Stavba domu 2017 UPDATE prvej strany

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00

Re: Stavba domu 2017 UPDATE prvej strany

Príspevok od používateľa ANDYMAN »

Leon napísal:Veď by sa o tom normálne vedelo, že murár maliar zarobia 2000
sak to sa vie... mozno nie nejaky dedinsky ujko v Giraltovciach, alebo mukel co robi v parti na niekoho, ale normalny NA SEBA pracujuci remeselnik ma aj daleko viac nez si napisal... tu pri BA si bezne vyberaju aku zakazku pridu/nepridu spravit... na male veci (cca do 500E) je niekedy problem najst cloveka
Ja skor vidim problem v tom ze mladi ludia sa nechcu "zaspinit pri robote" a hlavne nechcu investovat do vybavenia/naradia/auta bez ktoreho sa to neda robit, kazdemu je pohodlnejsie chodit do zamestnania... navyse s nulovou vstupnou investiciou.
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak tak, tiez treba rozlisit murara a murara ... ked sa vyzna, vie robit a hlavne rozmysla pri robote tak je veru aj dobre zaplateny
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
benzulo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Sep, 2016, 18:05

Príspevok od používateľa benzulo »

byt robotnikom nie je zle, ale uvedomte si - on to v 60tke nebure robit, bude zniceny, advokat bude v 60tke (okrem svedomia a psychiky) v tip top stave..

nuz, ja poznam aj ku*va drahych (sorry, inak to neslo, oplul by smo ich) a nekvalitnych - zabudnu mi dat patku na schody do zakladov/deky? WTF ?! nakrivo (znesitelne, ale za take prachy?), alebo co to robil Shejk nejaky... a ten kvaitny, ten je drahy, a nikto tym s nepohne.. taky je trh..

plus, nevyhoda robotnika je ta, ze zakaznik vas od*be jedna radsot, priklad: idete tam, poviete, toto je zle, treba dat dole omietku a nanovo, on si mysli, ze maliar klame, nakaze mu len premalovat, maliar posluchne, o pol roka pride vyhrazny list od advokata, ze maliar to pokazil, zadarmo opravit.. WTF ? aj aki su zazobanci..

seriozne, toto neprehanam - nejeden maliar upadol z rebrika (a nie nesikovny, proste stane sa) a chrbat v prdeli - co on bude potom robit? co rodina? amater na vlastne stavbe, vela ich bolo, co sa znicili, fakt - toto mi uveri len ten, c to fakt skusil, 1 zly krok a amen s vami.. tahat 40kg+ po 30cm murive, vo vyske 3m nad betonom (a zelezom), to nie je chyba ala preklep na A4.. (na mna pomocnici upustili 90kg betonovy preklad, nemal som kam uhnut, ale mal som len skrabance, asi bude jazva, ale clovece.. len taktak, kedze mi to padalo na hlavu , ucho a klucnu kost.. idioti - neskorsom ich nahodil sam, s prstom v nose, bezpecne..)

takto ludia, pokial nemate kamosa vo vlade na ksefty, ste/sme vsetci luzy a lemri, bezdomovci a chudaci :) resp pokial nemate genialny napad na predaj a viete ho aj predat.. ci maliar, alebo advokat, tak ci tak musime driet ako kone.. potom ide o to, kto si co odoprie, kolko nasetri a zhodnoti..

priklad: murar berie za 1 podlazie dajme tomu 1000e, jemu by to trvalo 5 dni, nam laikom 10-15.. (on 12hod denne, my laici 8hod denne), naradie je zadarmo, vyrobca/stavebniny dodaju.. ale za 1000 vam neda ani papier, cize v cistom.
a teraz, keby to je na papier, je to hned cca 1400, a vy musite legalne zarobit 2k, aby ste po zdaneni mali 1400.. a on po zdaneni 1000.
kto zarobi za 5 dvanasthodinoviek 2k v hrubom? to je 400/12 = 33eur/hod
luxusna slapka pri slovnafte? (mozno ak pancuje shell100vku)
toto je komplikovanejsie, nez "maliar da 2k, je za vodou"
aj hajzel sa da nalepit za 100e s DPH, ale aj za 5eur, ked skocim do obchodu a kupim lepidlo a pistol.
je to aj o konverzii prace na peniaze, danenie, odvodnenie, zavodnenie, a znovu menenie na pracu s danenim, a osidenim.. to je ako keby menim elektrinu ktoru odoberam na plyn, a potom naspat na elektrinu, chore..

a co taky elektrikar? 2000 za prerobenie rozvodov.. sekanie je take narocne? tahanie? zapajaie? vodar? 600eur za polepenie par trubiek? treba skusit sam.. ja mam sto chuti toto robit sam, ked budem potrebovat, lebo 600eur za 1 den, kde material je 100-200, ci 300 max, to je brutalne..

a to te nezazili instalaciu klimatizacie :) 2 hod, 300eur. nasledne oprava sfusovanej montaze 250eur, 1 hod.

ako hovorim - kam sa hrabe luxusna prostitutka na remesla typu instalater...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

alebo advokati a doktori :D ked tu mame omnoho luxusnejsie povolania :D nemozem nesuhlasit tieto "rucne" prace ake ceny teraz maju no pecka..
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Príspevok od používateľa isildur »

PROSIM VYJADRITE SVOJ NAZOR PRI MOJOM NAVRHU Piste prosim sem

Kód: Vybrať všetko

https://www.modrastrecha.sk/forum/pozemok/obetovat-juznu-stranu-kvoli-peknemu-vyhladu/
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

neviem ci by som nestaval na druhej strane pozemku za potokom. AKo pozeram tak smerom na juh mas cestu, co by sa dalo reit 2m plotom a mas klud. Na juh orientovat co najviac okien, ak v jesenych a skorych jarnych mesiacoch v pripade ze bude slnko, mas zadarmo teplo.
Viacej ma ale trapi sever, nan by som neorientoval ziadne okno. CO by ma mrzelo je v tovjom pripade ze cely pozemok je orientovany severo vychodno a nakolko okna na sever sa nedavaju, prides o vyhlad. Pre vyhlad a krajsi pocit by som staval za potokom. Zas na druhej strane je to nepraktickejsie a neviem ci je potok hlboky , alebo co to tam mas za rieku
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Do domu potrebujes dostat co najviac denneho svetla. Podla tvojho popisu by som isiel do varianty A.
Jedine by som prehodil kuchynu z obyvackou a smerom na severnu stranu by som dal dvere na terasu. Tym by si poriesil aj vyhlad.
Tiez by som prehodil to okno v izbe na prizemii na juznu stranu.
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Príspevok od používateľa isildur »

Na severnej strane, ten dom je bytovka a v podstate pri variante A, som nalepený na ceste. Terasa zo severu nie je reálna. Takže preto som vymyslel variant B. Pri variante B je spalna dole a hore orientovana na severo východ. Myslím si že to nie je tiež až taká zlá orientácia.
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Ved ked chces variantu B tak v pohode. Nevidel som tvoj pozemok a takto sa tazko hada ake velke to bude na pozemku a kolko miesta ostane. Ked uz variantu B tak okno zo spalne prehod na vychodnu stranu nech ti tam aspon rano trosku slnko zasvieti a v kupelni by som tiez okno prehodil na zapadnu stranu. Tym by ti na severe ostalo len to male okienko v zachode a to uz by si mal v pohode :)

Návrat na "Debata o všetkom"