No vidis. Tie TCM 53 su fakt nepodarky, zatial som sa nestretol, ze by ich niekto dal viac ako 2400.
Ale zasa malo papaju a malo kuria, ale asi slaba utecha pre overclockera.
Tak super, mne sa pri tych dvoch kuskoch nepodarilo dat viac. Snaz sa! Mozno budes mat stastie na lepsi kus, ako som mal ja.
Bratranec ma TCM 55 a ide mu "len" na 2600
a este otazka na voltaz
cital som ze max do toho dlhodobo mozem pustit 1.55V ale mam problem s fosnou
ak C&Q vypnem a nastavim 1.35V tak ide na v idle na 1.4V a pri zatazi na 1.3V
ak C&Q zapnem tak v idle ide na cca 1.1V a pri zatazi na 1.44V(alebo 1.42V)
proste doska do toho husti o 0.04V viac ako by mala v idle, pri burne ide tak ako je nastavene v biose
no a dalsia otazka comu verit ze ake napatie do toho ide
CPU-Z aj Speedfan ukazuju cca to iste 1.425 (proste podobne ako ine) ale coretemp mi v idle ukaze presne 1.1000000V a v burne presne 1.400000V poradte comu verit
Naposledy upravil/-a jcdenton12 v Ne 16. Júl, 2006, 08:55, upravené celkom 1 krát.
Ten OC mozes vyskusat aj s BOXom. Ta chvila zatazenia ti procak nezabije, skus dat maximum bez zvysenia voltaze, to ti moc teplota nevzrastie, tak sa nemusis bat. Ja som dnes nasiel maximum mojho: 3047 MHz pri 1,4875 V.
Len mu jednoducho nastav nasobic 10 x FSB 240 a pamate nastav na 333 MHz a skus. Ak mas dobry kus procaku, tak ti nabehne na 2400 bez zvysenia voltaze. Ak nie, smola.
nefakci to
skusal som FSB 210 a do win som sa dostal ale ukazuje to v coretemp aj tak iba 200x10=2000
dal som aj 220x9 ale stale je to 200x9=1800
kua co robim zel
v biose mi ukaze CPU speed 2200
Mas vypnute Cool&Quiet? Ak nie, tak to vypni.
Dosku mame rovnaku, takze problem tu nebude, mas tam BIOS 1013?
Ak ti to v BIOSe ukazuje spravne nastavene hodnoty, potom musis mat vo Win nejaky dementny program, ktory ti prestavi v startupe FSB, napr Clock Generator.
Joj to sa neboj, stiahni si z http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
najnovsi BIOS 1013 a takisto si od tial stiahni ASUS Update V6.01.01 a cez neho flashnes BIOS priamo z Windowsu.
V tom ASUS Update si das "Update BIOS from File" a nastavis mu cestu k tomu suboru, co si stiahol a je to.
Nezabudni mat pocas flashu vsetky hodnoty RAMiek a CPU na default pre istotu. A samozrejme vsetky aplikacie vypnute, to je ale jasne.
A z prostredia Windows mozes kludne taktovat cez ClockGen for nVidia nForce4 Version 1.04. http://www.extremepc-fr.com/download/up ... view&id=12
Vidis, uz vysla novsia verzia ASUS Update, mas pravdu. Flashuj cez Windows, dnes uz je to bezne a bezpecne.
keby sa flash nepodaril, tak pozri v manuali stat 2-6 ASUS Crash Free BIOS 2 utility.
//edit: uz ma to s*re
v biose dam
FSB 210
HTT 4x
Voltage 1.375 (+0,04V real), 2,65DDR
RAM 333
C&Q vypnute
v biose napise CPU speed 2100
aj v tej tabulke pred postom/v poste mapise CPU 2100MHz
dostabem sa do XP a coretemp, CPU-Z... mi zasa pise ze idem 10x201.5 (vzdy mi fosna dava miesto 200MHz 201.5MHz)
asi zacnem
:surrender:
//edit: SATA disk mam na SATA 4 radici a DVD-RW ako primary master na primary IDE