enermax pro 87+600w pomaly odchadza ?
enermax pro 87+600w pomaly odchadza ?
ahojte prosim o radu uz neviem co mam robit pc je v podpise ,popisem vam co sa deje asi pred pol rokom sa mi zacal resetovat PC ziadny BOSD len tvrde resety ako ked tuknete po vypinaci niekedy to urobi 3 x za den inokedy je az 3 mesiace pokoj a dnes to bol asi najsilnejsi ventilatori sa roztocili a potom pc vyplo popritom aj hudba sekala na par sekund a o 5 minut ho vyplo bez zapnutia tak som myslel ze uz skapal uplne ale rozbehol sa kedsom ho tlacidlom zapol , uz nejake 4 mesiace skusam vsetko mozne je to hnsuna porucha neda sa simulovat ...zdroj ma 2 roky a stal 155e 5 rocna zaruka ...
skusal som tieto veci: 1vymena HDD za SSD = reset
2prehadzovanie ram =reset
3nova mb =reset
4odpojenie reset tlacidla od MB =reset
5 reinstal win
a este jedna otazka mohol by win vobec vyresetovat az bios ? lebo pri prvej doske sa to stalo
skusal som tieto veci: 1vymena HDD za SSD = reset
2prehadzovanie ram =reset
3nova mb =reset
4odpojenie reset tlacidla od MB =reset
5 reinstal win
a este jedna otazka mohol by win vobec vyresetovat az bios ? lebo pri prvej doske sa to stalo
Naposledy upravil/-a Wlejder v Ut 14. Máj, 2013, 09:16, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Re: enermax pro 87+600w pomaly odchadza ?
nemohol. reklamuj zdroj
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
inak resety zacali presne v mesiaci ked normalne konci 2 rocna zaruka cize nejaky subdodavatel im asi dodal nejaku lacnu suciastku ...asi uz nema cenu riesit win a podobne veci ked to je jasna RMA nie ? 4 ludia automaticky vylucili zdroj ked som povedal aka je cena a zaruka a hned zacali riesit vykivy napatie v zastrcke ale podla mna to je blbost lebo v tej istej izbe mam aj stary TV a s tym nikdy v rovnakom case nic nebolo ked sa komp resetol ...cize mozem v pondelok hned bezat do datacomu ?nechcem uz na slepo strielat ... toto vlakno ma len utvrdzuje v tom kde je chyba http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =6&t=91271
-
- Používateľ
ehm zalozny zdroj to isti a az potom rma
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
ked mi zhorel enermax tak zhorel nacisto bez resetovania proste vyletela sprska iskier a umrel
tak mam ako sestrin notebook acer asi 7 rocny takze bez pc celkom neostanem aj ked komfort je uz ina vec ...a dufam ze fakt je to zdroj lebo maticna uz bola 2x na RMA a ani raz mi nepovedali ci bola vadna alebo co len raz mi dali novu a raz ani nestihli do 30 dni vybavit ...islo o MSI a potom som zobral gigabyte ...a som rad ze su to resety nez by to malo byt iskry a nvm co, ale aj tak je tam ista sanca ze tlacil do nich vysoke napatie ... ale tak snad su ostatne komonenty v pohode lebo inak ...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mimochodom Gumkac ma pravdu, osobne by som skusil zalozny zdroj (UPS). Mozes mat kratkodobe vypadky elektriny, ktore naslende sposobuju tie resety.
takze aj vy si myslite ze to moze byt aj zo siete ? ako skusil by som ale u nas maju vecsina 350tky EC
-
- Moderátor
Ja som mal napriklad minivypadky kvoli nestabilnej dodavke prudu. Inac dufam ze sa chapeme, pod zaloznym zdrojom myslim nieco ako :
http://www.alza.sk/eaton-ups-ellipse-ec ... 253111.htm
Z tohto mi to ale skor vychadza na grafiku ci inu komponentu :
http://www.alza.sk/eaton-ups-ellipse-ec ... 253111.htm
Z tohto mi to ale skor vychadza na grafiku ci inu komponentu :
Pri chybnom zdroji by uvedena cinnost nedavala zmysel.ventilatori sa roztocili a potom pc vyplo popritom aj hudba sekala na par sekund a o 5 minut ho vyplo bez zapnutia
-
- Používateľ
a ani pri pri poklese napetia by to nemalo robit toto. ale neviem. a hej, myslim ze chape. tou 350tkou myslel zdroje zalozne s max 350W output. ale aj ten ti postaci. ide o to, ze aspon ked zapiska, vies, ze mas pokles. to staci. aj ked neudrzi ten pocitac, staci ze ta upozorni o tom
EDIT: tak myslel daco ine. som ticho
EDIT: tak myslel daco ine. som ticho
Naposledy upravil/-a Gumkac v Pi 03. Máj, 2013, 23:41, upravené celkom 1 krát.
jaj tak to je uz ina vec ten PSU to uz chapem ale tak zas 100 e vycalovat ked ani nvm kde mam chybu poriadne a s tym resetom to bolo tak sedis za PC a zrazu zhasne monitor hudba chvilu seka mozno 3 sekundy chladic procesoru pridal otacky a potom to padlo a hned zas nabehol... o 5 minut sa znova vypol tentokrat sa nezapol ale vsetko sa vyplo a az po vypnuti hlavneho vypinaca na zdroji som ho rozbehal ...o 9 vecer bol treti reset zvova zo samonabehom a isiel som aj pozriet bojler ci nehreje ale bol vypnuty lebo presne na vianoce sme ho menili ale to s tym asi nema suvis tak isto kedze neodberal nic takze vykiv najvecsieho spotrebica vylucujem a resety su uplne nahodne ...a este mi kamarat radil kupit aspon prepetovu ochranu aby to schytala ked to je v zastrcke ...no a chlapci... v dedine kde byvam tak maju cele kompi v hodnote 150 e a nie len zdroje proste ten enermax mi mozno chrani aspon ako tak komp ale keby som to vymenil za niecie kamaratove tak si mozem nieco aj odpalit
-
- Používateľ
tych 100e za zalozak sa opati. pri cene sucastnych hernych PC je toto nepostradatelna vec. a duplom na dedine. mne uz asi milion krat zachranil zivot dost casto vypadne prud - a 5 hodin neulozeny nejaky projekt taakze je to fajn aj na toto, a dost casto aj len pipne, ze na minisekundu poklesne prud. PC ti to vypne, a ostatne ti ostane bezat. na inych spotrebicoch to nezstis. len na PC. minule mne to len piplo, a otcovi vyplo Pc. nemal zalozak takze je to fasa vec a je to aj prepetova ochrana v jednom
Pozri tu UPS natrvalo kupovat nemusis... Mas 7 dni na vratenie, ak mas nejaky shop, co ta v minulosti vytocil..
Ja sa tiez priklanam k tomu nazoru, ze to mozu byt aj vypadky napatia, zdroj by som hned neodpisoval, aj ked som cital, co si vsetko uz reklamoval. Keby to bol 100% zdroj, tak sa to da nasimulovat aspon obcas, velkou zatazou napr. teplotou, alebo studak, tak vymontujes zdroj a poklepkas riande po nom... Zdroj so studakom, alebo zlymi kondikmi vies proste rozpoznat a prinutit k chybe.
Ja sa tiez priklanam k tomu nazoru, ze to mozu byt aj vypadky napatia, zdroj by som hned neodpisoval, aj ked som cital, co si vsetko uz reklamoval. Keby to bol 100% zdroj, tak sa to da nasimulovat aspon obcas, velkou zatazou napr. teplotou, alebo studak, tak vymontujes zdroj a poklepkas riande po nom... Zdroj so studakom, alebo zlymi kondikmi vies proste rozpoznat a prinutit k chybe.
ja beriem len z datacomu a tichepc obidvaja su profesionalne obchody takze krutit z nimi nebudem skor mam taketo moznosti tento mesiac bud kupit ten win a prepatovu ochranu a cakat ci ho aj tak resetne ak ano tak asi ho dam do datacomu na diagnostiku alebo kupim len poriadny UPS napr toto by mohlo stacit na cely komp nie ? http://datacomp.sk/usp-off-line-eaton-e ... YTMvKL7BYU a win pojde bokom zatial ...a ten UPS uz by som si nechal ved to je len plus ...no a k tomu resetu to ze mi roztocilo ventilator a hudba sekala tak to podla mna len zas ukazuje na to ze do dosky natlacilo viac napatia ...a inak pc mame doma asi 10 rokov a nikdy neboli problemy kvoli sieti, nikdy ziadne vypadky ani toho predosleho PC co malo zdroj 350w noname a aj moj terajsi uz ma druhy zdroj predtym som mal fortron 500w za 50e a tiez neboli problemi z nim a potom ten enermax fungoval tiez 2 roky bez akehokolek resetu ...a este dnes rano som ho vymontoval a napojil iba dosku a grafiku poklepal som a isiel stale akoby nic ...
a Gumkac viem co je zalozny zdroj len mi to hned nedoslo pochopil som to tak ze si mam poriesit este jeden zdroj kym bude tamten na reklamacii unas vo firme vybrali zo stroja zalozny zdroj ktory v kuse hlasil poruchu a nedal sa ani vyresetovat ked ho rozobrala udrzba tak baterky boli nafuknute ako lopty
a Gumkac viem co je zalozny zdroj len mi to hned nedoslo pochopil som to tak ze si mam poriesit este jeden zdroj kym bude tamten na reklamacii unas vo firme vybrali zo stroja zalozny zdroj ktory v kuse hlasil poruchu a nedal sa ani vyresetovat ked ho rozobrala udrzba tak baterky boli nafuknute ako lopty
-
- Moderátor
Ano, ta UPS je dobra, sam ju pouzivam.