Ako prve by si mal stiahnut vsetky takty na default pokial mas nieco pretaktovane. Pokial to nepomoze tak si zozen nejaky druhy zdroj od kamarata alebo z firmy s dostatocnym vykonom o ktorom vies ze funguje bez problemov.
Je mozne ze tvoj zdroj ma studeny spoj ako bolo vyssie spomenute, stava sa to a je to dost kruta vada.
To su prve veci ktore by som riesil ja a az potom skusal vysie spomenute rady s UPS alebo RMA. Iked UPS by som tiez odporucal kedze mas v tom zalozak a zaroven aj ochranu pred vykyvmi napetia takze zdroj nieje az tak namahany.
A este co sa vykyvov napetia tak si myslim ze ked je pokles v sieti tak to zdroj proste vypne alebo resetuje ale nie akesi kvazi mrznutie co tu waldo213 popisuje. A naopak keby to boli spicky povedzeme o 10-20 voltov viac tak to podla mna zdroj dokaze vykryt bez toho aby to uzivatel postrehol.
enermax pro 87+600w pomaly odchadza ?
Re: enermax pro 87+600w pomaly odchadza ?
OC nemam uz od vianoc na procaku ziadne, ine som nemal nic ...a ako problem je v tom ze ten zdroj aj ked je mozno vadny tak resetuje raz za tyzden alebo tak, uplne nepravidelne nahodne vydrzi aj tahat hru alebo sa resetne v idli ...a aj teraz ked ho mam mimo skrinky a toci od rana tak je chladny uplne takze ani teploty to nie su ...uz pri doske MSI bol reset taky brutalny ze to resetlo bios zistil som to tak ze ventilator na chladici CPU roztocilo na 100% takze defualt hodnoty v biose ...druha doska len resetovala tak isla hned na RMA a nestihli to poriesit a tretiu mam teraz tu gigabyte ta resetuje plus pred dvoma dnami bolo natlacene viac stavy do chladica CPU plus k tomu to sekanie hudby takze asi aj zvukovka schytala ranu alebo pci konektor atd...ma tam asi 50 kondenzatorou na sebe takze by som sa ani necudoval keby ju takto sekalo pri nejakom nad prude alebo co ....
EDIT: no tak nakoniec po tom co som mal zdroj mimo bedni pol dna a testoval som pre istotu ram memtestom bol chladny tak vsetko slapalo potom co som znova zalozil zdroj do bedni a zacal odsavat teply vzduch od procesora tak do hodiny som mal reset takze som ho zaniesol na druhy den do datacomu kde mi povedali ze to uz musim riesit cez vyrobcu na vlastne naklady posielat do blavy alebo kde vlastne maju zberne miesto + riesit cez suport omacky...na toto som uz fakt nemal nervy takze som objednal seasonic x650 a uz vsetko slape ...ako som si vsimol tak ten novy zdroj je este lepsi a ma kompletne odpojitelne kable cele cierno flexovane ...co sa tyka enermaxu s tym som uz skoncil !! predrazeny zdroj ktory ma iba zvucnu znacku a dobre ventilatory inak nechapem zaco som si priplatil ...kvalita to nebude ...dakujem vam vsetkym za pomoc fakt si to cenim
EDIT: no tak nakoniec po tom co som mal zdroj mimo bedni pol dna a testoval som pre istotu ram memtestom bol chladny tak vsetko slapalo potom co som znova zalozil zdroj do bedni a zacal odsavat teply vzduch od procesora tak do hodiny som mal reset takze som ho zaniesol na druhy den do datacomu kde mi povedali ze to uz musim riesit cez vyrobcu na vlastne naklady posielat do blavy alebo kde vlastne maju zberne miesto + riesit cez suport omacky...na toto som uz fakt nemal nervy takze som objednal seasonic x650 a uz vsetko slape ...ako som si vsimol tak ten novy zdroj je este lepsi a ma kompletne odpojitelne kable cele cierno flexovane ...co sa tyka enermaxu s tym som uz skoncil !! predrazeny zdroj ktory ma iba zvucnu znacku a dobre ventilatory inak nechapem zaco som si priplatil ...kvalita to nebude ...dakujem vam vsetkym za pomoc fakt si to cenim
Spoiler: ukázať