlinnikom

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
luckyluke
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 12:13

Re: DVD s ciernou farbou/hlinnikom

Príspevok od používateľa luckyluke »

faugusztin napísal:Ohanat sa na tomto fore tiphardware je fakt zly napad, ten obchod je nieco ako pixmania. Pochybny obchod, bohvie odkial berie tovar (oficialne cesty to nebudu), bohvie ci su udaje na stranke pravdive...
Zdravím, mohu požádato informaci, z čeho vycházíte v textu viz výše? Především by mě zajímalo přirovnání k pixmanii, označení "pochybný obchod" a vysvětlení pojmu "oficialne cesty". Díky
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Nuz vysvetlite mi napriklad ako je mozne predavat tu krytku za prinajhorsom nakupnu cenu bez zisku, bez nakladov na dopravu, bez cohokolvek... Bezne maju nemecke shopy cenu 6,24-6,90e u lacnejsich obchodov, 8-12e u drahsich. Aj ked si zoberieme ze beru napriklad z toho obchodu za 6,24, tak to znamena ze pri cene 7,32 € je na tej krytke zisk 1,08e. Alebo PC-A05N - THW 81e, v DE realne 75-80e.

Neexistuje, aby tych 5e pokryvalo naklady na dopravu, vlastne naklady ako aj zisk.

ATCS840 - v DE stoji najlacnejsie 186 euro, u THW 188e. TJ07B - v DE 261e, THW 267e. PC-V1020B - v DE 216e (skladom za 224), THW 219e. Corsair 650D, v DE aj THW 166e.

Takmer u kazdeho produktu je oproti DE prihodenych 0-10e, az pri drahsich produktoch sa noznice roztvaraju. Ano, bohuzial toto je indikatorom toho, ze obchod patri do kategorie "pochybnych". Tovar moze byt originalny, dokonca aj v perfektnom stave - lenze naco mi to bude ked v momente reklamacie uz obchod akosi nebude fungovat, pretoze ma nulove zisky... Super priklad je napriklad x-computers. Tiez si nastavili nizke percento zisku a bohuzial tak aj dopadli.

Kratkodobo teda moze tiphardware fungovat s tymito cenami, ale po nejakom case ich bud zvysi alebo to bude ohrozovat existenciu obchodu. Budiz, u skriniek nie je az tak velmi co reklamovat, lenze napriklad zdroje su uz riziko. Jedna chybnejsia seria, vrati sa kopec kusov na RMA, vyrobca bude trochu ospalejsi (ano, hovorim o Enermaxe) a vyriesi reklamacie za 40 dni... A to uz bude mat obchod na krku ziadosti o dobropis, pripadne okamzite poskytnutie noveho zdroja. Takze z vlastneho zisku bude musiet obchod bud zaplatit dobropis alebo kupit nove kusy tovaru pre klientov, pricom reklamovane sa im vratia neskor - a ak to vyrobca nevymenil kus za kus, tak je predatelnost takehoto tovaru otazna.

Skuste mi vysvetlit ako moze maly obchodik ako tiphardware mat nizsie ceny nez VO, nizsie nez vacsina MO v zahranici, ... Mozno potom poupravim svoju mienku na tiphardware, ale zatial jednoducho nevidim ako moze dlhodobo fungovat obchod v CR s cenami na urovni DE cien, pricom oproti DE casto musime pripocitat nemalu sumu za dopravu, nevidim kde je kryte napriklad zasielanie tovaru naspat pri reklamacii, kde je kryty zisk aby obchod pri vacsom probleme s nejakou seriou produktov neskoncil...

PS: Pod oficialnymi cestami som myslel nakupovanie napriklad Lian Li veci od oficialnych distributorov Lian Li v Europe. Pozrite si ceny ake mate na Caseking.de - jeden z oficialnych distributorov Lian Li. Porovnajte si ceny na THW s cenami oficialneho distributora. Je mi jasne, ze to su MO ceny a pre predajcov su o nieco nizsie... Lenze to potom znova nastoluje otazku cim su kryte vlastne naklady a zisk ?

Takze za oznacenim "pochybny obchod" si stojim.
Warrax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Warrax »

Mozno si si nevsimol, ze doprava z tiphardware stoji 9 eur. V kazdom pripade, pri takom postovnom sa oplati z tiphardware objednavat len drahsie veci, alebo viac drobnosti naraz, inak sa usetrene peniaze vyplytvaju na postovnom. Napriklad, tu krytku som nakoniec nekupoval z tiphardware kvoli tomu, ze 7,32 + 9 = 16,32, kym v tntrade to mam za 13,79 s osobnym odberom.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Postovne z THW na Slovensko som v ramci toho neriesil, nakolko v ramci CR ho ma nizke a teda ide o problem medzistatneho dodania (to je uplne bezne, ze maly balik z CR stoji ~300Kc na postovnom).

Ja porovnavam nemecke ceny s tymi na THW, pricom ja nechapem ako moze mat identicku cenu pri radovo vyssich nakladoch na dopravu tovaru od distributora voci nemeckym obchodov (medzistatne zasielanie voci vnutrostatnemu je dost dramaticky cenovy rozdiel).
luckyluke
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 12:13

Príspevok od používateľa luckyluke »

faugusztin napísal:Nuz vysvetlite mi napriklad ako je mozne predavat tu krytku za prinajhorsom nakupnu cenu bez zisku, bez nakladov na dopravu, bez cohokolvek... Bezne maju nemecke shopy cenu 6,24-6,90e u lacnejsich obchodov, 8-12e u drahsich. Aj ked si zoberieme ze beru napriklad z toho obchodu za 6,24, tak to znamena ze pri cene 7,32 € je na tej krytke zisk 1,08e. Alebo PC-A05N - THW 81e, v DE realne 75-80e.

Neexistuje, aby tych 5e pokryvalo naklady na dopravu, vlastne naklady ako aj zisk.
Rád bych podal nějaké rozumné vysvětlení, ale ke "smyšleným" výpočtům zisků a nákladů vycházejících z prodejních cen maloobchodních prodejců snad ani nelze. Ve chvíli, kdy budete znát reálné nákupní ceny, strategii obchodu, prosím, ale vycházet z domněnek?
ATCS840 - v DE stoji najlacnejsie 186 euro, u THW 188e. TJ07B - v DE 261e, THW 267e. PC-V1020B - v DE 216e (skladom za 224), THW 219e. Corsair 650D, v DE aj THW 166e.

Takmer u kazdeho produktu je oproti DE prihodenych 0-10e, az pri drahsich produktoch sa noznice roztvaraju. Ano, bohuzial toto je indikatorom toho, ze obchod patri do kategorie "pochybnych".
Pokud tímto směrem uvažují zákazníci na poli internetového nakupování, "potěš koště". Jak sám uvádíte, ceny se většinou shodují, žádné extrémní výkyvy, osobně to nepovažuji za důvod považovat obchod "pochybným". Ano, ve chvíli, kdy většina sortimentu je za velmi rozdílné ceny oproti standardu, ok, souhlasím. Což mi v tomto případě nějak nepřipadá na pořadu dne.

Tovar moze byt originalny, dokonca aj v perfektnom stave - lenze naco mi to bude ked v momente reklamacie uz obchod akosi nebude fungovat, pretoze ma nulove zisky... Super priklad je napriklad x-computers. Tiez si nastavili nizke percento zisku a bohuzial tak aj dopadli.
Opíráte se o "nulové zisky", ale vy víte jaké má THW zisky? Ještě k x-computers, z obecného pohledu může skončit kdokoliv, jak malý podnikatel, tak i velká společnost a to z různých důvodů.

Kratkodobo teda moze tiphardware fungovat s tymito cenami, ale po nejakom case ich bud zvysi alebo to bude ohrozovat existenciu obchodu. Budiz, u skriniek nie je az tak velmi co reklamovat, lenze napriklad zdroje su uz riziko. Jedna chybnejsia seria, vrati sa kopec kusov na RMA, vyrobca bude trochu ospalejsi (ano, hovorim o Enermaxe) a vyriesi reklamacie za 40 dni... A to uz bude mat obchod na krku ziadosti o dobropis, pripadne okamzite poskytnutie noveho zdroja. Takze z vlastneho zisku bude musiet obchod bud zaplatit dobropis alebo kupit nove kusy tovaru pre klientov, pricom reklamovane sa im vratia neskor - a ak to vyrobca nevymenil kus za kus, tak je predatelnost takehoto tovaru otazna.
THW funguje přibližně 4 roky, ano, není to 10 či 20 let, ale ani rok či dva. Ke zbývajícímu texto ohledně reklamací, děkuji za upřesnění situace pro zákazníky, kteří tyto problémy nevidí/neznají (ale na druhou stranu, jim to může být úplně jedno).
Skuste mi vysvetlit ako moze maly obchodik ako tiphardware mat nizsie ceny nez VO, nizsie nez vacsina MO v zahranici, ... Mozno potom poupravim svoju mienku na tiphardware, ale zatial jednoducho nevidim ako moze dlhodobo fungovat obchod v CR s cenami na urovni DE cien, pricom oproti DE casto musime pripocitat nemalu sumu za dopravu, nevidim kde je kryte napriklad zasielanie tovaru naspat pri reklamacii, kde je kryty zisk aby obchod pri vacsom probleme s nejakou seriou produktov neskoncil...
Opět těžko vysvětlovat, když neznáte VO ceny, které má THW k dispozici. Snad mohu jen dodat: lepší kontakty, doprava za solidní ceny, nákup v rámci celé EU (trh se nám otevřel!), dobré podmínky v rámci servisu a reklamace?
PS: Pod oficialnymi cestami som myslel nakupovanie napriklad Lian Li veci od oficialnych distributorov Lian Li v Europe. Pozrite si ceny ake mate na Caseking.de - jeden z oficialnych distributorov Lian Li. Porovnajte si ceny na THW s cenami oficialneho distributora. Je mi jasne, ze to su MO ceny a pre predajcov su o nieco nizsie... Lenze to potom znova nastoluje otazku cim su kryte vlastne naklady a zisk ?
Vyjádřil jsem se o pár řádků výše.
Takze za oznacenim "pochybny obchod" si stojim.
Každý má nárok na svůj názor a děkuji za něj. Snad si ostatní uživatelé udělají také vlastní názor.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

luckyluke napísal:Opět těžko vysvětlovat, když neznáte VO ceny, které má THW k dispozici. Snad mohu jen dodat: lepší kontakty, doprava za solidní ceny, nákup v rámci celé EU (trh se nám otevřel!), dobré podmínky v rámci servisu a reklamace?
V tom pripade mate zaujimavy VO, ktory vam dokaze tovar dodat za ceny, ktore vacsina distributorov neponuka a super nizku ceny dopravy, co je tiez nieco co som este nevidel. Jednoducho je to ale fakt, ze ak mate cenu casto o 10-20% nizsiu nez zvysok lokalneho trhu (tym myslim CR a SR), tak je otazny prave vas obchod, ze ako mozte mat ceny nizke na urovni lacnych nemeckych obchodov ktore operuju s extremne nizkymi marzami.
Ak mate taky super VO ako popisujete, tak vam k nemu gratulujem, uzite si ho pokym bude schopny dodavat za ceny za ake dodava. Aj u nas bol taky VO s nazvom Libra, urcite sa nan pamatate.

Ak je vasa marza pohybuje aspon na urovni 7 az 10%, tak mozme hovorit o obchode, ktory ma buducnost. S 5% a nizsou marzou je ale prezitie otazne, hlavne v IT. Kratkodobo (par rokov) to moze s <5% marzou fungovat, ale pride horsie obdobie s vacsim poctom reklamacii ci mensim poctom objednavok a obchod skonci.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"