DVD s ciernou farbou/hlinnikom

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Warrax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00

DVD s ciernou farbou/hlinnikom

Príspevok od používateľa Warrax »

Vie niekto o dobrej DVD mechanike, co nepokazi image hlinnikovych Lian-Li? Dal som si tam akoze ciernu mechaniku a po vlozeni do case vyslo napovrch, ze to vlastne nieje cierna farba, ale tmavo seda farba, navyse ten plastovy look kazi cely image case. Existuje nieco s hlinnikovym predkom (napr. regulatory fanov take su).?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: DVD s ciernou farbou/hlinnikom

Príspevok od používateľa faugusztin »

Warrax
Používateľ
Používateľ

Pekne riesenie, diky. Len skoda ze to zdojnasobi cenu mechaniky. :-)
Používateľov profilový obrázok
Return
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 18:01

Príspevok od používateľa Return »

externu :)
ale ta kritka by bola lepsia
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Athlon II x3 455 3.3 @ 3.6Ghz
Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B
MB: MSI 870 - C45
RAM: 2 x 2GB Kingston 1333Mhz
GPU: Sapphire HD5770 850/1200 @ 960/1350Mhz
PSU: Fortron Saga II 500W + Enermax TBS 120mm
HDD: Samsung F3 DT 500GB + WD AAKS 320GB
LCD: Samsung SyncMaster 943BW 19"
Mouse: SideWinder
Audio: Xonar DS / AKG K512 / Creative A320 (na filmy)
NetBook: Asus 1015P (10,1", Atom N450, 2GB DDR2, 250GB HDD, W7 HP)
Warrax
Používateľ
Používateľ

Return napísal:externu :)
ale ta kritka by bola lepsia
JJ, ta kritka sa mi paci. Asi ju kupim a bude pokoj. :-)
Warrax
Používateľ
Používateľ

No tak som ju nasiel za 7,32E http://www.tiphardware.eu/lian-li-c-02b ... rytka.html
Ale doprava odtial stoji 9E. :-)
Ale je to dokaz, ze ten kus hlinniku nema vacsiu cenu ako 7 eur a niekto si zas priraza inak uzernicku dan.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Nejde o ziadnu uzernicku dan. Co myslis, ked sa v Nemecku predava ta krytka za 10e, tak odkial ma tiphardware ich hardware ?
http://www.caseking.de/shop/catalog/Lia ... 11599.html

Vsak tie ceny co ma tiphardware su vacsinou pod obstaravacou cenou od Lian Li ! Tiez sa u nas nepredava take mnozstvo Lian Li veci, aby bolo dovoz veci z Nemecka lacny, takze aj ked sa kupi za tyzden 5 Lian Li skriniek a par drobnosti, tak jednoducho postovne a ~5-10% zisk musis niekde zapocitat.

Ohanat sa na tomto fore tiphardware je fakt zly napad, ten obchod je nieco ako pixmania. Pochybny obchod, bohvie odkial berie tovar (oficialne cesty to nebudu), bohvie ci su udaje na stranke pravdive... Fakt si myslis ze aj taky velky obchod ako je TNTrade (to co vidis v BA je iba pobocka, v cechach patria k vacsim) by si nedokazal vydobit lepsie podmienky keby to slo ?
Warrax
Používateľ
Používateľ

faugusztin napísal:Nejde o ziadnu uzernicku dan.
Ide, len bola vymyslena este o par clankov predtym, tiphardware s tym fakt nijako nesuvisi...
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Ale ano, suvisi. Ak nechapes, ze oficialna cena od Lian Li je na urovni 10 euro a bohuzial dovoz takejto veci na nase male blbe slovensko nestoji 5 korun, tak si nadavaj na uzernicku dan, ale pokym sa neprestahujes do krajiny rozmerov Nemecka, Francuzska ci UK, tak budes nadavat rovnako alebo este horsie.

Skus sa pozriet kolko stoja komponenty v Irsku, Slovinsku ci Chorvatsku a potom zacni pisat nieco o "uzernickej dani".

Dokonca aj v USA to stoji $12.95 bez DPH, pridaj k tomu nasich 20% DPH = $15.54 = €11.33. A to sa bavime o USA.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Warrax napísal:Ale je to dokaz, ze ten kus hlinniku nema vacsiu cenu ako 7 eur a niekto si zas priraza inak uzernicku dan.
Tak si to vyrob doma mudrlant, typická diagnóza "slovák", všetko zalacno, najlepšie zadarmo, a čo najviac kusov. Objednaj si to z tiphardwaru, budeš to mať za "o pár centov vyššiu cenu než 7€" (ale to hádam nejak prežiješ), a poštovné ťa tiež nevyjde draho (však si to dáš poslať klasickou poštou, aby si veľa neplatil).

Poradím ti, porovnaj si ceny v UK, v DE a na Slovensku, a hlavne aké sú tie markety diametrálne odlišné, to čo sa do DE vozí v tisíckových dávkach, to sa sem vozí v stovkových, a to ešte možno veľa hovorím. Nepáči sa ti? Kúp si eurocase kde takéto problémy mať nebudeš, alebo sa presťahuj do DE keď tu plačeš nad 7€ pri veci do case ktorá má hodnotu viac ako 100€(?).

.
Warrax
Používateľ
Používateľ

No, podla mna typicka diagnoza slovak je niekde inde... pozrite sa pani moderatori, ako pisete svoje posledne prispevky... robite debilov so vsetkych naokolo kde sa da. To sa neviete bavit normalne na urovni, bez toho, aby ste zacali okamzite pisat prispevky s utocnym nadychom? Kvoli comu vlastne, co som take napisal? Ja na vas nijako neutocim, ani to nebola moja zamienka. Poznate ma vobec, ze mate tu drzost hovorit mi hlasky ako "mudrlant" a ze sa mam prestahovat do DE? ...

No pekne. Dakujem vam za rady, hlavne tebe faugusztin, za tu zaslepku.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Utocit ? My reagujeme na tvoj riadok "Ale je to dokaz, ze ten kus hlinniku nema vacsiu cenu ako 7 eur a niekto si zas priraza inak uzernicku dan."

Ak mas problem pochopit, ze cena toho kusu hliniku je ~10-11 euro na velkych trhoch ako je USA, UK ci Nemecko a teda cena 7 euro, ktorou sa ohanas je vysoko nerealna a teda povod tovaru je pochybny (pretoze priamo od Lian Li to nebude, to by totiz predaval tiphardware pod obstaravacou cenou) a este nazves predajcov, ktory ho nepredavaju so stratou "uzernici"... Nuz na to sa naozaj neda reagovat inac nez ako som reagoval.

Cena ~11 euro je fakt, ktory nezmenis. Nepaci sa ti nasa cena ~13 euro, v ktorom je prirazka za to, ze zijes v takomto ministatiku s minimalnym trhom ? Nuz, tvoj problem.
Warrax
Používateľ
Používateľ

[quote="faugusztin"]Utocit ? My reagujeme na tvoj riadok "Ale je to dokaz, ze ten kus hlinniku nema vacsiu cenu ako 7 eur a niekto si zas priraza inak uzernicku dan."

Ja viem, na ktory riadok reagujete.
Casto to tak byva, ako som napisal. V tomto pripade to tak nebolo, pretoze tiphardware je obchod, ktory funguje ako funguje... Ok, ospravedlnujem sa, za svoju nevedomost, ak to pomoze. Ale ak sa mam ospravedlnovat za svoju nevedomost, to ani nemusim na ziadne fora chodit...
Nejde o nevedomost, pretoze tu ma kazdy. Ide o jedinu vec, akym sposobom druhemu ukazete jeho nevedomost, a akym sposobom sa ju snazite napravit. A hlavne, moderatori, ktori by sa mali starat o uroven fora, by si mali byt toho dobre vedomi. Pretoze hlavne vo Vasich rukach je, akym stylom sa tu ludia budu bavit. Z tvojho prejavu som mal pocit, akoby bol pisany namosurenym rodicom, ktory sa snazi zvozit svoje decko za to, ze nieco nevie. "Nepaci sa ti?" "Mudrlant..." "Prestahuj sa do DE..." a podobne hlasky... pre tvoju informaciu, niesom 15 rocny pubertak, na ktoreho zabera takyto styl prejavu. Ak sa chces bavit podobnym sposobom, alebo to aj ocakavas odo mna, ked naopak ty nieco nebudes vediet, tak to asi ani nema vyznam, aby sme reagovali na svoje prispevky, a vlastne pre mna ani aby som priespieval. Precitaj si po sebe prispevky, a predstav si, ze by takto dvaja navstevnici fora reagovali na tvoj prispevok, a zamysli sa, co by si s tym robil...

Inak, aby som sa vratil k cene zaslepky... ked jedna zaslepka zdvihne cenu mechaniky o polovicu, tak to je uz na uvazenie, a nepovazujem to za moralne, ani ked je fakt, ze je to jej zakladna cena, a stojim si za tym, ze uzernicka dan tu je... v tomto pripade bola na nu pricapena este predcim opustila tovaren. Keby bol podobnym sposobom ohodnoteny aj zvysok case, tak by nestala 110 eur, ale 500 eur. V podstate, suhlasim so Snakom, ze by som si ju mal vediet vyrobit, ked sa mi nepaci. Potom je ale na zamyslenie, pre koho je tu kapitalizmus... pre lenivych ludi, co nic nevedia, aby sa na nich obohacoval niekto iny, pretoze, kazdy si predsa moze vsetko vyrobit sam, naco to vlastne kupuje? Prave pre podobne nazory aj nasa planeta vyzera, ako vyzera, a som zvedavy, kolko ludi bude vobec chapat, ako sa mohlo stat, ze ich deti nebudu mat co jest, napriek tomu, ze budu mat v ruke plny balik penazi...
faugusztin
Moderátor
Moderátor

No lenze ty ratas iba s materialom, ale tak to nefunguje. Cim mensia je vec, tym viac sa ti prejavuju dodatocne naklady typu doprava z dalekeho vychodu, naklady na vyrobu foriem a navrh samotnej veci atd atd. Preco napriklad stoji takyto kus plastu 4 eura ?
http://www.tichepc.sk/Thermalright-AM2- ... =001005007
Nie je to "uzernicka dan", ale dan za to ze si kupujes male veci kde sa prejavia ine polozky nez su vyrobne naklady.

Alebo montazny kit na chladic :
http://www.tichepc.sk/Thermalright-Sock ... =001005007

Vsak su to iba kusky plechu.

Alebo http://www.tichepc.sk/Prolimatech-Fan-W ... =001005008
Vsak to je iba kus drotu !

Jednoducho operujes s nespravnymi vyrazmi. Nic take ako "uzernicka dan" neexistuje. Vyrobca ponuka produkt za urcitu cenu, a ty mozes, ale nemusis dany vyrobok kupit. Vola sa to kapitalizmus, uz v nom zijeme nejakych 20 rokov, zvykaj si na to.
Warrax
Používateľ
Používateľ

faugusztin napísal:Vola sa to kapitalizmus, uz v nom zijeme nejakych 20 rokov, zvykaj si na to.
Zvyknuty uz som, zvyknes si aj na to, keby si kazdy den dostal 10 ran z bicom. Otazka je, ci s tym suhlasis, alebo nie. :-)

Oki, v kazdom pripade diky za radu, tu zaslepku si aj tak kupim, vyrobit si to neviem...

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"