byt robotnikom nie je zle, ale uvedomte si - on to v 60tke nebure robit, bude zniceny, advokat bude v 60tke (okrem svedomia a psychiky) v tip top stave..
nuz, ja poznam aj ku*va drahych (sorry, inak to neslo, oplul by smo ich) a nekvalitnych - zabudnu mi dat patku na schody do zakladov/deky? WTF ?! nakrivo (znesitelne, ale za take prachy?), alebo co to robil Shejk nejaky... a ten kvaitny, ten je drahy, a nikto tym s nepohne.. taky je trh..
plus, nevyhoda robotnika je ta, ze zakaznik vas od*be jedna radsot, priklad: idete tam, poviete, toto je zle, treba dat dole omietku a nanovo, on si mysli, ze maliar klame, nakaze mu len premalovat, maliar posluchne, o pol roka pride vyhrazny list od advokata, ze maliar to pokazil, zadarmo opravit.. WTF ? aj aki su zazobanci..
seriozne, toto neprehanam - nejeden maliar upadol z rebrika (a nie nesikovny, proste stane sa) a chrbat v prdeli - co on bude potom robit? co rodina? amater na vlastne stavbe, vela ich bolo, co sa znicili, fakt - toto mi uveri len ten, c to fakt skusil, 1 zly krok a amen s vami.. tahat 40kg+ po 30cm murive, vo vyske 3m nad betonom (a zelezom), to nie je chyba ala preklep na A4.. (na mna pomocnici upustili 90kg betonovy preklad, nemal som kam uhnut, ale mal som len skrabance, asi bude jazva, ale clovece.. len taktak, kedze mi to padalo na hlavu , ucho a klucnu kost.. idioti - neskorsom ich nahodil sam, s prstom v nose, bezpecne..)
takto ludia, pokial nemate kamosa vo vlade na ksefty, ste/sme vsetci luzy a lemri, bezdomovci a chudaci
resp pokial nemate genialny napad na predaj a viete ho aj predat.. ci maliar, alebo advokat, tak ci tak musime driet ako kone.. potom ide o to, kto si co odoprie, kolko nasetri a zhodnoti..
priklad: murar berie za 1 podlazie dajme tomu 1000e, jemu by to trvalo 5 dni, nam laikom 10-15.. (on 12hod denne, my laici 8hod denne), naradie je zadarmo, vyrobca/stavebniny dodaju.. ale za 1000 vam neda ani papier, cize v cistom.
a teraz, keby to je na papier, je to hned cca 1400, a vy musite legalne zarobit 2k, aby ste po zdaneni mali 1400.. a on po zdaneni 1000.
kto zarobi za 5 dvanasthodinoviek 2k v hrubom? to je 400/12 = 33eur/hod
luxusna slapka pri slovnafte? (mozno ak pancuje shell100vku)
toto je komplikovanejsie, nez "maliar da 2k, je za vodou"
aj hajzel sa da nalepit za 100e s DPH, ale aj za 5eur, ked skocim do obchodu a kupim lepidlo a pistol.
je to aj o konverzii prace na peniaze, danenie, odvodnenie, zavodnenie, a znovu menenie na pracu s danenim, a osidenim.. to je ako keby menim elektrinu ktoru odoberam na plyn, a potom naspat na elektrinu, chore..
a co taky elektrikar? 2000 za prerobenie rozvodov.. sekanie je take narocne? tahanie? zapajaie? vodar? 600eur za polepenie par trubiek? treba skusit sam.. ja mam sto chuti toto robit sam, ked budem potrebovat, lebo 600eur za 1 den, kde material je 100-200, ci 300 max, to je brutalne..
a to te nezazili instalaciu klimatizacie
2 hod, 300eur. nasledne oprava sfusovanej montaze 250eur, 1 hod.
ako hovorim - kam sa hrabe luxusna prostitutka na remesla typu instalater...